none
Black screen after login | RDP in Windows Server 2012R2 | VMWare remote console in Windows Server 2012R2 RRS feed

  • Question

  • Hello everybody

    I even have a scenario with Windows Server 2012, where on the remote console via VMWare I enter username / password and then black screen.

    I try to do Remote Desktop, open the remote console and then close without asking for Login.

    I can only log in to the VMWare console in safe mode.

    All the tips I try to apply are not successful.

    I appreciate any information that can identify where this failure is and avoid redoing the installation.

    Best Regards,

    Robenildo de Oliveira


    Robenildo de Oliveira <robenildo.oliveira@outlook.com>

    Wednesday, July 31, 2019 6:54 PM

All replies

  • HI
    1 can you logon in safe mode with networking command on your problematical server then enter below cmd in command prompt (open as admin)
    sfc scannow
    dism /online /cleanup-image /scanhealth
    dism /online /cleanup-image /restorehealth
    dism /online /cleanup-image /checkhealth

    2 did you install any windows update package before the problem happen ?
    can you enter below command in powershell 
    $QFE = Get-hotfix -computername $server | select-object -property Description,HotFixID,InstalledBy,InstalledOn | out-file c:\windows\temp\$server.txt

    change $server to problematical server host name  


    3 did you install remote desktop services in your environment ?

    4 can you remember when the problem first happen and what did you change recently about this server ? (like deploying group policy ,install app, RSAT to change something)
      
    5 what's function about your problematical server ? is it file server or sql server?

    Best Regards
    Andy YOU
    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.





    Thursday, August 1, 2019 9:57 AM
    Moderator
  • HI
    Is there any progress on your question?

    Best Regards
    Andy YOU
    Please remember to mark the replies as answers if they help.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Tuesday, August 6, 2019 5:44 AM
    Moderator
  • Hi,

    My apologies for only answering only now your message.

    What we did to resolve it was to do the following steps:

    1) Use computer management to connect remotely to the server with the issue.
    2) Disable the Application Identity service
    3) Remotely reboot the server

    After that you should be able to log into the server again.

    Thanks for the troubleshooting.

    Best Regards,

    Robenildo de Oliveira


    Robenildo de Oliveira <robenildo.oliveira@outlook.com>

    Wednesday, August 21, 2019 8:11 PM