none
Perda de Conectividade RRS feed

  • Pergunta

  •  

    Olá Galera,

     

    Meu cenário é o sguinte: 1 Sever 2000 + 10 Estações XP + 7 Estações 98.

     

    Tem uma estação com Win XP (isso ocorre em somente uma estação) no qual todos os dias apresenta erro de conectividade. Ele loga no dominio (provavelmente por cache) acessa o server numa boa, porem do nada ele perde a conectividade (essa perda acontece quase de hora em hora). Para que ele volte a enxergar as outras estações e o server, tenho que reinicia-lo. Verifiquei o log de enventos da estação e o erro que apresenta é o seguinte:

     

    Product: Windows Operating System
    ID: 29
    Source: W32Time
    Version: 5.2
    Symbolic Name: MSG_NO_NTP_PEERS_BUT_PENDING
    Message: The time provider NtpClient is configured to acquire time from one or more time sources, however none of the sources are currently accessible. No attempt to contact a source will be made for %1 minutes. NtpClient has no source of accurate time.
       
    Explanation
    The Windows Time Service cannot synchronize time with its time sources. Windows Time Service will attempt synchronization at a later time.

    The W32time 29 message is usually caused by connectivity issues between a client and its source. In some cases, the source computer is unavailable; it may be restarting, disconnected from the network, or unreachable because of firewall or router configurations. If the W32time 29 condition persists, you should immediately troubleshoot the issue to ensure that successful synchronization can resume.
     
       
    User Action
    To ensure that the system can connect to the source, do one or more of the following:

    Verify that the local computer is capable of contacting the desired source. In most cases, a simple connectivity test such as “ping” is adequate.
    Confirm that Windows Time Service (or other NTP Time Service) is running and available on the source system.
    If you are using a manually configured peer, such as time.windows.com, verify that the name is typed correctly and that the system is available.
    Confirm that there are no network devices that block traffic on port 123 between the local computer and the time source.
    W32time 29 is not a critical message when logged occasionally. It indicates that the system is unable to synchronize, which can present a problem if the condition persists. Always monitor the system after this message appears to ensure that synchronization resumes successfully.
     
     

    --------------------------------------------------------------------------------
     
     Related Knowledge Base articles
     You can find additional information on this topic in the following Microsoft Knowledge Base articles:
     • In Windows Server 2003 and in Windows XP, W32Time frequently logs Event ID 50, and poor time synchronization occurs
     When the Windows Time service (W32Time) synchronizes with an external clock, the following event may frequently appear in the System log: Event ID: 50Source: W32timeType: WarningThe time service detected a time difference of greater than 5000...

     -----------------------------------------------------------------------------------

     

    Gostaria de saber, como devo proceder,

     

    Grato,

    Vanderson Cahet

    segunda-feira, 26 de maio de 2008 18:48

Respostas

  • Olá Samuel,

    O que eu fiz foi o seguinte: Retirei a estação do dominio e depois a coloquei novamente (demorou um pouco, pois não estava aceitando entrar no dominio), porem eu coloquei o IP fixo e depois a coloquei via DHCP novamente e entrou.
    Até o momento ela não perdeu conectividade.

    Grato,
    Vanderson Cahet
    quarta-feira, 28 de maio de 2008 14:51

Todas as Respostas

  •  

    Vanderson

    já foi feito algum troubleshooting?

     

    Redefinou a conta no AD?

    Removeu a máquina do domínio e adicionnou novamente?

    faz um teste em modo seguro e veja se perde existe conectvidade!?

     

     

    att,

    Samuel Ribeiro

    www.windowsbrasil.com.br

    www.samucasml.spaces.live.com

     

     

    quarta-feira, 28 de maio de 2008 14:03
  • Olá Samuel,

    O que eu fiz foi o seguinte: Retirei a estação do dominio e depois a coloquei novamente (demorou um pouco, pois não estava aceitando entrar no dominio), porem eu coloquei o IP fixo e depois a coloquei via DHCP novamente e entrou.
    Até o momento ela não perdeu conectividade.

    Grato,
    Vanderson Cahet
    quarta-feira, 28 de maio de 2008 14:51