locked
Cum procedez dupa reinstalarea Windows XP home? RRS feed

 • Întrebare

 •   Buna ziua,

  Sunt nevoit sa reinstalez sistemul, ravasit de un atac. Aceasta fiind situatia, as avea nevoie de sfat privtor la operatiile in completarea reinstalarii. Sistemul in cauza esta:

    Windows XP Home edition, protectie MSE, audio si video integrate

    Procesor Celeron 2.4 GHz

    RAM 1.536 GB

    HDD 40 GB

    Placa de baza Intel D845GLVAL ATA 100 2 MB cache

    CD si codul originale (licenta)

  La instalare sistemul dispunea de SP1 (ulterior am ajuns la SP3) si IE 6 (ulterior am ajuns la IE 8). Ma intreb daca pot reface caracteristicile respective si mai ales daca mi se mai permite autentificarea, stiind ca asistenta MS inceteaza din apr. a.c. Cunosc recomandare MS de a trece la Windows 8, dar dotarea mea nu corespunde, asa ca ... va deranjez pe Dvs. pentru a ma lamuri daca sa risc o reinstalare (pe care o tot aman de ceva timp) sau sa ma impac cu sistemul meu suferind. (Am vazut pe unele site-uri o oferta de Windows 7 "licence free", nu-mi dau seama ce insemneaza asta si ma intreb daca este ceva real sau artificiu comercial.)

  Va multumesc pentru rabdarea pe care ati avut-o de a-mi citi mesajul si daca nu l-am postat corect va rog sa binevoiti a ma corecta.

                                                                                                      Ionel  Maxim


  • Editat de Ionel Maxim duminică, 9 martie 2014 18:07 ordin de marime gresit
  duminică, 9 martie 2014 18:04

Răspunsuri

 • Salut Ionel!

  Este un pic problematică situația. Cred că ai putea încerca să descarci SP3 de aici - http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=24.

  Atenție însă, datorită încetării perioadei de suport vei fi și mai ușor de ”atacat” de viruși și s-ar putea ca problema ta să se repete. Recomandarea este să treci măcar la un Windows 7 - pe sistemul tău nu va merge extraordinar de rapid dar va fi mai ok d.p.d.v securitate.

  Nu există așa ceva ca ”licență de Windows gratuită”; din păcate acele site-uri profită de un publicul mai puțin informat pentru a trimite tot felul de aplicați adware și viruși. Nu-ți recomand să mai accesezi asemenea link-uri - există o mare șansă ca problema pe o ai și din cauza căreia vrei să reinstalezi, să fi pornit chiar de aici.

  Mult succes și te așteptăm pe forum dacă mai ai întrebări!


  Denis | Marchează ca răspuns postarea care te-a ajutat!

  • Propus ca răspuns de Denis Chiurtu vineri, 16 mai 2014 11:44
  • Marcat ca răspuns de Ionel Maxim vineri, 16 mai 2014 12:35
  vineri, 16 mai 2014 11:44