none
Error migrating user from on-premises Exchange to Exchange online RRS feed

  • Question

  • We have a hybrid configuration with our on-premises Exchange 2010 server and our Office 365 Exchange Online server (if this should be posted in the Exchange 2010 forum instead, let me know, but I figured we have one of each).  We have been doing remote moves, and all but two of them are finished. The two remaining are refusing to go, and I've done extensive searching but haven't been able to resolve the issues.

    The first mailbox returns this error message:

    Error: MissingExchangeGuidException: The user object for ‎nnn does not have a valid ExchangeGuid property and cannot be migrated.


    The second mailbox returns this error message:

    Error: MigrationTransientException: Couldn‎'t find a move request that corresponds to the specified identity <‎identity>.


    We've tried moving both mailboxes several times (deleting the migration batch after each error) with no luck.   The migration for both of these users are being done as separate batches with one user in each batch.  They are being created via the Exchange Admin Center from the Office 365 admin portal.  Any suggestions on what to do next?


    Thursday, April 2, 2015 8:27 PM

Answers

All replies

  • The steps were pretty straightforward.  From the Exchange admin center, I went to recipients --> migration and created a new migration batch. I added a single mailbox and started the batch.  A few minutes later the batch completed with the error listed above.

    As to your export / import suggestion, I tried that for the user with the "Couldn‎'t find a move request that corresponds to the specified identity" error, and I got a message from the EAC that "This user's on-premises mailbox hasn't been migrated to Exchange Online.  The Exchange Online mailbox will be available after migration is completed".

    • Proposed as answer by randhir.singgh Monday, September 5, 2016 12:18 AM
    Tuesday, April 7, 2015 2:42 PM
  • Do the migration step by step in the following article:

    https://technet.microsoft.com/en-us/library/jj906432(v=exchg.150).aspx

    Wednesday, April 29, 2015 3:23 AM
  • Hi Dave,

    I have gone thorough your query, its ok. Pplease follow this informative article that provides the steps Mailbox Migration to Exchange Online : https://technet.microsoft.com/en-us/library/jj863291%28v=exchg.150%29.aspx

    In addition if you want to move mailboxes automatically you may also have a look on Lepide Exchange Recovery Manager that could be a good alternative solution for you.

    It is complete disaster recovery, backup restoration, and Exchange to Exchange or Exchange to Office 365 migration tool and one stop solution.
    Wednesday, April 29, 2015 6:48 AM
  • I ended up opening a support case with Microsoft and they helped me resolve both issues.
    Wednesday, April 29, 2015 4:03 PM
  • Hi Dave,

    What was the fix? I'm seeing the same issue.

    Thanks

    Matt


    Exchange Architecture

    Monday, April 11, 2016 5:03 PM
  • Unfortunately that was so long ago, that I no longer remember.  I do seem to remember though that it was something we couldn't have fixed ourselves.  Your best bet is probably to call Microsoft.
    Friday, April 15, 2016 4:25 PM