none
Weird font problem in Outlook 2016

    Question

  • Hello,

    Until 3 days ago I was always writing my e-mails inside Office 365 online portal and everything was working fine. I installed full desktop version of Outlook 2016, and I am experiencing a weird problem when I start to write message in Outlook.

    The problem is that font is too big. I set font to 11, but the font inside message text is much bigger than that. I tried setting default font, I tried changing font but the problem is still there. Message subject have good font, this problem is only with message text.

    My version of Office is 2016 MSO (16.0.8625.2121) 64-bit. There aren't any Office updates, I tried that but my Office is up to date.

    Friday, November 10, 2017 11:23 AM

All replies

  • Hi,

    >> I installed full desktop version of Outlook 2016, and I am experiencing a weird problem when I start to write message in Outlook.

    So this situation happens only in the desktop version of Outlook 2016, right?
    Does the font size problem affect other existent messages?  

    Please check whether the zoom size level was increased in the Message window. To do this, please go to Format Text > Zoom, choose 100% and click OK:


    If the issue still persists, please try to reset view (Under View, in the Current View Group, Click Reset View.) and check the result.  

    If the above methods don’t work, it is suggested to remove your personal information and then share a screenshot here so that we can help you better. If you can’t insert a picture yet, you may upload the picture to OneDrive and then put the link here.

    Any updates, please feel free to post back.

    Best regards,
    Yuki Sun 


    Please remember to mark the replies as answers if they helped.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.


    Monday, November 13, 2017 9:09 AM
    Moderator
  • Hello Yuki,

    Fortunately problem disappeared. Now when I start to write e-mail message font is fine.
    Thank you for your answer.

    Wednesday, November 15, 2017 7:34 AM
  • Hi Novembar, 

    Great to hear that the issue has stopped!

    By the way, could you please help mark the useful reply as answer to close this thread so that others who might have a similar issue can more easily find the possible resolution? 

    Thanks so much for your understanding and support :)

    Best regards,
    Yuki Sun


    Please remember to mark the replies as answers if they helped.
    If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnsf@microsoft.com.

    Wednesday, November 15, 2017 7:44 AM
    Moderator