none
Event ID: 10 WinMgmt error 0x80041010 RRS feed

  • Question

  • HI,

    Check up this

    Event filter with query "select * from MSMCAEvent_InvalidError where (type = 2147811434) and (LogToEventlog <> 0)" could not be (re)activated in namespace "//./root/wmi" because of error 0x80041010. Events may not be delivered through this filter until the problem is corrected.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    SO- Windows server 2003

    help, please

    Tuesday, July 5, 2011 12:10 PM

Answers

  • Hi
       It seems to be WMI error not exchange error.
       You can post your thread to server forum
       
    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/winservergen/threads
       I also find similar case and post it to you.
       W2K3 Server encounter numerous WinMgmt Event 10 in Application log after reboot,
    but the server is functioning fine.
    Example of Error Message:
    Event Type: Error
    Event Source: WinMgmt
    Event Category: None
    Event ID: 10
    Date: 6/19/2006
    Time: 5:18:37 PM
    User: N/A
    Computer: SHQSR28A
    Description:
    Event filter with query "select * from MSMCAEvent_CPUError where (type =
    2147811392) and (LogToEventlog <> 0)" could not be (re)activated in namespace
    "//./root/WMI" because of error 0x80041010. Events may not be delivered through
    this filter until the problem is corrected.

    RESOLUTION:
        We rename the [C:\windows\system32\wbem\repository] directory, then restarted
    Windows Management Instrumentation service and a new repository directory was
    regenerated.
      


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
    Wednesday, July 6, 2011 2:33 AM
    Moderator

All replies

  • Hi
       It seems to be WMI error not exchange error.
       You can post your thread to server forum
       
    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/winservergen/threads
       I also find similar case and post it to you.
       W2K3 Server encounter numerous WinMgmt Event 10 in Application log after reboot,
    but the server is functioning fine.
    Example of Error Message:
    Event Type: Error
    Event Source: WinMgmt
    Event Category: None
    Event ID: 10
    Date: 6/19/2006
    Time: 5:18:37 PM
    User: N/A
    Computer: SHQSR28A
    Description:
    Event filter with query "select * from MSMCAEvent_CPUError where (type =
    2147811392) and (LogToEventlog <> 0)" could not be (re)activated in namespace
    "//./root/WMI" because of error 0x80041010. Events may not be delivered through
    this filter until the problem is corrected.

    RESOLUTION:
        We rename the [C:\windows\system32\wbem\repository] directory, then restarted
    Windows Management Instrumentation service and a new repository directory was
    regenerated.
      


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
    Wednesday, July 6, 2011 2:33 AM
    Moderator
  • I renamed the directory [C:\windows\system32\wbem\repository] and it fixed a similar issue I was having in Win10. Had to start in safe mode and then stop the WMI in the task manager to do it, but thanks.
    • Proposed as answer by Glennyc23 Thursday, July 13, 2017 3:08 AM
    Thursday, July 13, 2017 3:08 AM