none
Lync Cumulative Update April 2011 - Lync 2010 Hotfix KB 2496325 (64 bit) RRS feed

  • Question

  • Hello,

    I have some issues with the new communicator.exe hot fix found here:
    http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=0fd94d10-fe84-4c84-a387-91afe24fb5b8

    When installing this fix I should get file version and versionnumber 4.0.7577.253, but I do get 4.0.7577.108 instead.

    I have tried this on serveral Windows 7 computers with 4.0.7577.108 installed already, and they do not change,
    and a Windows 7 computer with 4.0.7577.0 installed get 4.0.7577.108 ?

    I have made sure my communicator / Oullook is not running and I have rebooted before and after.

    Did anyone get 4.0.7577.253 after running this fix?

    /mk


    Tuesday, April 5, 2011 8:12 AM

Answers

  • I've seen this after they release updates that replace existing updates. I'm guessing it takes a while for the files to replicate out to the various download servers. I attempted to download this update yesterday at work, but only got the old version. Last night I came home and was able to download and install the new version (4.0.7577.253).
    Ed
    • Marked as answer by Kressmark Tuesday, April 5, 2011 2:18 PM
    Tuesday, April 5, 2011 10:46 AM

All replies

  • I´m getting the same error...

    Kressmark, great observation!


    www.twitter.com/danielullmark
    Tuesday, April 5, 2011 9:03 AM
  • My help/about shows the correct build .253 on Windows 7 64 Bit German.
    Johann Deutinger | MCITP Lync 2010 | MCTS Exchange 2010 | ucblog.deutinger.de
    Tuesday, April 5, 2011 9:40 AM
  • Hi Johann,

    Ok, thanks, good to know.

    I have been testing on Windows 7 64 bit enterprise English, and Windows 7 64 home English. Some of the clients had the MUI pack installed and some did not, but I still can not get any one of my clients to .253.

    /mk

    Tuesday, April 5, 2011 9:44 AM
  • I will try it on other machines as well - I have quite some here :-)

     


    Johann Deutinger | MCITP Lync 2010 | MCTS Exchange 2010 | ucblog.deutinger.de
    Tuesday, April 5, 2011 9:47 AM
  • Tried it on 3 PCs, a mix of 32 and 64 bit with German and MUI installations. Everywhere it shows the correct build after updating.
    Johann Deutinger | MCITP Lync 2010 | MCTS Exchange 2010, OCS | ucblog.deutinger.de | http://twitter.com/jwdberlin
    Tuesday, April 5, 2011 10:37 AM
  • I've seen this after they release updates that replace existing updates. I'm guessing it takes a while for the files to replicate out to the various download servers. I attempted to download this update yesterday at work, but only got the old version. Last night I came home and was able to download and install the new version (4.0.7577.253).
    Ed
    • Marked as answer by Kressmark Tuesday, April 5, 2011 2:18 PM
    Tuesday, April 5, 2011 10:46 AM
  • Hi Ed,

    That makes sense, I will try to download again in a couple of hours, thanks!

    /mk

    Tuesday, April 5, 2011 10:52 AM
  • Hi Ed,

    I simply waited and downloaded the file again, and then it was of another size and worked fine, we are probably just to far from the center of Seattle out here...

    Full details:
    http://kressmark.blogspot.com/2011/04/lync-cumulative-updates-april-2011.html

    /mk

    • Proposed as answer by Ullmark Tuesday, April 12, 2011 7:58 PM
    Tuesday, April 5, 2011 2:21 PM
  • That is correct, it can sometimes even take up to a week before the updates are replicated through the entire download.microsoft.com network.

    All the documentation links should also start to work in the next day or so.


    Best Regards // Tommy Clarke - Please follow me @ Blog
    and Twitter
    Tuesday, April 5, 2011 6:27 PM