none
Office Web Apps returns "unable to open" RRS feed

  • Question

  • We have SharePoint 2013 with Office Web Apps 2013 SP1.

    Recently, users started receiving errors after the "Word Web App" logo would present stating "unable to open".  This occurred on anything (Excel Web App, etc..).

    Observed the following Event on my Office Web Apps server in the Applications and Services Logs, Microsoft Office Web Apps Log

    Log Name:      Microsoft Office Web Apps
    Source:        Office Web Apps
    Date:          4/9/2015 8:24:24 AM
    Event ID:      8115
    Task Category: None
    Level:         Error
    Keywords:      Classic
    User:          N/A
    Computer:      FQDN_WebAppsServerName
    Description:
    Could not contact WOPI End Point. Error details - 'FileNotFound url - <a href="https:///highschool/CUA/_vti_bin/wopi.ashx/files/f0b744b0a509477fad71b5c1c94891b2?access_token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJSUzI1NiIsIng1dCI6IjhCalNDdmJxVU9HNmc1bjN3SmJNeTVMV0dzcyJ9%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%2EN2jimetPSQcG%5Fl%5FdZR98KJUrlTXJLlGxvMoYGxNu2pGLr%2DWsv2Ir7%2DV3R0RHROUr8wqhSBSvX63qgEJF6thk7ODRv3hOp8SoMrM8PM08vhbaXVb15GTbSoQIC%2D1xnp4QAcVaLlIUpWRHnL5zNOno%5FRoqxmIa8uRGi24neCGUqAn6lne3kQHfzxneVwAR8U%5FvjYlgk2dA%5FzUaU0jB3DqQTfW5xjO0T2E0e42WNcuVCTLs0SYbtNXz5uljXtRQrtZKJl4%2DIWkgQgk1y7dLxS%2DvBTgTLrEBX9qJcJxqFX%2DEh6Ojk4yEURtAa581z0rWCBRPnRdHjwMU7iT4AT1BFsPLzA&access_token_ttl=1428618255865'">https://<fqdn_Sharepoint_ServerName>/highschool/CUA/_vti_bin/wopi.ashx/files/f0b744b0a509477fad71b5c1c94891b2?access_token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJSUzI1NiIsIng1dCI6IjhCalNDdmJxVU9HNmc1bjN3SmJNeTVMV0dzcyJ9%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%2EN2jimetPSQcG%5Fl%5FdZR98KJUrlTXJLlGxvMoYGxNu2pGLr%2DWsv2Ir7%2DV3R0RHROUr8wqhSBSvX63qgEJF6thk7ODRv3hOp8SoMrM8PM08vhbaXVb15GTbSoQIC%2D1xnp4QAcVaLlIUpWRHnL5zNOno%5FRoqxmIa8uRGi24neCGUqAn6lne3kQHfzxneVwAR8U%5FvjYlgk2dA%5FzUaU0jB3DqQTfW5xjO0T2E0e42WNcuVCTLs0SYbtNXz5uljXtRQrtZKJl4%2DIWkgQgk1y7dLxS%2DvBTgTLrEBX9qJcJxqFX%2DEh6Ojk4yEURtAa581z0rWCBRPnRdHjwMU7iT4AT1BFsPLzA&access_token_ttl=1428618255865'.

    I ran Update-SPWOPIProofKey on the SharePoint Server; and it has seemed to fix it.

    Trying to recall past events; in January we installed the latest Web Apps updates; and while troubleshooting this issue; I did as well; install the most recent Web Apps updates KB2956158.

    We use the Remove-OfficeWebAppsMachine and subsequently New-OfficeWebAppsFarm each time we apply the updates.  Our environment is stand-alone.  One Exchange Server, One SharePoint Server, One Office Web Apps Server.

    Any insight is appreciated.


    Technology Administrator Erie County (Career and) Technical School.

    Thursday, April 9, 2015 2:51 PM

Answers