none
MS Outlook error - your automatic reply settings cannot be displayed because the server is currently unavailable

    Question

  •  

    Hi

    I am getting the following error message "your automatic reply settings cannot be displayed because the server is currently unavailable" in Outlook 2007/2010 when I click on Automatic replies (out of office) but on OWA website it is working.

    My Server Software Specs

    Windows 2008 R2 SP2 64bit

    Exchange 2007

    I have run the following test on Exchange server

    [PS] C:\Windows\system32>Test-OutlookWebServices -ClientAccessServer "sebmailcen"

                                                                                                     Id                                                                                                Type Message
                                                                                                     --                                                                                                ---- -------
                                                                                                   1003                                                                                         Information About to test AutoDiscover with the e-mail address Jacques.Rossouw@sebata.co.za.
                                                                                                   1007                                                                                         Information Testing server SebMailCen.Sebata.co.za with the published name https://sebmailcen.sebata.co.za/E...
                                                                                                   1019                                                                                         Information Found a valid AutoDiscover service connection point. The AutoDiscover URL on this object is http...
                                                                                                   1006                                                                                         Information The Autodiscover service was contacted at https://sebmailcen.sebata.co.za/autodiscover/autodisco...
                                                                                                   1006                                                                                             Warning AutoDiscover Returned the error: 500:The e-mail address cannot be found.


    [PS] C:\Windows\system32>

     

    How do I resolve problem?

    Friday, July 09, 2010 8:11 AM

Answers

All replies

  • Hi,

    First please try to use test e-mail autoconfiguration to obtain the url for OOF.

    After that, pleaes try to browse the URL from Internet Explorer and then post the result here.

    If we cannot browse the url, then please try to use cmdlt:

    GET-Webservicesvirtualdirectory |FL to check the url, it should be the same as we found from "test e-mail autoconfiguration"

    Also you can follow the steps in article below to troubleshoot the issue:

    Your Out of Office settings cannot be displayed, because the server is currently unavailable. Try again later. ?!?
    Besides, I'd like to know if those users are migrated from legacy exchange servers.
    Regards,
    Xiu
    Monday, July 12, 2010 7:50 AM
  • Yes, If those users are migrated from Exchange 2003 then OOF setting will not be reflect in new server and need to Turn it on. Can you again try to set OOF thru OWA and check it for problemtic users.


    Anil
    Monday, July 12, 2010 9:04 AM
  • Hi Sebata,

    Any progress ??


    Anil
    Tuesday, July 13, 2010 2:57 AM
  • Hi

    Sorry for the delay, been really busy.  This is the 1st Exchange on the Sebata domain/network. When I run test E-mail Autoconfiguration (using Outlook2010) I get the following messages

    Results

    Autoconfiguration was unable to detemine your settings!

    Log

    Imap, Pop & Smtp failed errors (0x800CCC0D), (0x800CCC1A), (0x800CCC0E), (0x80040401)

    Autodiscover failed errors (0x800C8203), (0x80040101F)

    SRV Record lookup failed errors (0x80004005), (0x80040101F)

    No XML info 

    Result from URL https://sebmailcen/ews/exchange.asmx (To download result click on link http://www.box.net/shared/jnsicr7rxv) I couldn't upload result to forum, I get a script error every time. 

    If there is any other information that I send you to help resolving my problem please let me know?

    Tuesday, July 13, 2010 7:49 AM
  • Hi,

    Then what is the result for GET-Webservicesvirtualdirectory |FL, get-autodiscovervirtualdirectory |fl.

     The error code 0x800C8203 means ERROR_INTERNET_NAME_NOT_RESOLVED. It seems to be a DNS related issue. Please try to browser https://domain.com/autodiscover/autodiscover.xml, https://server/autodiscover/autodiscover.xml.

    Here, we need have A record which point domain.com to your CAS server. Please try to ping domain.com/"CAS server name" from the client computer.

    Also, please try to use https://[CAS IP address]/autodiscover/autodiscover.xml and then let me know the result.

