Problum with sharepoint sites in a prticular server

    General discussion

  • Dear Team,

    We have a one SharePoint server, in that we have more than 15 webapplications, from last two days I am facing a problem when I give a site url like http://server:123/ it is not going to the site it is giving a

    404 error, when I give a url like http://server:123/default.aspx  the site coming ,it is not recognizing the default page

    Please help me on the same.

    Thanks in advance




    Wednesday, July 04, 2012 2:16 PM

All replies

  • Hi Prasad,

    this is most likely missing / corrupt / incorrect version aspnet_isapi.dll file

    Try following steps to get this fix

    • Open Internet Information Services and right click the website and click properties.  
    • In the properties dialogue box click on the tab Home Directory.
    • Under Application Settings click on the Configuration button.
    • Under Wildcard Application Maps check whether there is an entry like “C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\aspnet_isapi.dll” select it and remove it.
    • Click on the Insert button and browse to the correct Aspnet installation folder viz. “C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727, select the file aspnet_isapi.dll.
    • Save changes and reset the IIS.
    • Try the sharepoint site url without the “default.aspx”.

    This might be one of the cause behind your issues

    There are some more causes listed on

    Let us know your results, Thanks 

    Warm Regards, Pratik Vyas | SharePoint Consultant | | Posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights

    Thursday, July 05, 2012 6:55 AM
  • Hi,

    it has been resolved automatically i did not perform anything.

    how it has done plz

     let me know.

    Thank You.


    Thursday, July 12, 2012 8:55 AM