locked
Document library -k tömeges testreszabása RRS feed

 • Question

 • Sziasztok,

  MOSS alatt kialakítottam 5 site-ot, amiben dokumentum tárak vannak.
  Ezeknek a dokumentumtáraknak a beállításai nagyrészt megegyeznek.
  Létrehoztam egy view-t, amiben beállítottam, hogy milyen oszlopokat szeretnék látni,
  Kérdés az, hogy tudom a lehető legegyszerűbben az összes dokumentum tárhoz hozzáadni ezt a view-t?
  Hol tudom a siteokban szereplő dokumentumtárak hozzáférési beállításait, vagy verziószámozási beállításait szerkeszteni úgy, hogy ne kelljen minden egyes dokumentumtárnál egyesével beállítani?

  Üdv.:
  Gábor
  Sunday, September 6, 2009 5:36 PM

Answers

 • Szia!

  Rossz hírem van. Egyesével kell beállítanod, vagy találnod, fejlesztened egy kis eszközt, ami megcsinálja ezt helyetted. Ha a kódolás (C#, PowerShell) nem áll tőled távol, akkor tudok segíteni.

  Péter
  • Marked as answer by nagy.gabor.net Saturday, September 12, 2009 10:31 AM
  Wednesday, September 9, 2009 1:05 PM

All replies

 • Én azt hiszem, sablont (templatet) készítenék a dokumentumtárból, ebből hoznám létre az 5 siten a dokutárat (ami igy teljesen hasonlítana az eredetihez).


  fs
  Sunday, September 6, 2009 10:01 PM
 • Igen, ez egy járható megoldás akkor, amikor még nincsen kész a struktúra.
  Nálam viszont megvannak a site-ok, és a doc library-k is.
  Monday, September 7, 2009 11:37 AM
 • Szia!

  Rossz hírem van. Egyesével kell beállítanod, vagy találnod, fejlesztened egy kis eszközt, ami megcsinálja ezt helyetted. Ha a kódolás (C#, PowerShell) nem áll tőled távol, akkor tudok segíteni.

  Péter
  • Marked as answer by nagy.gabor.net Saturday, September 12, 2009 10:31 AM
  Wednesday, September 9, 2009 1:05 PM
 • Hát ezt szomorúan hallom.. :(
  Saturday, September 12, 2009 10:31 AM
 • Saturday, September 12, 2009 7:35 PM
 • Szerintem megoldható a probléma, hiszen, amikor létrehoztad a dokumentum tárakat, akkor is a dokumentumtár sablont használta a gép. Ha ezt a sablont megváltoztatod a templateknél, akkor visszafelé is megváltaoztatja az összes dokumentumtárat! Mi már próbáltuk, nekünk sikerült (az volt egy feladat, hogy az összes rendszerben lévő dokumentumtárhoz hozzá kellett adni egy kötelező mezőt).

  Site actions - Site settings - Site content type galery --> document content types - Document.

  Itt tudod állítani.

  üdv:
  FrostSpark
  Thursday, September 24, 2009 11:38 AM
 • Szia!

  Most vagy nem értem, amit mondani akarsz, vagy nagyon keversz valamit. Amit te írsz, bár az elején még a dokumentum tár sablonokat említed, az szerintem arról szól, hogy van ugyebár a tartalom típus, pl. dokumentum, amit hozzárendelhetsz egy dok. lib-hez. Ha ezen (a tartalom típuson) központilag változtatsz valamit (pl. hozzáadsz egy kötelező mezőt), azt elvileg le tudod csorgatni az összes helyre, ahol azt használtad (de ez pl. a saját nézeteimet nem igazán fogja módosítani). Azért hogy ez sem teljesen tiszta dolog, arról érdemes elolvasni ezt:
  Updating Content Types and Site Columns That Were Deployed as a Feature
  http://blog.beckybertram.com/Lists/Posts/Post.aspx?ID=18

  A kérdés viszont olyan dokumentumtár beállításokra vonatkozott - legalábbis az én olvasatomban - amiket nem tudsz tartalom típuson keresztül szabályozni, pl. verziózás, hozzáférések, nézetek.

  A tartalom típusnak ebből a szempontból a dokumentum tár sablonokhoz sok köze nincs. Amikor a dokumentum tár sablon alapján létrehozol egy dokumentum tárat, akkor onnantól az külön életet él. Hasonlóan, mint ahogy egy Word sablon alapján készített Word doksi sem fog attól megváltozni, ha a sablont módosítod (ez is sántít persze, mert pl. a makrókat talán átveszi). A lista / dok. lib sablonoknál is vannak elvileg ilyen átvett jellemzők, de én ezekkel nem nagyon szoktam találkozni, és leírva sem igen láttam ezeket. Egy nézet pl. jó eséllyel nem ilyen.

  Ha esetleg mégis tudnál erre valami egyszerű, felületen eszközölhető megoldást, azt megoszthatnád velünk. Tudtommal a beépített sablonokat nem nagyon lehet a felhasználói felületen szerkeszteni, amit meg a felületen raksz össze, és úgy mented el, szintén nem módosítható.

  Péter

  Thursday, September 24, 2009 9:01 PM
 • Szia Gábor,

  Nem tudom, az öt site-on a doc. lib-ek neve megegyezik-e, de ha igen, akkor ez a tool a leírás alapján kb. az lehet, amit keresel:
  SharePoint Tips Utility Pack
  http://www.codeplex.com/spstipsUtilityPack
  "A tool to modify field settings - some internal settings that you cannot modify in the regular interface, and the option to modify lists with the same name in multiple sites at once"

  Péter
  Friday, September 25, 2009 10:08 PM