locked
Sharuiea unui Folder in retea cu restrictionare RRS feed

 • Întrebare

 • Detin vreo 9 calculatoare , o mica retea . Calculatoarele sunt toate conectate la retea cu diferite sisteme de operare Windows XP si Windows 7.

  Doresc sa stiu . 

  Vreau sa fac 2 Foldere Sharuite :

  1) Achizitii
  2) Vanzari

  Ma intereseaza ca pe folderul Achizitii sa nu poata intra nimeni decat cei specificati de mine , fie prin ip lor , fie atunci cand acceseaza cineva folderul Achizitii sa i se ceara o parola de autentificare .

  De asemenea userii care vor fi la Achizitii sa poata vedea ce au cei din Vanzari si sa nu fie restrictionat , doar cei de la VANZARI sa fie restrictionati sau macar acel folder ACHIZITII sa aiba o protectie care sa ii blockeze pe cei care nu stiu fie parola fie cei care nu sunt adaugati pe baza de ip .

  Am incercat pentru ca unul din cele 9 calculatoare l-am pus sa fie ca SHARE BOX . adica toata lumea sa puna pe el dar nu merge acea restrictionare .

  Cum pot face ? Am pus si Windows XP si Windows 7 care le am cu licenta cumparata dar nici unul nu merge .

  Daca pun parola pe Windows 7 , am creat un user : " achizitii " iar atunci cand intru pe retea aceea fiind pe ip intern \\192.168.0.9 imi intra fereastra de autentificare : USER : , PAROLA :

  Eu vreau ca sa imi intre fara restrictie pe directorul radacina de toata lumea , ei putand vedea folderele : Achizitii si Vanzari si sa poata intra in Vanzari dar sa nu poata intra in Achizitii 

  Iar cand vei da 2click sau accesand Folderul Achizitii sa iti intre acea fereastra de autentificare in care userii cei care vor stii sa adauge user si parola si sa poata accesa acel folder logandu-se .

  Va rog sa intelegeti ca sunt 9 calc si calc care e pus ca stocare are creat userul " Achizitii " caruia i-am atasat parola de autentificare .
  Va rog respectuos daca ma puteti ajuta sau sa imi dati detalii cum sa fac. Sau macar ce alta posibilitate sa am , sa instalez Windows Server ? Ma intereseaza ca sa fac acest procedeu sa mearga sa poata fi folosit in retea pentru ca cei din retea sa poata adauga informatiile colectate , fie sa stearga , sau sa creeze fisiere noi .
  miercuri, 22 august 2012 10:39

Răspunsuri

 • Ceea ce vrei tu se face fie folosind un server fie folosind un simplu calculator pe post de server dar e mai mult de munca, oarecum. Soluita decare ai nevoie se numeste Active Directory si cea mai accesibila varianta este Windows Server 2008 R2 Foundation. Este limitata la un numar de maxim 15 utilizatori daca nu ma insel si iti ofera servici de baza adica active directory, file services, si cred ca routing and remote access. Pentru a afla toate functionalitatile poti suna la MS si sa intrebi. ( http://www.microsoft.com/romania/servere/windows/foundation/ )

  Referitor la problema ta, fara server e putin mai complicat, adica poti face asa:

  Folosesti un calculator pe post de server de fisiere cu cele doua foldere. Sa zicem ca sunt 9 utilizatori. Utilizatorul A, B, C,....

  Trebuie sa creezi acesti useri pe server si stabilesti parolele pentru fiecare.

  Creezi doua grupuri Achizitii si Vanzari si adaugi userii corespunzator.

  In Properties pe fiecare folder trebuie sa modifici ACL-urile adica din Security tab astfel incat doar grupurile care au nevoie de acces pe folderul respectiv sa apara acolo.

  Acum vine partea cu munca. Pe fiecare calculator trebuie sa faci cate un cont care sa aiba acelasi nume si parola cu cel configurat anterior pe server.

  Astfel can userul acceseaza calea si utilizatorul si parola sunt aceleasi cu cele de pe server, acesta verifica din ce grup face parte si unde are access.

  Simplu nu?

  Cel mai bine ar fi sa instalezi un server cu Foundation si sa configurezi Active Directory, conturile se tin centralizat si e mai usor de administrat plus ca poti face f multe lucruri cu el pe care nu are rost sa ma apuc sa le insir acum.

  Succes! 

  Ps : Ai grija la firewall sa permita file and print sharing!


  ...


  sâmbătă, 6 octombrie 2012 22:38