none
Can Ping other server but can't access files RRS feed

  • Question

  • We have two servers "main" and "secondary" at a business. Last week, one of them started having issues, mainly regarding DNS. Many of the issues are resolved, but this problem is ongoing.

    Secondary can ping Main, but it can't access any shares on Main (even logged on as Domain Admin). Secondary can access the Internet with no problems. I've tried accessing shares by name and IP address and get the same error: "Windows cannot access \\main\Share. Check the spelling of the name. Otherwise, there might be a problem with your network." Under details: "Error code 0x800704cf. The network location cannot be reached."

    We can access the shares from client computers with no problems. The firewall is currently disabled on both servers. Any thoughts?

    Thanks to all who contribute on this forum! Your help is greatly appreciated.

    Tuesday, January 31, 2012 3:30 PM

Answers

  • I found the solution. Somehow, Client for Microsoft Networks, QoS Packet Scheduler, and File and Printer Sharing were all unchecked on the network adapter. When I rechecked these (as they were on Main) communications were restored. I just wish I knew how they got unchecked.

    All my best.

    • Marked as answer by Bradyg23 Tuesday, January 31, 2012 4:07 PM
    Tuesday, January 31, 2012 4:07 PM

All replies

  • I found the solution. Somehow, Client for Microsoft Networks, QoS Packet Scheduler, and File and Printer Sharing were all unchecked on the network adapter. When I rechecked these (as they were on Main) communications were restored. I just wish I knew how they got unchecked.

    All my best.

    • Marked as answer by Bradyg23 Tuesday, January 31, 2012 4:07 PM
    Tuesday, January 31, 2012 4:07 PM
  • 1. Goto run type "services.msc" without quotes.
    2. Now services gets open.
    3. Start the services "Workstation" and "Server", if it is stopped.
    4. Resolved :)
    • Proposed as answer by mrk10000 Monday, March 5, 2018 10:01 PM
    Saturday, January 19, 2013 6:27 AM
  • While researching this issue I located this thread.  The workstation service was disabled.  Now researching why but your answer was spot on.  Well Done!

    Friday, January 15, 2016 3:27 PM
  • Great help
    Friday, September 29, 2017 2:17 PM