none
R2 Server Core Exchange Server 2010

    Question

  • Hello, first of all I know that is not supported but it only test lab, …just another crazy lab.

    In my lab there are one DC running on Server 2008 R2 in Native 2008R2 mode, one Exchange Server 2010 RC running CAS/HUB/MBX.
    I try to add one more Exchange Server 2010 RC in my testlab but now on Windows Server 2008 R2 Server Core
    I prepare Server Core and install all prerequisites for installing Exchange Server 2010

    Now wane I install I got error message

    The following error was generated when "$error.Clear(); install-ContentIndexingService -HubOnlyFilterRegistration" was run: "Object reference not set to an instance of an object.".

    Maybe I missed something on preparing stage?

     

    Any ideas?

     

    Thanks!




    Preparing Exchange Setup

        Copying Setup Files              ......................... COMPLETED

    The following server roles will be installed
        Languages
        Management Tools
        Hub Transport Role
        Client Access Role
        Mailbox Role

    Performing Microsoft Exchange Server Prerequisite Check

        Language Pack Checks             ......................... COMPLETED
        Hub Transport Role Checks        ......................... COMPLETED
        Client Access Role Checks        ......................... COMPLETED
        Mailbox Role Checks              ......................... COMPLETED

    Configuring Microsoft Exchange Server

        Preparing Setup                  ......................... COMPLETED
        Stopping Services                ......................... COMPLETED
        Copying Exchange Files           ......................... COMPLETED
        Language Files                   ......................... COMPLETED
        Restoring Services               ......................... COMPLETED
        Languages                        ......................... COMPLETED
        Exchange Management Tools        ......................... COMPLETED
        Hub Transport Server Role        ......................... FAILED
         The following error was generated when "$error.Clear(); install-ContentInde
    xingService -HubOnlyFilterRegistration" was run: "Object reference not set to an
     instance of an object.".


    The Exchange Server setup operation did not complete. Visit http://support.micro
    soft.com and enter the Error ID to find more information.

    Exchange Server setup encountered an error.

    D:\>


    Arman Obosyan, http://postmaster.ge/blog
    Saturday, September 12, 2009 7:28 AM

All replies

  • Well, Exchange 2010 is not supported on Windows 2008 R2 Core AFAIK - http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa996719(EXCHG.140).aspx
    Did you install Microsoft Filter Pack on Core?

    Cheers

    Konrad
    Saturday, September 12, 2009 11:40 AM

  • Thanks for reply!
    Yes, a know that is not support :)

    ...but regarding this (from msexchangeteam)
    As you probably already know, Exchange 2007 is the first application that leverages and integrates with the Windows PowerShell. As you may also already know, much of Exchange 2007 is written in managed code that uses the .NET Framework. Neither Windows PowerShell, nor the .NET Framework can be installed on the Server Core version of Windows Server 2008. As a result, the Server Core version of Windows Server 2008 cannot be used to host Exchange 2007 SP1. Instead, you must use the Full Version installation option.

    Problem was in that Server Core doe not support Net Framework and there no PowerShell, now in R2 Server Core there is NetFramework, PowerShell, IIS that host ASP.net ....

    so now why is not supported? now what is problem for support Exchange Server 2010 in R2 Server Core?

    Yep, I install Microsoft Filter Pack, and other prerequisite, Framework, PowerShell, IIS components,...

    More that Mailbox role installed, and I can see it from my Exchange Management Console on second server, but not functional because failure of install with same error message The following error was generated when "$error.Clear(); install-ContentIndexingService -HubOnlyFilterRegistration" was run: "Object reference not set to an instance of an object.".


    Arman Obosyan, http://postmaster.ge/blog
    Saturday, September 12, 2009 12:34 PM
  • Names and <g class="gr_ gr_150 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="150" id="150">ip</g>.

