locked
[mixed mode]Client push install error in SCCM sp2 R2 WMI error (CWmi::Connect(): ConnectServer(Namespace) failed. - 0x8004100e) RRS feed

  • Question

  • Hey its giving me a challege

    I tried all the WMI related solutions but of no use...

    Plz help....The error in ccm.log is below


    CWmi::Connect(): ConnectServer(Namespace) failed. - 0x8004100e
    ======>Begin Processing request: "YZZSA1IJ", machine name: "MANJU" SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> Trying the 'best-shot' account which worked for previous CCRs (index = 0x0) SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> Attempting to connect to administrative share '\\MANJU.RAINBOWNEW.COM\admin$' using account 'RAINBOWNEW\SMSAdmin' SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> The 'best-shot' account has now succeeded 255 times and failed 5 times. SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> Connected to administrative share on machine MANJU.RAINBOWNEW.COM using account 'RAINBOWNEW\SMSAdmin' SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> Attempting to make IPC connection to share <\\MANJU.RAINBOWNEW.COM\IPC$> SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> Searching for SMSClientInstall.* under '\\MANJU.RAINBOWNEW.COM\admin$\' SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> System OS version string "5.2.3790" converted to 5.20 SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> Service Pack version from machine "MANJU" is 2 SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    CWmi::Connect(): ConnectServer(Namespace) failed. - 0x8004100e SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> Unable to connect to WMI (r) on remote machine "MANJU", error = 0x8004100e. SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> Creating \ VerifyingCopying exsistance of destination directory \\MANJU\admin$\system32\ccmsetup. SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    ---> Copying client files to \\MANJU\admin$\system32\ccmsetup. SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:10 PM 1728 (0x06C0)
    Submitted request successfully SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:12 PM 2556 (0x09FC)
    Getting a new request from queue "Incoming" after 100 millisecond delay. SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:12 PM 2556 (0x09FC)
    Waiting for change in directory "C:\Program Files\Microsoft Configuration Manager\inboxes\ccr.box" for queue "Incoming", (30 minute backup timeout). SMS_CLIENT_CONFIG_MANAGER 11/18/2009 9:13:12 PM 2556 (0x09FC)
    • Moved by Carol BaileyMicrosoft employee Thursday, November 19, 2009 2:01 AM Not relevant to native mode (From:Configuration Manager Internet Clients and Native Mode)
    Wednesday, November 18, 2009 3:47 PM

Answers

  • I was not able to install client that time Torsten....

    I did three modofication aftter....

    First I removed BITS and WEBDav from components and addedd again
    Second I removed client from domain and added again
    Third I enabled Network discovery(It was not enabled till that time coz i simply kept it to test)

    I dont know which modification solved my issue.....

    After this it got installed immidiately


    Friday, November 20, 2009 3:58 AM

All replies

  • This isn't a critical failure in the installation of a client. Also note that client installation is multi-threaded so there are multiple simultaneous installations writing to the log and thus overlapping -- this makes it difficult to diagnose client install issues when installing more than a single clcient at a time.

    Have you reviewed the client for the the ccmsetup folder and ccmsetup.log?
    Jason | http://myitforum.com/cs2/blogs/jsandys | http://blogs.catapultsystems.com/jsandys/default.aspx | Twitter @JasonSandys
    Wednesday, November 18, 2009 4:51 PM
  • yes i did and i got the error noted as,

    Couldn't get directory list for directory 'http://KULLI.RAINBOWNEW.COM/CCM_Client/ClientPatch'.  This directory may not exist.]LOG]!><time="22:42:35.199+000" date="11-18-2009" component="ccmsetup" context="" type="0" thread="776" file="ccmsetup.cpp:6215">

    Client OS is not a supported Windows Embedded Platform]LOG]!><time="22:44:32.255+000" date="11-18-2009" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1936" file="ccmsetup.cpp:535">


    ccmsetup is shutting down]LOG]!><time="22:42:10.261+000" date="11-18-2009" component="ccmsetup" context="" type="1" thread="1164" file="ccmsetup.cpp:3974">


    And I searched for the resolution and got BITS jobs qued up but if type bitsadmin /reset /allusers it gives error also the bitsadmin /reset

    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en/configmgrsum/thread/5bf80435-204e-4246-91e0-70b18f047ed6

    I dont know what to do

    But client is not installing
    Wednesday, November 18, 2009 5:17 PM
  • The "errors" you mentioned last can be safely ignored.
    Was there a ccmsetup folder created on the client (usually in %windir%\system32)?
    Thursday, November 19, 2009 7:58 AM
  • I was not able to install client that time Torsten....

    I did three modofication aftter....

    First I removed BITS and WEBDav from components and addedd again
    Second I removed client from domain and added again
    Third I enabled Network discovery(It was not enabled till that time coz i simply kept it to test)

    I dont know which modification solved my issue.....

    After this it got installed immidiately


    Friday, November 20, 2009 3:58 AM