locked
Află cât este de simplu să partiționezi hard-disk-ul în Windows 7 RRS feed

 • Discuţie generală

 • Află cât este de simplu să partiționezi hard-disk-ul în Windows 7

  Disk Management din Windows 7 oferă o interfață simplă pentru administrarea partițiilor și a hard-urilor.

  Iată o modalitate simplă de a crea o nouă partiție în Windows 7:

  1. Deschideți un command prompt cu drepturi administrative (mergeți la Start scrieți cmd în bara de căutare, dați click dreapta și alegeți opțiunea Run as Administrator)
  2. În consolă scrieți diskmgmt.msc
  3. În interfața grafică nou deschisă dă click dreapta pe unallocated space și alege opțiunea New Simple Volume; acest proces va porni wizard-ul de creare a noii partiții
  4. Citește cu atenție ce scrie în Welcome Page și dă click pe Next
  5. În următoarea etapă, Specify Volume Size, trebuie să specifici mărimea (în MB) pe care o va avea noua partiție pe care vrei s-o creezi; după aceea click pe next
  6. La pasul următor trebuie să atribui o literă partiției nou create. În acest caz avem mai multe opțiuni: fie alegi dim meniul drop-down o literă sugerată de Windows (Windows are grijă ca acea literă să nu mai fie utilizată la momentul respectiv de alt drive și nu alocă litere rezervate sistemului), fie alege să mount-ezi partiția într-un folder NTFS gol sau să faci o partiție ascunsă, neatribuindu-i nicio literă. După ce am setat toate aceste lucruri, click Next
  7. În ultima etapă de setări, Format Partition, alegi în ce sistem de fișiere vrei să formatezi partiția, setezi Allocation Unit Size, Partition Label și specifici dacă vrei să execuți un Quick Format.

  Hai să le luăm pe rând:

  • File System setează tipul sistemului de fișiere, care poate fi FAT, FAT32 sau NTFS. Recomandarea pentru Windows 7 este să creați în NFTS, fiind un format optimizat și superior FAT32; desigur, pot exista și scenarii în care să aveți nevoie de FAT32 sau FAT. Puteți alege oricare din aceste ultime două opțiuni, având ulterior posibilitatea convertirii acestora la NTFS. Atenție însă, o partiție NTFS nu mai poate fi convertită în FAT32 utilizând Disk Management-ul din Windows 7.
  • Allocation Unit Size setează mărimea cluster-ului pentru respectivul sistem de fișiere; practic aceasta este unitate de măsură prin care se alocă spațiul pe disk. Valoarea implicită a acestei setări este alocată dinamic, în funcție de mărimea hard-disk-ului în cauză. Această valoare se poate schimba la orice valoare dorești, spre exemplu dacă știi că vei lucra cu multe fișiere mici, poți seta un cluster size mic, (512 / 1024 biți), astfel încât acele fișiere mici vor ocupa mai puțin loc pe hard disk-ul tău.
  • Volume Label este practic numele partiției, cel care vă apărea în My Computer. Valoarea implicită este New Volume, dar ea poat fi schimbată, atât acum, la momentul creării partiției cât și ulterior, astfel încât să evoce conținutul acelei partiții (ex. Date, Personal, Fotografii, etc.)

      8.   Click Next, pe a confirma setările iar apoi click pe Finish

  Iată cum în câțiva pași simpli poți partiționa hard-disk-ul tău în funcție de informațiile pe care vrei să le stochezi

  Succes!


  Denis | Marchează ca răspuns postarea care te-a ajutat!
  luni, 31 ianuarie 2011 09:51