locked
UAG NLB Array Event Id: 21215 RRS feed

  • Question

  • Hi,

    We have 2 x Celestix UAG devices (Update 1), and have configured a single array and since we have a requirement for 4 load balanced trunks, we have allocated each physical NIC (UAG appliance has 8) a DIP, and then created the 4 VIPs shared between the 2 devices, as per http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd903059.aspx

    Looking at the event log we're getting Event ID: 21215

    "An inconsistency in the Network Load Balancing (NLB) configuration may result in inconsistent
    handling of traffic between the Internal network and the External network. When a network rule specifying a
    route relationship is defined between two networks, NLB must be enabled (or disabled) on both
    networks. To enable NLB for IPsec remote site networks, enable NLB on the network containing
    the local tunnel endpoint. To enable NLB for VPN site-to-site and VPN client networks,
    enable NLB on the selected access networks. Alternatively, for the VPN Client network, you can
    designate a router for routing traffic according to the static address pool."

    How do we fix this? Could this be why the SSTP VPN doesnt route?

    Thanks

    Friday, May 21, 2010 8:43 AM

Answers

  • Hi Kwan,

    It's been quite a while since you posted this - I'm guessing by now you have figured it out in some way or another. If not, please provide more details about your configuration, as this does not enough to understand if your NLB configuration is indeed valid or not.

     


    Ben Ari
    Microsoft CSS UAG/IAG Support
    Sammamish, WA
    • Marked as answer by Erez Benari Sunday, August 22, 2010 10:31 AM
    Sunday, August 22, 2010 10:31 AM

All replies

  • Hi Kwan,

    It's been quite a while since you posted this - I'm guessing by now you have figured it out in some way or another. If not, please provide more details about your configuration, as this does not enough to understand if your NLB configuration is indeed valid or not.

     


    Ben Ari
    Microsoft CSS UAG/IAG Support
    Sammamish, WA
    • Marked as answer by Erez Benari Sunday, August 22, 2010 10:31 AM
    Sunday, August 22, 2010 10:31 AM
  • Hi Ben,

    Unfortunately these errors still exist on the UAG server.

    Everything else seems to be working OK, and since we could not find any resolutions, we have simply ignored them.

    Kind regards.

    Monday, August 23, 2010 12:02 PM