locked
Fagyás, Hibaüzenet, semmi sem müködik, csak safe módban indul el. RRS feed

 • Question

 •  

  Hali!

  A gépem egy asus A6Rp típusú laptop, proc: celeron-M420 1,6ghz, Mem:2giga ram, VGA: Atiradeon xpress 200M a hdd az xpről áttérés miatt a c: 10giga.

  Jelenség: Power gomb megnyom, bootolás, windows 7 start képernyő megjelenik vár vár vár és majd kb 4-5- perc után megjelenik a kép 800X600ban a halacskával. Ha teszem azt a start menüre szeretnék kattintani akkor megjelenik az avatar és ha csak rámozdítom az egeret akkor jelenik meg a menü. De ha ott bármire is kattintok explorer.exe hiba. Ugyan ez az asztalra történő jobb click menü előhívásakor és ikon indításkor is(lomtár). Semmit nem lehet telepíteni sem, mert explorer.exe hiba ugyanis a run menüpontot engedi futtatni ha addig ki nem fagy. Kiakpcsolást nem csinál csak ha áramtalanítok. ctrl+alt+del re behozom a taskmanagert ott semmi sem jelenik meg és ott ki is fagy a gép. Reset, próba safe módban. Net megy bár lassan reagál mindenre. A programok nem futnak mert safe mód, próbáltam drivert telepíteni de ismeretlen hiba miatt leáll a vga telepítés. Magától sima vga vezérlőnek ismeri fel, de amikor beadom neki a drivert manuálisan(vista driver 32bit) akkor felismeri de nem hajlandó telepíteni és ragaszkodik a szimpla vga megnevezéshez. Hang nincs driver nem telepíthető, wifi jó(magától müködteti), motorola modem nem jó bár ezt már más is írta. A kispartíció  lenne a baj vagy (ami szerintem inkább) a Vga?

  u.I:Microsoft Windows 7 Beta 1 Build 7000 32Bit ezt töltöttem le bár torrentről mert a gyári nem müködött és emailos regisztráció során kapott kódot használom.

  Válaszokat előre is köszönöm! Minden megoldás érdekel!

  Norbi
  Thursday, January 22, 2009 3:04 PM

All replies

 • Hali!

  Szvsz kevés a 10G. Nekem telepítés után több mint 11G került a gépre. A torrenttel vigyázz, vszleg "törött" a program..

   

  Thursday, January 22, 2009 3:40 PM
 • Hali!

  Szvsz kevés a 10G. Nekem telepítés után több mint 11G-t foglalt. A torrenttel vigyáz, lehet "törött" a progi...

   

  Thursday, January 22, 2009 3:43 PM
 • Hali!

  A helyzet annyiban változott 20 giga c:vel hogy már nincs explorer.exe hiba és a taskmanager jelzi a progikat. De az explorer exe 50%os procin megy és sok memóriával. És ettől piszok lassú az egész. PL ha alt+tabot nyomok akkor semmi, ha megmozdítom az egeret akor beugrik a kis ablak és sehova majd csak jó sokára. Nem lehet kikapcsolni vmit? Lehet hogy kevés neki a 128mega memória a vga-n? de azt nem tudom állítani.

  Thursday, January 22, 2009 8:23 PM
 • Nagyon úgy tünik, hogy kevés a video ram.... Gondolom 32-bites verziót raktál fel? Esetleg a bios-ban próbálhatsz a video ram-hoz sharedet engedélyezni... Még kutatok egy kicsit.

   

  Thursday, January 22, 2009 8:54 PM
 • A startmenü keresőbe beírod, hogy system, a találatok közül kiválasztod az edit the system environment variables-t. Ott advanced - performance - setting - visual effects - és itt kezdődnek a problémáim a gyatra angol tudásom miatt.... 

   

  Thursday, January 22, 2009 9:29 PM
 • köszi a jobbnál jobb tippeket és gyorsan is, de sajnos még mindig nem megoldott a helyzet, a jelenség ugyan az és a settingsben ott az effekteket mind kikapcsoltam de nem javult! hihetelen, nem értem másnál normálisan fut nálam nem képes. Pedig a config az jó.

  És sajnos a biosban nem találok vga memória bővitést, de ezt már régebben is kerestem és akkor sem jártam sikerrel.

  Nem szeretnék visszatérni az xphez, de úgy látom muszáj lesz.

  Friday, January 23, 2009 5:55 PM
 • Nem tudom próbáltad-e már az ati honlapjárol letölteni egy frissítet drivert vista-hoz. Az alplapi telepítőt meg lehet erőszakolni, ha a setup programját vista kompatibilis módba és administratorként futtatod. Jobb klikk a setupra - properties - és találsz ott egy kompatibilitási lapot. Esetleg bios frissítés. Jobb ötletem nincs :-(

   

  Friday, January 23, 2009 8:44 PM
 • http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=vista32/integrated-vista32 Nézd meg ezt bár nem igazán tudom lefordítani..

  Friday, January 23, 2009 8:51 PM
 •  

  Hali!

  Ezzel a driverrel próbálkoztam én is, de sajnos nem adta meg magát. Bár az admin futtatást nem próbáltam még. Szerinted érdemes a vista drivert úgy indítani vagy csak az xp gyári drivert baszogassam úgy? A bios frissítést meg inkább hanyagolom, akkor inkább Xp, mint hogy a végén papírnehezékem legyen. Bár ahogy hallotam a vista driverekkel müködnie kellene. De lehet megvárom a Windows 7 Drivereket, updateket és ööö körübelül 2032-ben újra próbálkozok vele, mert már nagyon elment tőle a kedvem. Ennek ellenére várom még az ötleteket és mindent kipróbálok.

  Saturday, January 24, 2009 8:13 PM
 • Szia!

  Bal oldalon van egy link, ami állítólag a W7-hez tartozó drivereket tartalmazza... Ezért gondoltam csak rá. Ha másként nem megy a vistas drivereket ill. a telepítőiket futtasd kompatibilis módba. Ha úgy sem megy ...akkor passz.

   

  Saturday, January 24, 2009 8:45 PM
 • ATI kártyákhoz próbálhatsz OMEGA drivert is, nekem még anno XPnél volt problémám 1 uj laptoppal, nemment a gyári driver, az ATI oldalán levő meg nemismerte fel az ATI kártyát (integrált volta miatt állitolag) ezek után leltem 1 omega driverre, azzal láss csodát működött...

  Nekem egy Toshiba Tecra M1 notim van ebben valami ezeréves trident videokari van amihez persze sehol semilyen más drivert nem találni csak 1 db nemtul tökéletes XP dirvert.... 6801-el még müködött is valamelyest, de akadt tőle a rendszer, a bétán már teljesen behal tőle a rendszer, jelenleg alap VGA driverrel üzemelek, ja és 32 megás csak a videokari, de megy rajta a WIN7 simán

  40 gigás parició + 1 giga DDR1 ram, sztem jobb mint az XP csak lenne valami driver a videohoz, meg az SD olvasóhoz...
  Monday, January 26, 2009 3:49 PM