locked
Windows7 nu se inchide RRS feed

 • Întrebare

 • Am cumparat un netbook HP210 cu Windows 7 Starter. Am instalat programe pe el, inclusiv Avast antivirus. Problema e ca in 80% din cazuri nu se inchide decat daca il fortez de la butonul de inchidere. Ajunge in ecranul de inchidere, scrie Shutting down pe ecran si sta asa ore intregi daca il las. Cand il repornesc porneste normal, nu pare sa fie deranjat ca a fost inchis fortat.
  vineri, 31 decembrie 2010 16:53

Răspunsuri

 • Salutare

  Teoretic există, din câte cunosc, două cauze principale pentru care se întârzie shutdown-ul: procesele care rămân hanging și nu se închid și instalarea update-urilor. Dacă în timpul shutdown-ului nu vezi un mesaj de genul "Installing updates, do not turn off your computer..." rezultă că ar fi prima variantă.

  Primul lucru pe care îl poți face este să te asiguri că ai toate aplicațiile oprite atunci când dai shutdown/restart; pentru asta cel mai sigur este să folosești Task Manager-ul din Windows. Altă treabă pe care aș face eu ar fi să mă duc la Star -> Run scriu msconfig și apăs Enter după care să merg la tab-ul Start-up și să văd ce aplicații pornesc odată cu Windows-ul; deobicei în secvența de start-up sunt multe aplicații pe care nu le folosești cu regularitate și deci nu are sens ca Windows-ul să piardă timp încârcându-le de fiecare dată când pornește. Există posibiltatea ca între aceste aplicații să se afle și acel proces care îți întârzie shutdown-ul.

  Altă treabă, ce soluție AV/Firewall folosești? Te-ai verificat de malware în ultima vreme? Îți recomand cu căldură Microsoft Security Essentials; este oferit gratuit de Microsoft.

  Spune-mi cum merge, dacă reușești și unde mai ai nevoie de ajutor. Soluții mai sunt, cu tona, important este să vedem care ți se potrivește ție

  Succes!


  Denis | Marchează ca răspuns postarea care te-a ajutat!
  • Propus ca răspuns de Denis Chiurtu miercuri, 5 ianuarie 2011 20:12
  • Marcat ca răspuns de Denis Chiurtu vineri, 14 ianuarie 2011 11:15
  vineri, 31 decembrie 2010 21:43