none
SCOM 2012 reporting services empty RRS feed

  • Question

  • I just install the scom 2012 reporting services, but when i open scom console and click reporting, i haven't found any option in action panel. What is problem ?
    Tuesday, March 20, 2012 4:10 PM

Answers

  • Also, have you imported any management packs yet? You'll only see APM reports if you have done a clean install.

    Could you also import the windows management pack and see if the windows reports appear.

    Cheers

    Graham


    Regards Graham New System Center 2012 Blog! - http://www.systemcentersolutions.co.uk
    View OpsMgr tips and tricks at http://systemcentersolutions.wordpress.com/

    Friday, March 23, 2012 12:03 PM
    Moderator
  • Next to these also check if you see any scom alerts pointing to reports, reporting, datawarehouse, failed to deploy blabla. If so you miht have to check some runas accounts.

    Bob Cornelissen - BICTT (My Blog about SCOM) - MVP 2012 and Microsoft Community Contributor 2011 Recipient

    Sunday, March 25, 2012 11:29 AM
    Moderator
  • Hi Sam,

    As this thread has been quiet for a while, we assume that the issue has been resolved. At this time, we will mark it as "Answered" as the previous steps should be helpful for many similar scenarios.

    In addition, we’d love to hear your feedback about the solution. By sharing your experience you can help other community members facing similar problems.

    Thanks,


    Yog Li

    TechNet Community Support

    • Marked as answer by Sam_33 Tuesday, April 3, 2012 5:53 AM
    Tuesday, April 3, 2012 3:51 AM
    Moderator

All replies

  • It can take a while for OpsMgr and the reporting server to synchronize reports. Give it an hour or so and check if the reporting-pane gets populated.
    Tuesday, March 20, 2012 4:16 PM
  • I already waited the synchronization at half day. !! Any thing i can check ?
    Tuesday, March 20, 2012 4:44 PM
  • In the Operations Manager eventlog, is there any error event start with 315xx?
    Tuesday, March 20, 2012 5:47 PM
  • Could you also confirm your architecture:

    - Server 1 = ?? Is it just management server

    - Server 2 = SQL DB Engine

    Where is SQL Reporting Services installed?

    You can also check the SQL error log on the SQL Servers for any issues e.g. permissions.

    Cheers

    Graham


    Regards Graham New System Center 2012 Blog! - http://www.systemcentersolutions.co.uk
    View OpsMgr tips and tricks at http://systemcentersolutions.wordpress.com/

    Tuesday, March 20, 2012 6:56 PM
    Moderator
  • No error log in eventvwr.msc

    Server 1 installed management server

    Server 2 installed SQL + web console + reporting services

    Wednesday, March 21, 2012 4:00 PM
  • Pls follow steps to troubleshoot

    1. check whether SQL Reporting service is running
    2. Any error message / event log on Reporting server
    3. whether we can access reporting server through IE(http://servername/reports)
    4. Are the Reports from the MPs uploaded to Reporting Server. When you can access Report Server through IE, do you see folders, reflecting the MPs you imported into your SCOM environment

    Roger

    Thursday, March 22, 2012 12:21 AM
  • Pls follow below answers

    1. check whether SQL Reporting service is running

    Ans: services is up and running

     2. Any error message / event log on Reporting server

    Ans: No special error message

    3. whether we can access reporting server through IE(http://servername/reports)

    Ans: can go through about web link to access some of folders

    4. Are the Reports from the MPs uploaded to Reporting Server. When you can access Report Server through IE, do you see folders, reflecting the MPs you imported into your SCOM environment

    Ans: I can saw some of folder after lauch about website and also i can lauch some of folder and do the search. But i haven't input what parameter to do the query.

    Thursday, March 22, 2012 4:23 PM
  • What version of SQL are you using?

    Can you also check the SQL Server error log for any failed logins?

    Cheers

    Graham


    Regards Graham New System Center 2012 Blog! - http://www.systemcentersolutions.co.uk
    View OpsMgr tips and tricks at http://systemcentersolutions.wordpress.com/

    Friday, March 23, 2012 8:20 AM
    Moderator
  • Also, have you imported any management packs yet? You'll only see APM reports if you have done a clean install.

    Could you also import the windows management pack and see if the windows reports appear.

    Cheers

    Graham


    Regards Graham New System Center 2012 Blog! - http://www.systemcentersolutions.co.uk
    View OpsMgr tips and tricks at http://systemcentersolutions.wordpress.com/

    Friday, March 23, 2012 12:03 PM
    Moderator
  • Next to these also check if you see any scom alerts pointing to reports, reporting, datawarehouse, failed to deploy blabla. If so you miht have to check some runas accounts.

    Bob Cornelissen - BICTT (My Blog about SCOM) - MVP 2012 and Microsoft Community Contributor 2011 Recipient

    Sunday, March 25, 2012 11:29 AM
    Moderator
  • Hi Sam,

    As this thread has been quiet for a while, we assume that the issue has been resolved. At this time, we will mark it as "Answered" as the previous steps should be helpful for many similar scenarios.

    In addition, we’d love to hear your feedback about the solution. By sharing your experience you can help other community members facing similar problems.

    Thanks,


    Yog Li

    TechNet Community Support

    • Marked as answer by Sam_33 Tuesday, April 3, 2012 5:53 AM
    Tuesday, April 3, 2012 3:51 AM
    Moderator