none
Deploy captured Win 7 error 0x80070070

    Question

  • Hi,

    I captured a reference machine with a capture media CD without any problems. Now I want this to be deployed to my other computers.
    There is a task sequence in my SCCM that I followed through the wizard "Install an existing image package". The task sequence is there and it is deployed and it starts and when this process gets done: Applying image 2 to D:\ it says: error 0x80070070.
    This is what I found:

    The task sequence execution engine failed executing the action (Apply Operating System) in the group (Install Operating System) with the error code 2147943568
    Action output: eployment\applyos\installimage.cpp,1472)
    installer.install(), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_retail\sms\client\osdeployment\applyos\installimage.cpp,1534)
    Closing image file \\SYBE00990003.xxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000A\WIN7.WIM
    Entering ReleaseSource() for \\SYBE00990003.xxxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000Areference count 1 for the source \\SYBE00990003.xxxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000A\ before releasing
    Released the resolved source \\SYBE00990003.xxxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000AInstallImage( g_InstallPackageID, g_ImageIndex, targetVolume, ImageType_OS, g_ConfigPackageID, g_ConfigFileName, bOEMMedia ), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_retail\sms\client\osdeployment\applyos\applyos.cpp,374)
    Unable to find a Windows system root at C:\.
    Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)
    Failed to find the system root for the applied OS.
    Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)
    Installation of image 1 in package ZEB0000A failed to complete..
    Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows). The operating system reported error 2147943568: Element not found.

    The task sequence execution engine failed executing the action (Apply Operating System) in the group (Install Operating System) with the error code 2147942512
    Action output: .LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000Areference count 1 for the source \\SYBE00990003.xxxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000A\ before releasing
    Released the resolved source \\SYBE00990003.xxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000AInstallImage( g_InstallPackageID, g_ImageIndex, targetVolume, ImageType_OS, g_ConfigPackageID, g_ConfigFileName, bOEMMedia ), HRESULT=80070070 (e:\nts_sccm_retail\sms\client\osdeployment\applyos\applyos.cpp,374)
    WIM error:C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-t..etpc-mathrecognizer_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_b822cdc5b0f79393\mraut.dll.
    There is not enough space on the disk. (Error: 80070070; Source: Windows)
    WIM error:C:\Windows\winsxs\x86_microsoft-windows-b..ager-pcat.resources_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_sv-se_04742208cf729608\bootmgr.exe.mui.
    There is not enough space on the disk. (Error: 80070070; Source: Windows)
    Unable to apply (0x80070070)
    Installation of image 2 in package ZEB0000A failed to complete..
    There is not enough space on the disk. (Error: 80070070; Source: Windows). The operating system reported error 2147942512: There is not enough space on the disk.

    The latest error is strange because the partitions get wiped first.
    Tuesday, March 29, 2011 11:31 AM

Answers

All replies

  • Error code 70 (hex) = 112 (decimal) = "There is not enough space on the disk."

    Check your partition sizes as well as the size of the WIM uncompressed (by checking its properties in the console).

    Are you using a download and execute advert for the TS? If so, realize that the WIm must first be download and then it is extracted to the volume so more space is actually needed.


    Jason | http://myitforum.com/cs2/blogs/jsandys | Twitter @JasonSandys
    Tuesday, March 29, 2011 12:55 PM
  • I changed the partition part in a whole 100% format. Than I get this:

    The task sequence execution engine failed executing the action (Apply Operating System) in the group (Install Operating System) with the error code 2147943568
    Action output: eployment\applyos\installimage.cpp,1472)
    installer.install(), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_retail\sms\client\osdeployment\applyos\installimage.cpp,1534)
    Closing image file \\SYBE00990003.xxxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000A\WIN7.WIM
    Entering ReleaseSource() for \\SYBE00990003.xxxxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000Areference count 1 for the source \\SYBE00990003.xxxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000A\ before releasing
    Released the resolved source \\SYBE00990003.xxxxx.LOCAL\SMSPKGC$\ZEB0000AInstallImage( g_InstallPackageID, g_ImageIndex, targetVolume, ImageType_OS, g_ConfigPackageID, g_ConfigFileName, bOEMMedia ), HRESULT=80070490 (e:\nts_sccm_retail\sms\client\osdeployment\applyos\applyos.cpp,374)
    Unable to find a Windows system root at C:\.
    Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)
    Failed to find the system root for the applied OS.
    Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)
    Installation of image 1 in package ZEB0000A failed to complete..
    Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows). The operating system reported error 2147943568: Element not found.
    Tuesday, March 29, 2011 1:21 PM
  • Try reviewing this post: http://blogs.technet.com/b/configurationmgr/archive/2010/04/21/resolution-error-image-does-not-contain-os-architecture-information-when-using-a-configmgr-2007-osd-task-sequence.aspx?sd=phrss.

    It discusses a similar (if not the exact same) issue and may provide you with some clues to help you resolve your issue.

     


    Jason | http://myitforum.com/cs2/blogs/jsandys | Twitter @JasonSandys
    Tuesday, March 29, 2011 2:45 PM
  • Ok that solved the problem for applying the operating system. But when Aplly Data Image 1 I get error 0x80004005.

    Wednesday, March 30, 2011 8:08 AM
  • The problem 0x80004005 is solved with the following solution:
    Try to change your step "Partition Disk 0" this way:
    Partition name: System Reserved
    Type: Hidden
    size: 100MB

    Second Partition:
    Type: Primary
    Size 100%
    make bootabe
    quick format NTFS
    variable= SYSTEM_DISK

    But in the step Apply Windows Settings I get this error: 0x80220001.
    Wednesday, March 30, 2011 8:53 AM
  • Also this sis solved. First the image was applied and than formatted again to add the language image.
    Ofcourse the Windows Settings coudn't be applied on a language image.
    At this moment my image gets applied.
    Wednesday, March 30, 2011 10:40 AM
  • Unable to find a Windows system root at C:\.
    Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)
    Failed to find the system root for the applied OS.
    Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows)
    Installation of image 1 in package ZEB0000A failed to complete..
    Element not found. (Error: 80070490; Source: Windows). The operating system reported error 2147943568: Element not found.

    I had similar error lines in log, and I found out that my image had 2 index, first was small and second one was the real image, so I had to turn on index on 2. Then the image file was applied succsessfully.

    Tuesday, March 26, 2013 10:47 PM
  • If you are getting Task sequence error 80070070
    while deploying OS or capturing image, then that's mean there is no enough space in source directory to install OS, and also same thins there is no space in destination directory where you are storing Captured image.

    so for avoid this error you have to provide enough space for Deploying OS and for source file where you are storing WIM Image

    Sharad Singh | My blogs: SharadTech | Twitter: @SinghSharaad | | Please mark as helpful/answer if this resolved your issue

    Friday, March 29, 2013 9:20 AM