none
WSS 3.0 - Getting error while accessing WSS_Config DB RRS feed

  • Question

  • Hi Folks,

    I am dealing with very weird issue and unfortunatelly i didn't find any solution for that. Let me explain you complete story.

    We are using Project Server 2007 having some customized workflows. Today morning all of the sudden workflows stoped working and showing an error: "An error occurred during the processing of . Could not load file or assembly 'TestWebParts, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=c0ff9bcbeab6cca3' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified"

    Here let me tell you thay I didnt make any change on workflows neither change any configuration of the server. When I checked the application events i found these errors:

    ==========================
    The description for Event ID ( 27745 ) in Source ( Windows SharePoint Services 3 ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: #50071: Unable to connect to the database SharePoint_Config on EPM02.  Check the database connection information and make sure that the database server is running..
    ==========================

    ==========================
    The start address <sts3://epm02:88/contentdbid={e72dc4ac-2655-4ac4-b794-eae86a5db002}> cannot be crawled.
    Context: Application 'Search index file on the search server', Catalog 'Search'
    Details:
     The object was not found.   (0x80041201)
    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    ==========================


    ==========================
    Error loading and running event receiver Microsoft.Office.Project.PWA.WSSEventReceivers.PSDBUpdater in Microsoft.Office.Project.Server.PWA,Version=12.0.0.0,Culture=neutral,PublicKeyToken=71e9bce111e9429c. Additional information is below.
    : System.Web.Services.Protocols.SoapException: ProjectServerError(s) LastError=GeneralSecurityAccessDenied Instructions: Pass this into PSClientError constructor to access all error information
       at Microsoft.Office.Project.Server.WebService.PWA.ObjectLinkProviderUpdateItemLinks(ObjectLinkProviderDataSet dsOlp, PWSLinkDataSet dsPws)
    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    ==========================

    Project server is working absolutely fine but getting error in workflows. I restarted the complete server and apply any other solutions but no luck.

    Please help me out as this is becoming a nightmare for me. Neeeeed your helppppppppp ..plzzz

    Many Thanks


    Mohsin Raza
    • Moved by Lily Wu Monday, December 27, 2010 2:10 PM WSS 3.0 issue. Thanks. (From:SharePoint 2010 - General Questions and Answers)
    Tuesday, December 21, 2010 1:05 PM

Answers

  • Looks like someone installed "TestWebParts." They may have been installed long ago, but someone finally added one to a page. Not sure why that would affect your workflows.

    Find these webparts and remove them from the pages, then the webpart gallery, and remove the solution. TestWebParts shouldn't make it to production.

     

    Now this error is more concerning: " Unable to connect to the database SharePoint_Config on EPM02 ".  This could be any number of things. Perhaps SQL was offline for a bit. Are you still getting this error?


    SharePoint Solution Architect, Developer
    • Marked as answer by Lily Wu Monday, December 27, 2010 2:09 PM
    Friday, December 24, 2010 12:58 PM