none
מיגרציה Exchange 2013- דואר לא נשלח RRS feed

  • שאלה

  • שלום,

    יש לי שלושה שרתי 2010 בארגון וכרגע הוספתי שרת של 2013.

    העברתי לשרת 2013 כמה משתמשים והכל נראה בסדר עד כה. 

    המשתמשים שהתיבות שלהם בשרת 2013 מקבלים דואר,שולחים דואר לבחוץ אבל בתוך הארגון הם לא מצליחים לשלוח דואר לנמענים שהתיבות שלהם יושבים על DB של שרתי 2010 !

    ההודעות שהם שולחים נתקעים ב"תור" של ה Exchange 2013 !

    מה בוצע:

    א. בשרת 2013 מוגדר כבר sand\recive connector (או יותר נכון, הוא לקח את ההגדרות משרת 2010 שעליו מוגדרים הקונקטורים, כך שאין סיבה ליצור עוד)

    ב. DNS מוגדר נכון.

    ג.  OAB הוגדר בשרת 2013.

    הכל תקין מלבד היכולת לשלוח מיילים בתוך הארגון מתיבה שיושבת בDB של שרת 2013

    2. כשאני יוצר משתמש עם תיבה בשרת 2013 אז אחרי היצירה אני מנסה להגדיר את התיבה שלו באיזשהו מחשב בארגון ואז כשאני מגיע לשם  של ה  server

    ומכניס את שם שרת 2013 שלנו אז אני מקבל הודעה שהוא לא קיים. בקיצור לא ניתן להגדיר באוטלוק משתמש חדש שנוצר בשרת exchange 2013.


    אז כנראה שהכל לא ממש תקין(: 

    אשמח לעזרה כלשהי.  תודה



    • נערך על-ידי sprinter17 יום חמישי 07 נובמבר 2013 14:37
    יום חמישי 07 נובמבר 2013 14:33

תשובות

  • שלום.

    > 1. מה הקשר להגדרת Outlook Anywhere בשרת Exchange 2013 ?

    הקשר הוא שאפשר להתחבר עם OUTLOOK לשרת exchange 2013 אך ורק דרך outlook anywhere כלומר https .

    אין תמיכה בחיבור rpc ישיר כפי שהיה בגרסאות קודמות.

    > 2. גם כשאני מכניס כתובת IP וגם כשאני מזין את שם השרת הקליינט לא מוצא.. :( 

    גם זה אחד השינויים שתצטרך להתרגל אליהם אם אתה רוצה להשתמש ב exchange 2013 .

    יזהר


    Yizhar Hurwitz http://yizhar.mvps.org

    • סומן כתשובה על-ידי Eran Sharvit שבת 16 נובמבר 2013 23:53
    יום ראשון 10 נובמבר 2013 16:42
  • הי,

    אחד התהליכים במיגרציה שמעבירים שרת הוא שכל התעבורה תעבור דרך Exchange 2013 כולל EWS, HTTPS וכו'.

    כאשר אתה עובד בתוך הארגון ללא Outlook Anywhere אז אין סיבה להפעיל זאת במעבר אל Exchange 2013 בוא נאמר לא חובה.

    ברגע שיש Exchange 2013 ה-CAS משתלט על ה-Namespace ולכן צריך לבצע מספר הגדרות על ה-virtual directory.

    בכל מקרה אם מופעל Outlook Anywhere על Exchange 2010 אתה חייב להפעיל אותו גם על Exchange 2013 ולכן מכאן יכולה לנבוע הבעיה. ישנו מאמר מצוין אומנם קצת ארוך לגבי מה מומלץ ומה לא בסביבת Exchange 2010/2013

    , http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2013/05/23/ambiguous-urls-and-their-effect-on-exchange-2010-to-exchange-2013-migrations.aspx

    לבעיה שלך תוודא:

    שכל ה-url וה-web services מוגדרים בצורה תקינה ב-Exchange 2013.

