locked
Accessing ESM on Exchange 2010 - "KERBEROS" authentication failed

    Question

  • Exchange 2010 (All Roles on same box)with SP2

    Opening the Exchange Management Console when I click on
    Microsoft Exchange On-Premises ...I get

    Initialization failed ...

    the attempt to connect to http://x2010.exchange.local/POWERSHELL USING "KERBEROS" authentication failed: connecting to remote server failed with following error message: access is denied.Its intermittent. Is this a BUG?? 

    This is the account which I installed AD and Installed Exchange 2007/2010 Servers.

    Advise Please.


    Thank you

    Tuesday, March 13, 2012 3:35 PM

Answers

All replies

  • Hi Wild,

    This is a common error.

    Please follow below Exchange blogs and try:

    http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2010/12/07/3411644.aspx

    http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2010/02/04/3409289.aspx

    Thanks.


    Rowen

    TechNet Community Support

    • Marked as answer by WildPacket Thursday, March 15, 2012 2:27 PM
    Wednesday, March 14, 2012 2:53 AM
  • Thanks Rowen ..while going through the above articles I ran the EMTroubleshooter which Passed then  I stumbled upon the following

    http://support.microsoft.com/kb/2027064  and it did made some changes after it told me ....

    Create a WinRM listener on HTTP://* to accept WS-Man requests to any IP on this machine and clicked "YES".

    I hope this ends my nightmare. 

    It was working but intermittently.

    Thursday, March 15, 2012 2:33 PM
  •  Like I said it is intermittent so its back again ... I cannot open the Exchange Management Shell either.  I am seeing this issue on the exchange server itself when I try to open the EMC.  My error message does not say nothing about WinRM.

    This has been driving me NUTS!!!!!

    • Edited by WildPacket Thursday, March 15, 2012 6:35 PM
    Thursday, March 15, 2012 5:32 PM
  • Hi Wild,

    How about using another account but with the same permission?

    Please give it a try.

    Thanks.


    Rowen

    TechNet Community Support

    Sunday, March 18, 2012 3:55 AM