none
Deleted RRS feed

All replies

  • Hi,

    Please post the detail information including the eventid, event source,detail etc. here for further troubleshootings.

    Besides, please run ExBPA and then post the detail error information here.

    More, do you have any other web application installed with Exchange?

    Regards,

    Xiu

    • Edited by Xiu Zhang Thursday, September 9, 2010 2:27 AM
    Wednesday, September 8, 2010 9:39 AM
  • Hi,

    Please post the detail information including the eventid, event source,detail etc. here for further troubleshootings.

    Besides, please run ExBPA and then post the detail error information here.

    More, do you have any other application installed with Exchange?

    Regards,

    Xiu

    I'm seeing this too.

     

    Event 1033, MSExchange ActiveSync

    General

    The setting ExternalProxy in the Web.Config file was not valid. The previous value was null and has been changed to.

    Details

    - System

    - Provider 

    [Name] MSExchange ActiveSync

    - Event ID 1033

    [Qualifiers] 32772

    Level 3

    Task 2

    Keywords 0x800000000000000

    - TimeCreated

    [SystemTime] 2010-09-08T05:07:10.00000000000Z

    EventRecord 7266

    Channel Application

    Computer

    Security

     

    -ExternalData

    ExternalProxy

    null

    Wednesday, September 8, 2010 6:57 PM
  • I am getting this as well with the same details except my EventRecord is 7824

    Tuesday, September 14, 2010 2:32 PM
  • Getting this also since upgrading to SP1; Event ID 1033 on my Mailbox servers
    Wednesday, September 15, 2010 3:24 PM
  • Same problem, after installing SP1.

    The setting ________________ in the Web.Config file was not valid. The previous value was null and has been changed to _____.

    20 events with some parameters in my log.

    Have only Exchange 2010 on Server, no other roles or applications installed. 

    Tuesday, September 21, 2010 1:49 PM
  • Hello,

    Consulted our activesync team here and received the following feedback:

     

    If this is not a partner-hosted environment, you can safely ignore this error.
    It is simply a warning that the ExternalProxy setting is not set in the web.config.
    We use a default value of null when we find this.

    If you are not partner hosted and want to get rid of the warning, add a key under the <appSettings> key in your \Program Files\Microsoft\Exchange Server\V14\ClientAccess\Sync\web.config file:

    <add key="ExternalProxy" value=""></add>

    The warning should have only been appearing when the application pool was recycled and just spinning up.  You will need to either recylce the MSExchangeSyncAppPool or do an iisreset and then check your application log.  You should no longer see the event.

    Hope this helps!
    Kevin Ca - MSFT

    • Proposed as answer by David-JFC Tuesday, November 9, 2010 5:08 PM
    Tuesday, September 28, 2010 7:46 PM
    Moderator
  • Hi,

    Would this same solution hold true for the following similar error?

    Log Name:      Application
    Source:        MSExchange ActiveSync
    Date:          12/27/2010 10:05:23 PM
    Event ID:      1033
    Task Category: Configuration
    Level:         Warning
    Keywords:      Classic
    User:          N/A
    Computer:      WPSMAIL2.WPS.local
    Description:
    The setting BackOffErrorWindow in the Web.Config file was not valid. The previous value was null and has been changed to 60.

    Tuesday, January 4, 2011 5:16 PM
  • I've followed your instructions in your post and I'm still receiving the warnings once a day.  I can ignore them but it would be nice to eliminate the warnings.
    Friday, January 7, 2011 3:04 PM
  • I'm also getting a number of these errors on Exchange 2010 SP1 RU1, the settings that I get notified include (the values have been changed to a number of diferent values):

    ExternalProxy
    BootstrapMailDeliveryDelay
    MobileUpdateInformationURL
    BootstrapCABForWM61HostingURL
    FullServerVersion
    ADCacheMaxOrgCount
    ADCacheExpirationTimeout
    MaxDocumentDataSize
    MaxDocumentLibrarySearchResults
    MaxGALSearchResults
    BadItemEmailToText
    BadItemIncludeEmailToText
    BadItemIncludeStackTrace
    MaxClientSentBadItems
    MailboxSearchTimeoutNoContentIndexing
    MailboxSearchTimeout
    MaxMailboxSearchResults
    MaxRequestsQueued
    MaxWorkerThreadsPerProc
    MaxCollectionsToLog
    ProxyConnectionPoolConnectionLimit
    ProxyHandlerShortTimeout
    ProxyHandlerLongTimeout
    BackOffErrorWindow
    BackOffTimeOut
    BackOffThreshold
    ProxyVirtualDirectory
    BlockLegacyMailboxes
    BlockNewMailboxes
    SchemaValidate
    SchemaDirectory
    SyncLogDirectory
    SyncLogEnabled
    DisableCaching
    DeviceClassCacheADCleanupInterval
    DeviceClassPerOrgMaxADCount
    DeviceClassCachePerOrgRefreshInterval
    DeviceClassCacheMaxADUploadCount
    DeviceClassCacheMaxStartDelay
    MaxWindowSize
    MaxRetrievedItems
    EventQueuePollingInterval
    ADCacheRefreshInterval
    MaxSizeOfMailboxLog
    NumOfQueuedMailboxLogEntries
    MaxNumOfFolders

    Can these be resolved in a similar manner. Some additional information would be great (as sjoegarrett I can also ignore them, but would prefer if these could be eliminated).