    תפעיל Outlook Anywhere על גבי Exchange 2013 במידה וכבר קיים.

    תוודא שהאוטנטיקציה ב-IIS תקינה מול הגדרות web services. תוודא שהגדרות ורשומות DNS מוגדרות תקין בשרת ה-DNS שלך, כגון: AutoDiscover. (לפי דעתי שם הבעיה הגדולה שלך)

    וודא שהתעודה הדיגיטלית תקינה ב-Exchange 2013. תעדכן, אלי.


    Email:eshlomo9@hotmail.com;Twitter:https://twitter.com/EliShlomo1

    • הוצע כתשובה על-ידי Eran Sharvit שבת 16 נובמבר 2013 23:52
    • סומן כתשובה על-ידי Eran Sharvit שבת 16 נובמבר 2013 23:52
    יום שני 11 נובמבר 2013 05:08

כל התגובות

  • הי,

    נחלק לשני בעיות:

    1. דואר שלא נשלח - תוודא את ההגדרות הבאות:

    Telnet בין שני השרתים בפורט 25

    הגדרת Receive Connector עם הרשאות Exchange Server בשני שרתי הדואר

    סגור Firewall בשרתי הדואר

    וודא רשומות תקינות של DNS בשרת ה-DNS לשני שרתי הדואר

    וודא שהגדרות Send Connector אינם מגיבלות שליחת דואר בשרת Exchange 2013 לתוך הארגון

    בנוסף תנסה לאבחן את הבעיה עם:

    1. האם ישנם הודעות שגיאה ב-Queue Viewer ואם כן איזה הודעה, בעיות כאלה יש להם הודעה של 451 4.4.0

    2. תפעיל Verbose Logging ותבדוק בספריה הבאה מהי הודעת השגיאה כאשר שולחים דואר

    Microsoft\Exchange Server\V15\TransportRoles\Logs\Protocollog\SMTPReceive

    איות שרת

    תבדוק את ההגדרות הבאות:

    1. האם הוגדר Outlook Anywhere בשרת Exchange 2013?

    2. האם שרת Exchange 2013 רואה בצורה תקינה את שרתי ה-DC's?

    3. במידה ואתה מנסה לבדוק עם כתובת IP האם המצב שונה?

    אלי.


    Email:eshlomo9@hotmail.com;Twitter:https://twitter.com/EliShlomo1


    • נערך על-ידי Eli_ShlomoMVP יום חמישי 07 נובמבר 2013 21:01
    יום חמישי 07 נובמבר 2013 16:22
  • שלום.

    לגבי סעיף 2 - הגדרת OUTLOOK בתחנה.

    שים לב שבגרסה EXCHANGE 2013 לא רושמים את שם השרת, זה עובד בצורה אחרת.

    יש לתת ל OUTLOOK לזהות אוטומטית את ההגדרות - אתה תראה מן טקסט ארוך בתור שם השרת, זה תקין.

    יזהר


    Yizhar Hurwitz http://yizhar.mvps.org

    יום חמישי 07 נובמבר 2013 19:30
  • שלום,

    אני מצריף תמונה אתה צריך להוסיף send connectors של השרת 2010

    בהצלחה ושבת שלום


    אם תגובתי פתרה את בעייתך - לחץ על "סמן כתשובה" ליד סימן ה V הירוק. Yaniv Totshvili http://www.yshvili.com http://itportal.co.il blog: http://blogs.microsoft.co.il/blogs/yanivlea

    יום שישי 08 נובמבר 2013 12:57
    מנחה דיון
  • הי,

    נחלק לשני בעיות:

    1. דואר שלא נשלח - תוודא את ההגדרות הבאות:

    Telnet בין שני השרתים בפורט 25

    הגדרת Receive Connector עם הרשאות Exchange Server בשני שרתי הדואר

    סגור Firewall בשרתי הדואר

    וודא רשומות תקינות של DNS בשרת ה-DNS לשני שרתי הדואר

    וודא שהגדרות Send Connector אינם מגיבלות שליחת דואר בשרת Exchange 2013 לתוך הארגון

