locked
SfB - Can not accept call when outside of office RRS feed

  • Question

  • Hi Guys.

    If i am doing homeoffice i am not able to accept calls to my SIP Phonenumber. It is not possible for me to accept incoming calls from Internal Clients and not from numbers from outside.

    I get the message to accept the call and i can click on it but it will not open the call...

    on Caller-side it seems to ring still.

    What i found out is that i can DO CALLS but i can not accept calls.

    the same thing for Messages....if someone wants to message me he got the message that the message was not send, but i got the message with a delaay of couple of seconds/minutes.

    We checked all Ports from the SfB List. All ports are correct.

    All Functions works well if i am in the OFFICE if i am outside the office i can only START CALLS but i can not ACCEPT calls.

    Friday, August 26, 2016 9:53 AM

All replies

  • Do you use a VPN to connect to your office or without vpn?

    You should check your Edge configuration, it looks like a problem with the communication to your Edge server from external. Maybe firewall/routing problem?


    regards Holger Technical Specialist UC

    Friday, August 26, 2016 10:18 AM
  • we tested with vpn and without vpn....doesnt seem to work.

    it should work without vpn. 

    Friday, August 26, 2016 12:16 PM
  • Off course it should work without vpn.

    Looks like something on your Edge configuration is wrong. You can check a little bit mor with the remote analyzer tool

    https://testconnectivity.microsoft.com/


    regards Holger Technical Specialist UC

    Friday, August 26, 2016 12:22 PM
  • the Analyzer says no ERRORS everything ok....
    Friday, August 26, 2016 1:21 PM
  • Ok, please check you Edge server for audio/video connection or analyze you client log for this error for further troubleshooting.

    here is a good link for general troubleshooting

    https://lyncdude.com/2014/10/29/learn-how-to-troubleshoot-lync/


    regards Holger Technical Specialist UC

    Friday, August 26, 2016 1:26 PM
  • OK We opened the Firewall completly for the EDGE but the problem is still happening so there is no issue with the firewall or the NAT but its a CONFIGURATION ISSUE...any idea?
    Wednesday, August 31, 2016 12:48 PM