    A new feature is available that enables Outlook 2007 to use DNS Service Location (SRV) records to locate the Exchange Autodiscover service

    http://support.microsoft.com/kb/940881/en-us

    Recommendations for Deploying the Autodiscover Service
    Regards,
    Xiu

     

    Tuesday, July 13, 2010 9:08 AM
  • Hi

    Here is the information you asked for:

    1. [PS] C:\Windows\system32>GET-Webservicesvirtualdirectory |FL

    InternalNLBBypassUrl          : https://sebmailcen.sebata.co.za/EWS/Exchange.asmx
    Name                          : EWS (Default Web Site)
    InternalAuthenticationMethods : {Ntlm, WindowsIntegrated}
    ExternalAuthenticationMethods : {Ntlm, WindowsIntegrated}
    BasicAuthentication           : False
    DigestAuthentication          : False
    WindowsAuthentication         : True
    MetabasePath                  : IIS://SebMailCen.Sebata.co.za/W3SVC/1/ROOT/EWS
    Path                          : C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\ClientAccess\exchweb\EWS
    Server                        : SEBMAILCEN
    InternalUrl                   : https://sebmailcen.sebata.co.za/EWS/Exchange.asmx
    ExternalUrl                   : https://sebmailcen.sebata.co.za/EWS/Exchange.asmx
    AdminDisplayName              :
    ExchangeVersion               : 0.1 (8.0.535.0)
    DistinguishedName             : CN=EWS (Default Web Site),CN=HTTP,CN=Protocols,CN=SEBMAILCEN,CN=Servers,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=Sebata,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=Sebata,DC=co,DC=za
    Identity                      : SEBMAILCEN\EWS (Default Web Site)
    Guid                          : 0a545177-e26a-4bec-b54c-e4bdf584a3b9
    ObjectCategory                : Sebata.co.za/Configuration/Schema/ms-Exch-Web-Services-Virtual-Directory
    ObjectClass                   : {top, msExchVirtualDirectory, msExchWebServicesVirtualDirectory}
    WhenChanged                   : 2010/07/12 05:00:17 PM
    WhenCreated                   : 2010/07/07 03:03:27 PM
    OriginatingServer             : SebDCcen02.Sebata.co.za
    IsValid                       : True

    2. [PS] C:\Windows\system32>get-autodiscovervirtualdirectory |fl

    Name                          : Autodiscover (Default Web Site)
    InternalAuthenticationMethods : {Basic, Ntlm, WindowsIntegrated}
    ExternalAuthenticationMethods : {Basic, Ntlm, WindowsIntegrated}
    BasicAuthentication           : True
    DigestAuthentication          : False
    WindowsAuthentication         : True
    MetabasePath                  : IIS://SebMailCen.Sebata.co.za/W3SVC/1/ROOT/Autodiscover
    Path                          : C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\ClientAccess\Autodiscover
    Server                        : SEBMAILCEN
    InternalUrl                   :
    ExternalUrl                   :
    AdminDisplayName              :
    ExchangeVersion               : 0.1 (8.0.535.0)
    DistinguishedName             : CN=Autodiscover (Default Web Site),CN=HTTP,CN=Protocols,CN=SEBMAILCEN,CN=Servers,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative Groups,CN=Sebata,CN=Microsoft Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=Sebata,DC=co,DC=za
    Identity                      : SEBMAILCEN\Autodiscover (Default Web Site)
    Guid                          : 98c4015d-87fd-48ce-ac54-5e62ac901f0b
    ObjectCategory                : Sebata.co.za/Configuration/Schema/ms-Exch-Auto-Discover-Virtual-Directory
    ObjectClass                   : {top, msExchVirtualDirectory, msExchAutoDiscoverVirtualDirectory}
    WhenChanged                   : 2010/07/07 03:30:21 PM
    WhenCreated                   : 2010/07/07 03:30:21 PM
    OriginatingServer             : SebDCcen02.Sebata.co.za
    IsValid                       : True

    3. https://sebata.co.za/autodiscover/autodiscover.xml

    Internet Explorer cannot display the webpage

    4. https://sebmailcen/autodiscover/autodiscover.xml & https://192.168.0.12/autodiscover/autodiscover.xml

     <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> 
    - <Autodiscover xmlns="http://schemas.microsoft.com/exchange/autodiscover/responseschema/2006">
    - <Response>
    - <Error Time="12:25:18.6887009" Id="423889897">
     <ErrorCode>600</ErrorCode> 
     <Message>Invalid Request</Message> 
     <DebugData /> 
     </Error>
     </Response>
     </Autodiscover>
    
    Tuesday, July 13, 2010 10:29 AM
  • Hi,

    Then I think the may issue could be domain name resolution. Please double check if you can right point the domain name to the right CAS server. Or if you have ISA server, then please verify if you have create the right publish rule to publish CAS to the internet.

    Regards,

    Xiu

    Sunday, July 18, 2010 12:49 PM
  • I did the following test on https://www.testexchangeconnectivity.com and here are my results. My sebata.co.za website is running at another company (external company) and not on my servers. So what do I need to do the resolve this error message?

