none
Nt backup is delayed after installing Mcafee

    Question

  • Hello Techies,

    Recently we have installed Mcafee in the 2003 server.

    Soon after that I started having issues with my backup.

    I have NAS storage device connected to the server. .

    Before Mcaffee installation - backup start time - 2 and ends at 7:30

    after Mcaffee installation - backup start time - 2:30 and ends at 8:00

    we wanted backup to be completed before 7:30 .

    as a result we have stopped the Mcaffee service but it is delaying.

    30

    we have created the BAT file to call the NTBack up tool and run backup

    the task schedular runs the BAT file at 2:10 which has functionality of stoping the required service (checked it is stopping intime) removing and deleting the old backup (no issues) but stil backup starts at 2.30

    Backup is going to NAS storage.

    Friday, June 08, 2018 4:10 AM

All replies

  • Hi,

    May I ask besides the delay, any error/warning when you run backup? Please check the event viewer?

    Sometimes 3rd security service would affect windows build-in service. So it is suggest you could exclude 3rd party software to check the  windows backup service especially AV software. According to your description, after Mcafee, the problem shows. If possible, could you please temporarily uninstall to do a check? 

    And could you please also create a new schedule for test after remove AV software, same results?

    For now since windows server 2003 and NTbackup is stopping support by Microsoft. It is suggest you could update the server.

    Appreciate your support and understanding.

    Best Regards,

    Mary


    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Friday, June 08, 2018 7:48 AM
    Moderator