    בנוסף תנסה לאבחן את הבעיה עם:

    1. האם ישנם הודעות שגיאה ב-Queue Viewer ואם כן איזה הודעה, בעיות כאלה יש להם הודעה של 451 4.4.0

    2. תפעיל Verbose Logging ותבדוק בספריה הבאה מהי הודעת השגיאה כאשר שולחים דואר

    Microsoft\Exchange Server\V15\TransportRoles\Logs\Protocollog\SMTPReceive

    איות שרת

    תבדוק את ההגדרות הבאות:

    1. האם הוגדר Outlook Anywhere בשרת Exchange 2013?

    2. האם שרת Exchange 2013 רואה בצורה תקינה את שרתי ה-DC's?

    3. במידה ואתה מנסה לבדוק עם כתובת IP האם המצב שונה?

    אלי.


    Email:eshlomo9@hotmail.com;Twitter:https://twitter.com/EliShlomo1


    תודה, כמה שאלות:

    בקשר לאיות השרת (לא מצליח בקליינט למצוא את שרת 2013):

    1. מה הקשר להגדרת Outlook Anywhere בשרת Exchange 2013 ?

    2. גם כשאני מכניס כתובת IP וגם כשאני מזין את שם השרת הקליינט לא מוצא.. :( 

    זה קורה רק כשאני מנסה להוסיף את המשתמש בצורה הידנית( manually configure) ... אבל בצורה האוטומטית הכל עובר חלק...

    

    לעומת זאת, אם אני רוצה לחבר משתמש שה mailbox שלו יושב ב DB של ה exchange 2010 אז אני מזין את כתובת שרת exchange 2010 שלנו והוא מוצא ללא בעיה. 

    תודה

    יום ראשון 10 נובמבר 2013 07:39
  • תודה, כמה שאלות:

    בקשר לאיות השרת (לא מצליח בקליינט למצוא את שרת 2013):

    1. מה הקשר להגדרת Outlook Anywhere בשרת Exchange 2013 ?

    2. גם כשאני מכניס כתובת IP וגם כשאני מזין את שם השרת הקליינט לא מוצא.. :( 

    זה קורה רק כשאני מנסה להוסיף את המשתמש בצורה הידנית( manually configure) ... אבל בצורה האוטומטית הכל עובר חלק...

    לעומת זאת, אם אני רוצה לחבר משתמש שה mailbox שלו יושב ב DB של ה exchange 2010 אז אני מזין את כתובת שרת exchange 2010 שלנו והוא מוצא ללא בעיה. 

    תודה

    יום ראשון 10 נובמבר 2013 07:41
  • שלום.

    > 1. מה הקשר להגדרת Outlook Anywhere בשרת Exchange 2013 ?

    הקשר הוא שאפשר להתחבר עם OUTLOOK לשרת exchange 2013 אך ורק דרך outlook anywhere כלומר https .

    אין תמיכה בחיבור rpc ישיר כפי שהיה בגרסאות קודמות.

    > 2. גם כשאני מכניס כתובת IP וגם כשאני מזין את שם השרת הקליינט לא מוצא.. :( 

    גם זה אחד השינויים שתצטרך להתרגל אליהם אם אתה רוצה להשתמש ב exchange 2013 .

    יזהר


    Yizhar Hurwitz http://yizhar.mvps.org

    • סומן כתשובה על-ידי Eran Sharvit שבת 16 נובמבר 2013 23:53
    יום ראשון 10 נובמבר 2013 16:42
  • הי,

    אחד התהליכים במיגרציה שמעבירים שרת הוא שכל התעבורה תעבור דרך Exchange 2013 כולל EWS, HTTPS וכו'.

    כאשר אתה עובד בתוך הארגון ללא Outlook Anywhere אז אין סיבה להפעיל זאת במעבר אל Exchange 2013 בוא נאמר לא חובה.

