none
SCCM Secondary Site Component Status Critical RRS feed

  • Question

  • Hi

    In our SCCM environment I see One of the Secondary site Component Status always shows Critical for component SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER. But the errors, warnings are reset to "0".

    Even after the reset also status remain Critical. Below is the snap shot... Please advice.

    Monday, May 21, 2012 4:12 PM

Answers

All replies

  • what does the log says(component manager) ? see what status messgages says for this component ?

    try restarting server if that helps you.


    Please click on "vote as Helpful" if you feel this post helpful to you.

    Eswar Koneti | My Tech blog: www.eskonr.com | Linkedin: Eswar Koneti

    Tuesday, May 22, 2012 1:31 AM
  • I can see only below messages in compmon.log

    "Waiting until the next polling cycle in 300 seconds from now." 

    this message is there from last 20 days, do u want me to check any other log, i restarted the SMS_SITE_COMPONENT_MANAGER service but no luck.

    please help me eswar!!!

    Thank you..

    Tuesday, May 22, 2012 3:33 PM
  • How about sitecomp.log ?

    Anoop C Nair - @anoopmannur

    MY BLOG:  http://anoopmannur.wordpress.com

    User Group:  ConfigMgr Professionals

    This posting is provided AS-IS with no warranties/guarantees and confers no rights.

    Tuesday, May 22, 2012 3:40 PM
  • hey anoop, nice to see you in the loop,

    checked the sitecomp.log, no errors, please have a look at screen shot

    Tuesday, May 22, 2012 4:03 PM
  • Hope, this is the log from the secondary site. PLease go through the log in details this snippet don't have much.

    Anoop C Nair - @anoopmannur

    MY BLOG:  http://anoopmannur.wordpress.com

    User Group:  ConfigMgr Professionals

    This posting is provided AS-IS with no warranties/guarantees and confers no rights.

    Tuesday, May 22, 2012 4:25 PM
  • I checked the log from Top to bottom, no such error messages, i have restarted the service and i can see

    1. Severity as "warning"

    2. Availability is "Degraded"

    3.  zero error , zero warnings & Zero info but still shows Warning

    Tuesday, May 22, 2012 5:01 PM
  • Removed MP and installed again, restarted SMS services, found working now..!!!!
    • Marked as answer by Sri - CTS Friday, June 22, 2012 2:25 PM
    Friday, June 22, 2012 2:25 PM