none
Sharepoint Foundation 2010 / IE11 Error when loading aspx page RRS feed

  • Question

  • Sharepoint 2010 throws an error anytime a user tries to access a specific page (instead of the main URL share.domain.com) through IE11. Chrome appears to be uneffected. It's driving me crazy trying to figure it out. It's also effecting One Note as we're no longer able to sync with Sharepoint hosted OneNote documents.

    Does not work:

    http://share.domain.com/Lists/Digital%20Marketing%20%20Tasks/AllItems.aspx 
    http://share.domain.com/IT%20Wiki/Home.aspx

    Does work:

    http://share.domain.com/Lists/Digital%20Marketing%20%20Tasks/
    http://share.domain.com/IT%20Wiki/

    Here's the error from the logs:

    Timestamp Process TID Area Category EventID Level Message Correlation
    10/22/2014 11:50:15.63 w3wp.exe (SERVER_NAME:0x0714) 0x1BD8 SharePoint Foundation Logging Correlation Data xmnv Medium Name=Request (GET:http://share.domain.com:80/IT%20Wiki/Contacts.aspx) a5c139bd-0232-4164-871e-c5687343b897
    10/22/2014 11:50:15.63 w3wp.exe (SERVER_NAME:0x0714) 0x1BD8 SharePoint Foundation Runtime tkau Unexpected System.InvalidOperationException: Operation is not valid due to the current state of the object. at Microsoft.SharePoint.WebControls.SPControl.EnsureSPWebRequest(SPWeb web) at Microsoft.SharePoint.WebControls.SPControl.SPWebEnsureSPControl(HttpContext context) at Microsoft.SharePoint.ApplicationRuntime.SPRequestModule.GetContextWeb(HttpContext context) at Microsoft.SharePoint.ApplicationRuntime.SPRequestModule.PostResolveRequestCacheHandler(Object oSender, EventArgs ea) at System.Web.HttpApplication.SyncEventExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) a5c139bd-0232-4164-871e-c5687343b897
    10/22/2014 11:50:15.65 w3wp.exe (SERVER_NAME:0x0714) 0x1BD8 SharePoint Foundation Monitoring b4ly Medium Leaving Monitored Scope (Request (GET:http://share.domain.com:80/IT%20Wiki/Contacts.aspx)). Execution Time=13.1097 a5c139bd-0232-4164-871e-c5687343b897


    • Edited by Shaun TPG Wednesday, October 22, 2014 10:06 PM
    Wednesday, October 22, 2014 8:31 PM

Answers

  • In case anyone else runs into this problem, what was happening was that IE11 was simply getting an HTTP 200 back from the sharepoint site and it wasn't authenticating properly. I disabled anon access in IIS Auth on the site and then when IE11 tried to connect it properly got a 401 challenge and was able to auth over NTLM. I'm not sure what changed recently in IE (it's been working this way for years), but there you have it!
    Thursday, October 23, 2014 3:58 PM

All replies

  • HI Shaun,IE11 is having some know issues with the share point.Make sure the IE (Internet Explorer) Version should be 32-bit and not a 64-bit.

    http://expertsharepoint.blogspot.de/2014/08/issues-with-sharepoint-2013-and.html


    Anil Avula[MCP,MCSE,MCSA,MCTS,MCITP,MCSM] See Me At: http://expertsharepoint.blogspot.de/

    Thursday, October 23, 2014 9:37 AM
  • Alas. I have the same issue in 32 bit as well. It's very odd. 

    It only happens when I open a new browser (IE11) and try and access a URL on sharepoint that ends in .aspx. If I browse to the main URL or any subdirectory it works just fine. I can then browse to any .aspx page with no issues. The error that it generates is so vague I'm not really sure where to go from here.

    Thursday, October 23, 2014 2:34 PM
  • In case anyone else runs into this problem, what was happening was that IE11 was simply getting an HTTP 200 back from the sharepoint site and it wasn't authenticating properly. I disabled anon access in IIS Auth on the site and then when IE11 tried to connect it properly got a 401 challenge and was able to auth over NTLM. I'm not sure what changed recently in IE (it's been working this way for years), but there you have it!
    Thursday, October 23, 2014 3:58 PM