    ברגע שיש Exchange 2013 ה-CAS משתלט על ה-Namespace ולכן צריך לבצע מספר הגדרות על ה-virtual directory.

    בכל מקרה אם מופעל Outlook Anywhere על Exchange 2010 אתה חייב להפעיל אותו גם על Exchange 2013 ולכן מכאן יכולה לנבוע הבעיה. ישנו מאמר מצוין אומנם קצת ארוך לגבי מה מומלץ ומה לא בסביבת Exchange 2010/2013

    , http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2013/05/23/ambiguous-urls-and-their-effect-on-exchange-2010-to-exchange-2013-migrations.aspx

    לבעיה שלך תוודא:

    שכל ה-url וה-web services מוגדרים בצורה תקינה ב-Exchange 2013.

    תפעיל Outlook Anywhere על גבי Exchange 2013 במידה וכבר קיים.

    תוודא שהאוטנטיקציה ב-IIS תקינה מול הגדרות web services. תוודא שהגדרות ורשומות DNS מוגדרות תקין בשרת ה-DNS שלך, כגון: AutoDiscover. (לפי דעתי שם הבעיה הגדולה שלך)

    וודא שהתעודה הדיגיטלית תקינה ב-Exchange 2013. תעדכן, אלי.


    Email:eshlomo9@hotmail.com;Twitter:https://twitter.com/EliShlomo1

    • הוצע כתשובה על-ידי Eran Sharvit שבת 16 נובמבר 2013 23:52
    • סומן כתשובה על-ידי Eran Sharvit שבת 16 נובמבר 2013 23:52
    יום שני 11 נובמבר 2013 05:08
  • אהלן,

    1. המיגרציה עברה מצויין . אין לנו Outlook Anywhere בשרתי 2010.

    2. אני שוב מחדד, הבעיה היחידה שלי היא:

    הבעיה היא אך ורק כשאני מנסה להגדיר תיבה ידנית.

    ה AutoDiscover עובד מצויין, הראיה לכך היא שכאשר אני נכנס עם משתמש בפעם הראשונה(שהתיבה שלו יושבת ב DB של שרת 2013) ל outlook אז אוטומטית ה AutoDiscover עובד והוא מקבל את כל ההגדרות והכל מצויין. שוב הבעיה רק כשאני מנסה להגדיר ידנית תיבה(משהו שלפעמים טכנאים עושים בשטח).

    חוץ מזה, תעבורת המיילים תקינה לחלוטים, תעודה תקינה לחלוטין.

    רשומות DNS הוגדרו כהלכה.

    אשמח לעזרה...


    יום שני 11 נובמבר 2013 07:50
  • הי,

    אם כך המצב אז מצוין.

    לפני שאתה מגדיר בצורה ידנית הייתי רוצה שתבדוק האם בפרופיל קיים מוגדר לך הגדרות של Proxy Settings.

    ניתן לראות בהגדרות אלה את שם הכתובת ב-DNS וצורת האוטנטיקציה ולכן אם זה מוגדר בפרופיל קיים הגדר זאת בפרופיל ידני.

    אם לא עדכן, ישנם עוד כמה אפשרויות.

    אלי.


    Email:eshlomo9@hotmail.com;Twitter:https://twitter.com/EliShlomo1

    יום שני 11 נובמבר 2013 21:14
  • הי,

    היינו שמחים לדעת האם הבעיה סודרה נשמח אם תשתף אותנו.

    אלי.


    Email:eshlomo9@hotmail.com;Twitter:https://twitter.com/EliShlomo1

    יום שלישי 12 נובמבר 2013 19:00
  • שלום.

    אני חוזר על מה שכתבתי קודם - ב exchange 2013 הגדרת התיבה מתבצעת דרך autodiscover ואין אפשרות להגדיר כתובת של שרת ידנית כמו בגרסאות קודמות.

    יזהר


    Yizhar Hurwitz http://yizhar.mvps.org

    יום רביעי 13 נובמבר 2013 20:25