locked
How do I change the advertised RD Gateway server? RRS feed

  • Question

  • I have a 2012 R2 server that I setup RD Gateway services and setup RemoteApp.  Internally it all works fine.  The problem is the company was a branch of another company then bought out.  So the internal domain name is a .com that matches a different existing company.  So when I go to the .../rdweb and log in all is fine, then I select to open calculator and give it the user name, so far so good.  It then opens an error saying it can not validate the certificate because the RD Gateway is the servername.old-company.com.  I think all I need to do is get the RD Gateway address reported to the client corrected to the correct FQDN and I'm good.  I can not seem to find a way to do that.  I tried the Set-rdpublishedname script from http://gallery.technet.microsoft.com/Change-published-FQDN-for-2a029b80 but it does not change the RD Gateway address.  Unless I'm using it wrong.

    All suggestions welcome.  Thanks so much.

    Tuesday, June 10, 2014 5:04 PM

Answers

  • Hi,

    On the broker, please go to Server Manager -- RDS -- Overview -- Tasks -- Deployment Properties -- RD Gateway tab and change the FQDN for the RD Gateway.

    After making the change you will need to refresh the RDWeb page if you have it open.

    Thanks.

    -TP

    • Proposed as answer by TP []MVP Wednesday, June 11, 2014 12:45 AM
    • Marked as answer by TP []MVP Wednesday, June 11, 2014 4:20 PM
    Tuesday, June 10, 2014 5:14 PM
  • Never mind.  I remove all the RD services roles and reinstalled and now it is working.  Thanks for your time and efforts.
    Tuesday, June 10, 2014 9:00 PM

All replies

  • Hi,

    On the broker, please go to Server Manager -- RDS -- Overview -- Tasks -- Deployment Properties -- RD Gateway tab and change the FQDN for the RD Gateway.

    After making the change you will need to refresh the RDWeb page if you have it open.

    Thanks.

    -TP

    • Proposed as answer by TP []MVP Wednesday, June 11, 2014 12:45 AM
    • Marked as answer by TP []MVP Wednesday, June 11, 2014 4:20 PM
    Tuesday, June 10, 2014 5:14 PM
  • That was already set properly, but following your instructions I found that under the RD Web Access the URL is pointing to the local address but it won’t let me edit it.  Is this what I need to get changed?

    Thanks

     

    Tuesday, June 10, 2014 7:13 PM
  • Never mind.  I remove all the RD services roles and reinstalled and now it is working.  Thanks for your time and efforts.
    Tuesday, June 10, 2014 9:00 PM
  • Hi David,

    Glad to hear that you got it working. 

    Thank you for sharing your experience here. It will be very beneficial for other community members who have similar questions. 

    If you want any more solution in future, kindly place your post in Forum.

    Thanks.

    Dharmesh Solanki

    Wednesday, June 11, 2014 8:57 AM