    DCpromo.exe
    New <g class="gr_ gr_129 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="129" id="129">forrest</g>
    <g class="gr_ gr_130 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="130" id="130">dns</g>

    Certi services
    CAWE

    DNS
    New forward lookup zone
    .com

    New host
    mail
    IP of the server

    New mail <g class="gr_ gr_135 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="135" id="135">exhanger</g>
    Mail
    EX01

    Sysdm.cpl
    WS01 / EX01 add to <g class="gr_ gr_132 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="132" id="132">domaion</g>
    Restart

    login
    Domain\administrator

    Addrole .net framework

    Install/download 2007 office system converter 

    Powershell
    - Import-module <g class="gr_ gr_140 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="140" id="140">servermanager</g>
    - Add-WindowsFeature NET-Framework,RSAT-ADDS,Web-Server,Web-Basic-Auth,Web-Windows-Auth,Web-Metabase,Web-Net-Ext,Web-<g class="gr_ gr_141 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="141" id="141">Lgcy</g>-Mgmt-Console,WAS-Process-Model,RSAT-Web-Server,Web-ISAPI-Ext,Web-Digest-Auth,Web-Dyn-Compression,NET-HTTP-Activation,RPC-Over-HTTP-Proxy –Restart

    Command prompt
    - D:
    - setup /prepareschema
    - setup /prepareAD /OrganizationName:'domain'
    - setup /PrepareDomain

    Powershell
    - Import-Module ServerManager
    - Set-Service NetTcpPortSharing -StartupType Automatic

    CD
    Setup
    install <g class="gr_ gr_133 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="133" id="133">exchange</g>

    Exchange management console
    Organisation conf
    hub transport 
    New accepted domain
    domain.com
    Set as default

    New send connecter
    .com 
    custom -> internet
    Add

    Server config
    Hub transport
    properties
    Permission
    anon

    Server config
    New exchange <g class="gr_ gr_137 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="137" id="137">certi</g>
    exchange OWA
    Outlook web app tick 2x
    .domain.com
    Public <g class="gr_ gr_138 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="138" id="138">certi</g> tick
    EX01.domain.com
    Use mutual <g class="gr_ gr_139 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="139" id="139">tls</g>
    EX01.domain.com
    Browse
    my docs

    IE
    dc01/certsrv
    Request cert
    Advanced
    Submit a cert
    copy cert text
    Certi template webserver
    download

    Complete pending <g class="gr_ gr_128 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="128" id="128">req</g>
    downloads

    Export <g class="gr_ gr_131 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="131" id="131">certi</g>
    Tick all but unified messaging

    Client access
    enable outlook anywhere
    Mail.domain.com

    Test OWA
    https://mail.domain.com
    Domain.local\administrator
    New message
    administrator
    send
    check inbox

    start outlook on <g class="gr_ gr_136 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="136" id="136">destop</g>
    New message
    administrator
    send
    check inbox


    Error: 0x8004010F and/or error 0x80040115 in Microsoft Outlook 2010

    Possible solution: 
    The service "Microsoft Exchange RPC Client Access" must be started <g class="gr_ gr_142 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="142" id="142">manualy</g>

    Problem 1: Your mailbox appears to be unavailable. Try to access it again in 10 seconds. If you see this error again, contact your helpdesk

    Possible solution:
    The service "Microsoft Exchange Information Store" must be started <g class="gr_ gr_134 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" data-gr-id="134" id="134">manualy</g>

    Problem 2: Certificate Error when connecting with https://mail.lt.local

    Possible solution:
    You have to download and install a CA certificate. Please follow step 12a from https://youtu.be/zHacpCxCZAg#t=12m33s. Follow it from 12:33 to 14:00.

    Monday, July 03, 2017 7:33 PM
  • Why are you posting something we can't read to an eight-year-old thread?

    Ed Crowley MVP "There are seldom good technological solutions to behavioral problems."
    Celebrating 20 years of providing Exchange peer support!

    Monday, August 14, 2017 4:27 AM