locked
Exchange 2010 won't mount RRS feed

  • Question

  • --------------------------------------------------------
    Microsoft Exchange Error
    --------------------------------------------------------
    Failed to mount database 'HCMail2'.

    HCMail2
    Failed
    Error:
    Couldn't mount the database that you specified. Specified database: HCMail2; Error code: An Active Manager operation failed. Error: The database action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionCallFailed: Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=-515)
    . [Database: HCMail2, Server: HCMAIL2.HBC.com].

    An Active Manager operation failed. Error: The database action failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionCallFailed: Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=-515)
    . [Database: HCMail2, Server: HCMAIL2.HBC.com]

    An Active Manager operation failed. Error: Operation failed with message: MapiExceptionCallFailed: Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=-515)
    . [Server: hcmail2.HBC.com]

    MapiExceptionCallFailed: Unable to mount database. (hr=0x80004005, ec=-515)

     

     

    --------------------------------------------------------
    OK
    --------------------------------------------------------

    I have run a repair and the database come back with a Clean State

    Sunday, April 28, 2013 7:19 PM

Answers

  • Hi
     

    It looks like you have removed the log file which has not been wrote into database.

     

    If the database has been shut down correctly(clean shutdown), please moved the Checkpoint file and all Logfiles to a different folder and try to mount database again. If the database has not been shut down correctly(dirty shutdown). You may need to restore the database with the backup. Or you need to do a database repair.


    Terence Yu

    TechNet Community Support

    Monday, April 29, 2013 2:39 AM

All replies

  • Hi
     

    It looks like you have removed the log file which has not been wrote into database.

     

    If the database has been shut down correctly(clean shutdown), please moved the Checkpoint file and all Logfiles to a different folder and try to mount database again. If the database has not been shut down correctly(dirty shutdown). You may need to restore the database with the backup. Or you need to do a database repair.


    Terence Yu

    TechNet Community Support

    Monday, April 29, 2013 2:39 AM
  • Terrence is correct on this, so bug question is did you remove any log files or perhaps your antivirus removed a log file?  

    Troy Werelius
    www.Lucid8.com
    Search, Recover, & Extract Mailboxes, Folders, & Email Items from Offline EDB's and Live Exchange Servers or Import/Migrate direct from Offline EDB to Any Production Exchange Server, even cross version i.e. 2003 --> 2007 --> 2010 with Lucid8's DigiScope

    Monday, April 29, 2013 11:47 PM