    Thursday, February 24, 2011 9:38 AM
  • Did you figure this out?  I am getting the exact same thing and activesync is not working.  Exchange 2010 SP1 with RU-3
    Monday, March 14, 2011 5:48 PM
  • Unfortunately not, I'm still waiting for any guidance someone here might offer.
    Monday, March 14, 2011 6:05 PM
  • I have the same deal.  It's happening every minute for me.  Any direction from Microsoft would be nice!
    Thursday, March 17, 2011 6:22 PM
  • Same problem here, I get about 46 or so in a row every few minutes......

    2010 SP1 RU3 on 2008 R2

    HUB/CAS only

    Any ideas from anyone?

    Thanks,

    Karl

    Wednesday, April 20, 2011 6:52 PM
  • I just started getting this same error, and i just updated to RU3-V3. I tried to remove the RU but then got a exchangeserver.msi error when trying to uninstall. The issue for me is since the RU update my AA and voicemail isent working correctly in Lync!
    Monday, May 23, 2011 9:13 PM
  • Hi there,

    i got the same error and fixed it with the MSsupport, by changing the web.config.

    Maybe you try to add this at the web.config (font marked B/I) file:

      <system.webServer>
        <modules>
        </modules>
        <handlers>
          <add name="AirSyncHandler" verb="GET,HEAD,POST,DEBUG,OPTIONS" path="*" type="Microsoft.Exchange.AirSyncHandler.Handler, Microsoft.Exchange.AirSyncHandler" />
        </handlers>
            <httpErrors>
                <remove statusCode="501" subStatusCode="-1" />
                <error statusCode="501" prefixLanguageFilePath="C:\inetpub\custerr\de-DE" path="501.htm" responseMode="File" />
            </httpErrors>
      </system.webServer>

     

    This is the only thing we really changed. Before we tried some things and recreated websites in IIS, but nothing solved it but this changes in the web.config. Maybe it will fix yours too.

     

    Regards,

    Marco

    Monday, June 27, 2011 6:09 AM
  • @ Kevin

    This stopped the events from happening on my servers. Thanks!

    Sunday, July 3, 2011 11:35 PM
  • Is there any way you can be more detailed?? I have two spots in that file where <appsettings> is located...

     

    Tuesday, November 8, 2011 11:32 PM
  • I am having a similar issue iwth the event logs

    "<httpErrors>
    <remove statusCode="501" subStatusCode="-1" />

    <error statusCode="501" prefixLanguageFilePath="C:\inetpub\custerr\de-DE" path="501.htm" responseMode="File" />
    </httpErrors>"

    What exaclty is this doing?  I dont want to add this without understanding what its doing.  I also want to make sure im not suppressing errors/events that i need to be alterted on.

    Looks like you are removing an specific 501  error

    thanks in advance


    Thank you, Mr. V Messaging Engineer
    Friday, January 13, 2012 3:04 PM
  • I am having a similar issue iwth the event logs

    "<httpErrors>
    <remove statusCode="501" subStatusCode="-1" />

    <error statusCode="501" prefixLanguageFilePath="C:\inetpub\custerr\de-DE" path="501.htm" responseMode="File" />
    </httpErrors>"

    What exaclty is this doing?  I dont want to add this without understanding what its doing.  I also want to make sure im not suppressing errors/events that i need to be alterted on.

    Looks like you are removing an specific 501  error

    thanks in advance


    Thank you, Mr. V Messaging Engineer


    --> +1

     

     

    Wednesday, January 18, 2012 7:00 PM
  • Did anyone get a chance to see if this gets fixed by SP2?

    Thanks,

    Karl

    Wednesday, February 8, 2012 4:08 PM
  • Unfortunately, we still found these warning messages in SP2 Rollup 3 (version 14.02.0309.002) environment.
    Monday, July 23, 2012 9:51 AM
  • Since installing Exchange 2010 SP1 (Upgrade from RTM) I get this in the event viewer.

    The setting ExternalProxy in the Web.Config file was not valid. The previous value was null and has been changed to .

    Any ideas what to check?


    Anyone had any progress on this issue?  Just want to breath a little new air into this. 
    Wednesday, January 2, 2013 4:41 PM
  • I just recently started receiving these messages too. Exchange 2010 SP3 RU4.
    Wednesday, February 12, 2014 2:52 PM
  • yes me too,

    it is weird and cannot be explained as to why it happens on Exchange 2010 SP2.


    /* Server Support Specialist */

    Tuesday, January 20, 2015 3:57 AM
  • Add me to the list

    Exchange 2010 SP3 RU8 Enterprise 64 bit

    Does anyone have an answer?


    Thomas R Grassi Jr

    Monday, April 20, 2015 12:58 PM
  • Hello

    Please let me know when anybody find solution about this issue. We have Exchange 2010 on Win2008 with SP3 RU 4. 

    Thank you!

    Thursday, March 9, 2017 12:20 PM