locked
2 virusi identici? RRS feed

 • Întrebare

 • Buna ziua,

  Recent antivirusul meu BitDefender a descoperit un Win.Worm.Downadup.Gen localizat in svchost.exe cu Internet Explorer 8, dar dupa o reinstalare de sistem operare, Trojan.Generic.5897607 localizat in C\Windows\system32\bihsvpwg.dll cu Internet Explorer 7.Va intreb: este vorba de acelasi virus? si fisierele infectate de mai sus sunt identice?Utilizez XP Pro SP2, Internet Explorer 7.Sistem desktop E8400 3GHz.

  Multumesc.

  vineri, 15 iulie 2011 08:51

Răspunsuri

Toate mesajele

 • Salutari,

  Nu gasesc prea multe detalii despre "Trojan.Generic.5897607", probabil este o denumire mai generica folosita doar de BitDefender.

  Ce vrei sa spui prin "este vorba de acelasi virus? " mai exact?

  Incearca sa folosesti un alt malware scanner, care poate identifica mai exact numele acelui trojan.

  Pentru Win.Worm.Downadup.Gen  se pare ca problema vine de la un sistem care nu are instalat ultimele patch-uri, dar ar trebui sa scanezi toate PC-urile din retea pentru a fi sigur ca nu sunt si alte statii infectate.

  vineri, 15 iulie 2011 19:34
 • Va salut,

  De ce cred ca este acelasi virus cu denumiri diferite in functie de softul antivirus care il detecteaza.Spre exemplu, acest trojan generic gasit de BitDefender este echivalentul unui w32.downadup.B conform symantec, care la randul sau este echivalentul win32.worm.downadup.gen conform BitDefeder.Cred ca dupa un reboot, virusul i-si poate schimba numele sub BitDefender (antivirusul meu) si din win32.worm.downadup.gen sa se identifice ca trojan.generic.5897607.

  Banuiam ca dvs. dispuneti de o lista de echivalente d.p.d.v. al denumirii pentru un unul si acelasi virus si ca este vorba de acelasi virus.

  sâmbătă, 16 iulie 2011 14:46
 • In primul rand, Win32.Worm.Downadup.Gen este un alias folosit de BitDefender pentru Worm:Win32/Conficker, fie http://www.microsoft.com/security/portal/Threat/Encyclopedia/Entry.aspx?Name=Worm%3aWin32%2fConficker.D sau http://www.microsoft.com/security/portal/Threat/Encyclopedia/Entry.aspx?Name=Worm%3aWin32%2fConficker.gen!B 

  Acel trojan.generic probabil este un rezultat tot al Conficker, asa ca intai de toate ar trebui sa instalezi acel Windows update pe toate statiile din retea, si sa cureti reteaua de tot ce tine de Conficker, iar asta ar trebui sa rezolve problema si cu celelalte alerte de alte programe de tip trojan.

  duminică, 17 iulie 2011 12:14