locked
GxClusPlugIn Fails on one node of CCR Cluster RRS feed

  • Question

  • Exchange 2007 SP2 RU4 CCR Cluster running on Windows Server 2008

    I cannot determine the cause of this and hope someone can help.  Recently, in a failover / failback test the GxClusPlugIn fails on my passive node.  All mailboxes, stores, and network names failover, email sends and receives without issue but the GxClusPlugIn won't start.

     

    Does anyone have any ideas on why this is happening?

     

    The associated error is:

    Cluster resource 'GxClusPlugIn (mailbox) (Instance001)' in clustered service or application 'mailbox' failed.

    Source: Failover Clustering

    Event ID: 1069

    Friday, April 30, 2010 1:39 PM

All replies

  • No replies to this and I have not been able to dig up anything on it.  I suspect the installation didn't go exactly right for this node and will remove and add the passive mailbox role to is again to see if it addresses the issue.

     

    Remove passive role

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb124756%28EXCHG.80%29.aspx

     

    Install passive role

    http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb691316%28EXCHG.80%29.aspx

    Friday, May 7, 2010 5:52 PM
  • The service GxClusPlugin is part of the commvault galaxy software and the service was not starting as it should have been.  I traced this down and with the help of the storage admin we got the service operating as expected again.

     

     

    • Proposed as answer by Ed CrowleyMVP Wednesday, May 17, 2017 8:28 PM
    Tuesday, May 18, 2010 4:21 PM
  • Thanks for following up, here.  Your resolution has pointed me in the right direction.
    Friday, September 21, 2012 1:47 PM
  • thank you so much!!!
    Tuesday, May 16, 2017 9:57 AM