none
In place Upgrade using Windows 10 1511 using MDT 2013 update 1 RRS feed

  • Question

  • Hi Experts ,

    I am trying In place upgrade using MDT 2013 update from Windows 7 Enterprise to windows 10 1511. Enterprise

    I was successful using windows 10 version 10240 but not with 1511.

    It happens after running the task sequence on the windows 7 machine, and it vanishes after a long run about 10-15 mins, the machine never reboots as it happened in my 10240 build upgrade.

    Anyone facing the same problem ?? Have any idea why it is happening?

    Friday, April 8, 2016 6:45 AM

Answers

All replies

  • What do your logs look like and why update 1 instead of update 2?

    Logs are very important. https://keithga.wordpress.com/2014/10/24/video-mdt-2013-log-files-basics-bdd-log-and-smsts-log/ Mention any customizations you have made.

    Friday, April 8, 2016 6:52 AM
    Moderator
  • I upgraded to MDT 2013 update 2 and still failing with error as below:

    Tuesday, April 12, 2016 12:28 PM
  • My observation says that whenever I tried to upgrade with 1511 build of windows 10 It  gives this error . This error was found while I was upgrading with MDT 2013 update 2

    However windows 10 build 10240 has no problem and successfully upgraded an win 7 Ent machine with this build.



    • Edited by Dhanraj B Tuesday, April 12, 2016 1:23 PM
    Tuesday, April 12, 2016 12:29 PM
  • Take a look at the Windows logs. I suspect it is a Windows setup failure https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824819.aspx

    Many questions such as where do I find logs and what logs are interesting are found in: MDT TechNet Forum - FAQ & Getting Started Guide Please take the time to read it.

    • Marked as answer by Dhanraj B Thursday, April 14, 2016 4:32 AM
    Tuesday, April 12, 2016 6:35 PM
    Moderator
  • Thank you Ty
    Wednesday, April 13, 2016 4:03 AM
  • Yes Ty it was windows 10 1511 iso file issue, my colleague downloaded another iso  from MSDN,and we tested that iso of win 10 1511 ( Tchnical prview 3),and that worked to upgrade SUCCESSFULLY.,    but I doubt that if we can use Technical preview flavor of winows 10 in production environmnt!!!

    • Edited by Dhanraj B Thursday, April 14, 2016 4:32 AM
    Thursday, April 14, 2016 4:32 AM
  • I think the preview label is a mistake in the ISO. 

    Many questions such as where do I find logs and what logs are interesting are found in: MDT TechNet Forum - FAQ & Getting Started Guide Please take the time to read it.


    Thursday, April 14, 2016 11:12 AM
    Moderator
  • Good to know, I though we downloaded the wrong iso!
    Thursday, April 14, 2016 8:02 PM
  • actlly the T P 3 was written in the Wim file where in MDT I imported the ISO , I am not sure whether it is a mistake or intentional but good thing is that it workd for me
    Saturday, April 16, 2016 7:31 AM
  • Ya Mike, when there is error coming repeatedly, I use to believe that I am wrong somwhere I the settings,  wrong iso create a lots of havoc during testing phase
    Saturday, April 16, 2016 7:33 AM