none
IE9 crash after opening any site

    Question

  • I am using IE9/Windows 7 ultimate X64 and it seems that my IE is getting crashed everytime i open a site. Below is the crash sign:

     

    Problem signature:

      Problem Event Name: APPCRASH

      Application Name: iexplore.exe

      Application Version: 9.0.8112.16421

      Application Timestamp: 4d76255d

      Fault Module Name: msvcrt.dll

      Fault Module Version: 7.0.7600.16385

      Fault Module Timestamp: 4a5bda6f

      Exception Code: c0000005

      Exception Offset: 00009c7f

      OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

      Locale ID: 1033

      Additional Information 1: 3026

      Additional Information 2: 30266fb41b6a971e60b9990f4d0328e0

      Additional Information 3: 938f

      Additional Information 4: 938f143a3e33f293805b6cc901275e06

     

    Read our privacy statement online:

      http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

     

    If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:

      C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt


    MCP & MCTS [WSS 3.0/MOSS] Visit: http://yagyashree.wordpress.com/
    Sunday, January 8, 2012 8:08 AM

Answers

  • I fixed this long running issue by performing below steps:

     

    1. Open IE9

    2. Go to Tools--Internet Options--Advanced

    3. In Settings, Accelerated graphics, put a check mark in [Use software rendering instead of GPU rendering*]

    Thanks to the forum..


    MCP & MCTS [WSS 3.0/MOSS/SharePoint 2010] Visit: http://yagyashree.wordpress.com/
    Monday, January 9, 2012 8:50 AM

All replies

  • Log Name:      Application
    Source:        Application Error
    Date:          1/8/2012 1:46:54 PM
    Event ID:      1000
    Task Category: (100)
    Level:         Error
    Keywords:      Classic
    User:          N/A
    Computer:     <Computer Name>
    Description:
    Faulting application name: iexplore.exe, version: 9.0.8112.16421, time stamp: 0x4d76255d
    Faulting module name: msvcrt.dll, version: 7.0.7600.16385, time stamp: 0x4a5bda6f
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x00009c7f
    Faulting process id: 0x1114
    Faulting application start time: 0x01cccddddfed3504
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
    Faulting module path: C:\Windows\syswow64\msvcrt.dll
    Report Id: 1f726709-39d1-11e1-a1ca-00158315a310
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
      <System>
        <Provider Name="Application Error" />
        <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
        <Level>2</Level>
        <Task>100</Task>
        <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
        <TimeCreated SystemTime="2012-01-08T08:16:54.000000000Z" />
        <EventRecordID>28506</EventRecordID>
        <Channel>Application</Channel>
        <Computer>yash-PC</Computer>
        <Security />
      </System>
      <EventData>
        <Data>iexplore.exe</Data>
        <Data>9.0.8112.16421</Data>
        <Data>4d76255d</Data>
        <Data>msvcrt.dll</Data>
        <Data>7.0.7600.16385</Data>
        <Data>4a5bda6f</Data>
        <Data>c0000005</Data>
        <Data>00009c7f</Data>
        <Data>1114</Data>
        <Data>01cccddddfed3504</Data>
        <Data>C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe</Data>
        <Data>C:\Windows\syswow64\msvcrt.dll</Data>
        <Data>1f726709-39d1-11e1-a1ca-00158315a310</Data>
      </EventData>
    </Event>

    MCP & MCTS [WSS 3.0/MOSS] Visit: http://yagyashree.wordpress.com/
    Sunday, January 8, 2012 8:19 AM
  • You may have an addon that is causing problems. Try running IE with no add-ons and see what happens.

    Start typing internet explorer in your start menu search box and it will list all internet explorer programs.

    Choose the internet explorer (No Add-ons)

    If it does start then you have a problem with an add-on

    Go to Control Panel> Internet Options >Programs> Manage Add ons and try disabling some addons

     


    Regards, ~P MCSE, MCITP, MCTS, MCP, CCNA
    Sunday, January 8, 2012 10:17 AM
  • I fixed this long running issue by performing below steps:

     

    1. Open IE9

    2. Go to Tools--Internet Options--Advanced

    3. In Settings, Accelerated graphics, put a check mark in [Use software rendering instead of GPU rendering*]

    Thanks to the forum..


    MCP & MCTS [WSS 3.0/MOSS/SharePoint 2010] Visit: http://yagyashree.wordpress.com/
    Monday, January 9, 2012 8:50 AM
  • tried all above, still crashes almost every site.

    Sunday, January 15, 2012 4:00 AM
  • I have the same problem

     any updates?


    Hazem Salem
    Wednesday, January 18, 2012 8:20 PM
  • Thanks a lot, Yagya Shree. It worked !
    Tuesday, January 24, 2012 6:10 PM
  • Worked for me - legend! :)

    Thanks Yagya

    • Edited by smithyd2003 Wednesday, December 12, 2012 11:24 AM
    Wednesday, December 12, 2012 11:24 AM
  • It worked ! Thanks! ;)
    Thursday, June 20, 2013 3:11 PM
  • thank you thank you
    Wednesday, September 3, 2014 4:14 PM
  • This also fixed the problem for me in IE 11.

    Many thanks!

    Thursday, January 8, 2015 3:04 PM
  • Thank you so much. It resolved.
    Friday, February 16, 2018 1:35 PM
  • Many Thanks!! it works!!


    vinayrai

    Thursday, June 7, 2018 12:04 PM