locked
blue screen on start up RRS feed

  • Question

  • i use vista sp2, Toshiba L500, RAM-3GB, HDD-250GB, processor- intel core 2duo....

    i see blue screen after logging in 30sec to 1minute & sometimes even more than 1min but no information is displayed

    about the problem.... even nothing is found from error report center.

    what should i do?

    i thank you all for your HELP

    Friday, May 13, 2011 12:10 PM

Answers

  • Hi,

    Certain things you can try are to find out the root cause of the problem are given below.
     
    1.  Have a look whether you can reproduce the problem in safe mode.
     
    Start your computer in safe mode
    http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Start-your-computer-in-safe-mode
     
    If behavior doesn’t persist in safe mode, it indicates that a third party program or service is preventing you from performing the action as supposed to.
     
    To validate or determine which service/startup item could be causing this, restart the computer and boot to desktop normally. Once done, perform clean boot.
     
    2.  Clean Boot prevents software conflicts by preventing the startup items and non Microsoft services from loading. This way you can safely follow the process of elimination to check which application is causing this behavior.
     
    Refer:
    How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7
    http://support.microsoft.com/kb/929135
    Note: Ensure that you put your computer back to normal startup mode after completing the troubleshooting steps. Steps are available in the article given above.

    Regards,


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread. ”
    Wednesday, May 18, 2011 8:26 AM
    Moderator

All replies

  • Use Safe mode to disable all startup items (after running msconfig). If once disabled all is okay, it should be one of them.

    If the problem persists, use Microsoft Skydrive to upload dump files and post a link here. Dump files are in c:\windowd\minidumps.

    You can also contact Microsoft CSS.

     

     


    This posting is provided "AS IS" with no warranties or guarantees , and confers no rights.

    Microsoft Student Partner
    Microsoft Certified Professional
    Microsoft Certified Systems Administrator: Security
    Microsoft Certified Systems Engineer: Security
    Microsoft Certified Technology Specialist: Windows Server 2008 Active Directory, Configuration
    Microsoft Certified Technology Specialist: Windows Server 2008 Network Infrastructure, Configuration

    Microsoft Certified Technology Specialist: Windows Server 2008 Applications Infrastructure, Configuration

    Saturday, May 14, 2011 9:04 AM
  • Hi,

    Certain things you can try are to find out the root cause of the problem are given below.
     
    1.  Have a look whether you can reproduce the problem in safe mode.
     
    Start your computer in safe mode
    http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Start-your-computer-in-safe-mode
     
    If behavior doesn’t persist in safe mode, it indicates that a third party program or service is preventing you from performing the action as supposed to.
     
    To validate or determine which service/startup item could be causing this, restart the computer and boot to desktop normally. Once done, perform clean boot.
     
    2.  Clean Boot prevents software conflicts by preventing the startup items and non Microsoft services from loading. This way you can safely follow the process of elimination to check which application is causing this behavior.
     
    Refer:
    How to troubleshoot a problem by performing a clean boot in Windows Vista or in Windows 7
    http://support.microsoft.com/kb/929135
    Note: Ensure that you put your computer back to normal startup mode after completing the troubleshooting steps. Steps are available in the article given above.

    Regards,


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread. ”
    Wednesday, May 18, 2011 8:26 AM
    Moderator