none
Move AD LDS on another server RRS feed

  • Question

  • Hi Team,

    I have an instance of AD LDS on one virtual server. We are taking backups using - dsdbutil ;

    the process of taking the backup is very simple:

    Start, type cmd and press Enter.
    Type dsdbutil and press enter.

    type activate instance instance name

    Now type ifm and press Enter

    Type Create full ;

    Type quit and press Enter.  Do this again to exit dsdbutil ;

    The backup is created without any errors and everything is looking well. 

    I have created another virtual machine. The Virtual Machine has the same OS version - since it is Amazon Image. 

    And when i try to restore the instance with the following actions:

    Stop the Instance Service; 

    Cleaning up the data\ folder;

    and copy the adamntds.dit file to data\ folder;

    start the service;

    The service is started correctly. 

    I can connect to the instance from ADSI edit and i can see the objects.

    Unfortunately the Objects do not have attributes:

    objects:

    

    If i perform the same actions on the same host where the AD LDS is actually running now

    everything is working as expected. The objects have their attributes. 

    Also the backup is around 2 000 mb so it should have more data then this empty objects.

    I was able to see that other people are experiencing this as well:

    http://mctexpert.blogspot.com/2011/02/backup-and-restore-ad-lds-with.html

    in the comments section:

    "I need to do the same procedure but with a small change. I want to backup from one server and restore on another one. And on top of that the source AD LDS is a domain machine (not controller), the destination is not. The purpose is to be able to give developers the backup in order to restore it locally on theirs computers for testing.
    The backup is fine, but after I restore it and go to ADSI Edit in the partition I don't see all the objects like on the source, for example the attributes are missing.
    This is driving me mad ...

    Any idea why ? "

    Is this some kind of a bug or unsupported procedure?

    I am asking this because if something happen with the VM then i am unable

    to restore our AD LDS on another server?  

    After all no error messages are observed in Event Log. Services are up. Only the attributes are missing. 

    Wednesday, July 17, 2019 1:39 PM

All replies