locked
Kék halál Kernel-Power 41 RRS feed

 • Question

 • Tisztelt Olvasó!

  Nemrégiben futottam bele egy igen érdekes problémába amire egyenlőre nem találok megoldást. Ezért közé teszem mindenki számára hátha tud valaki segíteni rajtunk.

  jelenleg van 5 db BL460c G1 Szerver amin jelenleg futnak Windows 2008 R2 Datacenter a változatosság kedvéért a Datacentereken fel van telepítve a Hyper-V ahol létre van hozva rajta az egyiken egy Microsoft Windows 2008 R2 Standard virtuális környezet amin nagy meglepetésre fel van telepítve egy SQL 2005 Standard amin egy Navison adatbázis fut :D nos ez eddig jó hosszúra sikeredet. Ja és míg el nem feledem a BL460c G1 szünetmentesről üzemel. A lényeg az, hogy minden licenszt meg vásároltunk, ami ehhez a fent említet felépítéshez szükséges volt. A lényeg az, hogy eddig semmilyen problémánk soha nem volt élte kis világát annak és rendje és módja szerint ez a virtúális SQL környezet. Mindez a szép élet pájáját meg nem szakit  óta 2010. 1.12. –ig amikor is elkezdet, kék halált játszani a már említet nap reggelén. Nos a történet fojtatása képen nagy meglepetésünkre a vizsgálódásunk során rábukkantunk a gyanúsnak vélt bejegyzésre ami az alábbi volt a Rendszer eseményei között.

   

   

  Forrás: Kernel-Power

  Eseményazonositó: 41

   

  A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően.

  Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt,

  összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.

   

   

  - System

   

    - Provider

   

     [ Name]  Microsoft-Windows-Kernel-Power

     [ Guid]  {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}

   

     EventID 41

   

     Version 2

   

     Level 1

   

     Task 63

   

     Opcode 0

   

     Keywords 0x8000000000000002

   

    - TimeCreated

   

     [ SystemTime]  2010-04-01T11:42:01.359375000Z

   

     EventRecordID 3754

   

     Correlation

   

    - Execution

   

     [ ProcessID]  4

     [ ThreadID]  8

   

     Channel System

   

     Computer *****.***.local

   

    - Security

   

     [ UserID]  S-1-5-18

   

   

  - EventData

   

    BugcheckCode 10

    BugcheckParameter1 0x4

    BugcheckParameter2 0x2

    BugcheckParameter3 0x1

    BugcheckParameter4 0xfffff8000149bac1

    SleepInProgress false

    PowerButtonTimestamp 0

   

   

  között. Nos mivel mi azt hitük először, hogy a szünetmentes a ludas így kicseréltük azt de a probléma nem oldódót meg tőle. persze ekkor jót a jó öreg google és a rajta lévő találatok minden elolvastuk és igyekeztünk ki próbálni.

   

  Javaslatok:

  Cseréjük ki a tápot – Nos a Blade szerverben van vagy 6 így nem hiszem, hogy mindegyik rósz lenne.

   

  Activájúk a Windowsokat – Nos ezt a legelején megtettük.

   

  Frissítsük le a Drivereket – Nos a Hyper-V környezetben működő virtuális PC-hez amit találtunk azt mindet kipróbáltuk.

   

  Nézzük meg, hogy minden frissítés fen van – Nos nagy odafigyelés árán jelentem, hogy minden fen van mind a Windows 2008 R2-hőz kiadott mind az SQL 2005 –hőz kiadottak esetén.

   

  Telepítsük újra az egész Windows-t – Nos ennek a kérésnek is eleget tettünk már de a hiba 1 hónap múlva ismét jelentkezet.

   

  Rósz valamelyik Hardverünk vizsgájúk ki melyik – Nos jelenleg csak 5 darab BL460c G1 – ünk van így más típusra nem tudjuk kicserélni de azért tetünk fel próbaképen egy másig gépre amin nem jelentkezet a hiba de az nem is volt soha élesen használva mert nem bírná el a terhelést és nem is engedhetjük meg magunknak, hogy lecserélhessünk az ML460c G1-eket.

   

  Telepítsük Windows 2003 –ra az egészet – Nos ebben még igazat is adunk és jó ötletnek is tartjuk de a rendszerünk 90 % már mind a Windows 2008 R2 használja és nem szeretnénk vissza fele fejlődni de jelenleg ezt a megoldást használjuk, hogy menyen a szekér de mi szeretnénk megoldást Windows 2008 R2 re is mivel makacs majmok vagyunk. :D

   

  Nos röviden nagy vonalakban ez a helyzet nem szeretnénk regényt írni így most itt meghúzóm a vonalat. Remélem, van valakinek még jó ötlete, hogy mi lehet, mert engem és társaimat nagyon érdekel

   

  Előre is köszönöm

  Petrocseli Nándor

  Thursday, April 1, 2010 4:21 PM

All replies

 • Nos igen már az általad küldőt linken is jártunk

  Nos azért vannak fejlemények.

  Az elmúlt napokban elkezdünk egy kisseb nyomozást abban a tekintetben, hogy mi történhet a hiba keletkezésekor mivel nem voltunk rest biztonsági mentést csinálni a régi Windows-ról ezért elkezdtük össze hasonlítani egy tejesen szűz és frissen fel telepítet Windowsal és addig el jutódtunk, hogy a regedit-ben valami olyan váltózás következik be ami ezt a jelenséget kreálja így beleástuk magunkat és találtunk egy két érdekes bejezéseket melyek akkor jönnek létre mikor a kék halál is el kezd jelentkezni ezért meg próbájúk ezeket a változásokat ki  törölni vagy módosítani és valahol utána nézni , hogy mi rakja be vagy módosítja. Ha jutunk valamire akkor majd ide is írók róla.

   

  Sunday, April 4, 2010 3:19 PM
 • És sikerült valami megoldást találni? mert nálam ugyan ez a probléma!

  ha igen és olvasod kérlek jelezz nekem a vistyanrobert@hotmail.com-ra előre is köszönöm!

  Thursday, May 6, 2010 1:25 PM