    Result

      ExRCA is testing Exchange ActiveSync.       The Exchange ActiveSync test failed.      

    Test Steps
     
    ExRCA is attempting the Autodiscover and Exchange ActiveSync test (if requested).
      Testing of Autodiscover for Exchange ActiveSync failed.
     
    Test Steps
     
    ExRCA is attempting each method of contacting the Autodiscover service.
      The Autodiscover service couldn't be contacted successfully by any method.
     
    Test Steps
     
    Attempting to test potential AutoDiscover URL https://sebata.co.za/AutoDiscover/AutoDiscover.xml
      Testing of this potential Autodiscover URL failed.
     
    Test Steps
     
    Attempting to resolve the host name sebata.co.za in DNS.
      Host successfully resolved
     
    Additional Details
      IP(s) returned: 196.211.32.34
    Testing TCP Port 443 on host sebata.co.za to ensure it is listening and open.
      The specified port is either blocked, not listening, or not producing the expected response.
       <label for="testSelectWizard_ctl12_ctl06_ctl00_ctl00_ctl00_ctl01_tmmArrow">Tell me more about this issue and how to resolve it</label>
     
    Additional Details
      A network error occurred while communicating with remote host
    Exception details:
    Message: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond 196.211.32.34:443
    Type: System.Net.Sockets.SocketException
    Stack trace:
    at System.Net.Sockets.TcpClient.Connect(String hostname, Int32 port)
    at Microsoft.Exchange.Tools.ExRca.Tests.TcpPortTest.PerformTestReally()
    Attempting to test potential AutoDiscover URL https://autodiscover.sebata.co.za/AutoDiscover/AutoDiscover.xml
      Testing of this potential Autodiscover URL failed.
     
    Test Steps
     
    Attempting to resolve the host name autodiscover.sebata.co.za in DNS.
      The Host could not be resolved.
       <label for="testSelectWizard_ctl12_ctl06_ctl00_ctl00_ctl01_ctl00_tmmArrow">Tell me more about this issue and how to resolve it</label>
     
    Additional Details
      Host autodiscover.sebata.co.za could not be resolved in DNS Exception details:
    Message: The requested name is valid, but no data of the requested type was found
    Type: System.Net.Sockets.SocketException
    Stack trace:
    at System.Net.Dns.GetAddrInfo(String name)
    at System.Net.Dns.InternalGetHostByName(String hostName, Boolean includeIPv6)
    at System.Net.Dns.GetHostAddresses(String hostNameOrAddress)
    at Microsoft.Exchange.Tools.ExRca.Tests.ResolveHostTest.PerformTestReally()
    ExRCA is attempting to contact the Autodiscover service using the HTTP redirect method.
      The attempt to contact Autodiscover using the HTTP Redirect method failed.
     
    Test Steps
     
    Attempting to resolve the host name autodiscover.sebata.co.za in DNS.
      The Host could not be resolved.
       <label for="testSelectWizard_ctl12_ctl06_ctl00_ctl00_ctl02_ctl00_tmmArrow">Tell me more about this issue and how to resolve it</label>
     
    Additional Details
      Host autodiscover.sebata.co.za could not be resolved in DNS Exception details:
    Message: The requested name is valid, but no data of the requested type was found
    Type: System.Net.Sockets.SocketException
    Stack trace:
    at System.Net.Dns.GetAddrInfo(String name)
    at System.Net.Dns.InternalGetHostByName(String hostName, Boolean includeIPv6)
    at System.Net.Dns.GetHostAddresses(String hostNameOrAddress)
    at Microsoft.Exchange.Tools.ExRca.Tests.ResolveHostTest.PerformTestReally()
    ExRCA is attempting to contact the Autodiscover service using the DNS SRV redirect method.
      Failed to contact AutoDiscover using the DNS SRV redirect method.
     
    Test Steps
     
    Attempting to locate SRV record _autodiscover._tcp.sebata.co.za in DNS.
      The Autodiscover SRV record wasn't found in DNS.
       <label for="testSelectWizard_ctl12_ctl06_ctl00_ctl00_ctl03_ctl00_tmmArrow">Tell me more about this issue and how to resolve it</label>

    Tuesday, July 27, 2010 10:22 AM
  • Problem resolved

    All I did is go to IE - Bypass proxy for local addresses and added my OWA URL. Now my autodiscovery is working.

    Regards

     

     

     

    • Marked as answer by Sebata Thursday, August 05, 2010 7:37 AM
    Thursday, August 05, 2010 7:37 AM