none
441 4.4.1 Error all outgoing mails are in Queue

คำตอบ

ตอบทั้งหมด

  • Hi,

    Do this issue is for internal or external users?

    Try to run the shell command and post the output.

    Get-Queue | FL *error*

    Regards

    Vickram M

    8 กรกฎาคม 2558 11:15
  • Here is output of shell command:

    LastError : [{LRT=7/8/2015 3:20:58 PM};{LED=441 4.4.1 Error encountered while communicating with primary target IP
                address: "Failed to connect. Winsock error code: 10060, Win32 error code: 10060." Attempted failover to
                alternate host, but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all
                alternate hosts. The last endpoint attempted was
                108.171.215.180:25};{FQDN=rionipec.com};{IP=108.171.215.180}]

    LastError : [{LRT=7/8/2015 3:21:34 PM};{LED=451 4.4.0 Error encountered while communicating with primary target IP
                address: "421 4.2.1 Unable to connect." Attempted failover to alternate host, but that did not succeed.
                Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all alternate hosts. The last endpoint
                attempted was 79.175.161.16:25};{FQDN=pardisfakhr.com};{IP=79.175.161.16}]

    LastError : [{LRT=7/8/2015 3:21:11 PM};{LED=441 4.4.1 Error encountered while communicating with primary target IP
                address: "Failed to connect. Winsock error code: 10060, Win32 error code: 10060." Attempted failover to
                alternate host, but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all
                alternate hosts. The last endpoint attempted was 31.193.152.50:25};{FQDN=amiran.org};{IP=31.193.152.50}]

    LastError : [{LRT=7/8/2015 3:21:02 PM};{LED=441 4.4.1 Error encountered while communicating with primary target IP
                address: "Failed to connect. Winsock error code: 10060, Win32 error code: 10060." Attempted failover to
                alternate host, but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all
                alternate hosts. The last endpoint attempted was 194.126.4.70:25};{FQDN=idm.net.lb};{IP=194.126.4.70}]

    LastError : [{LRT=7/8/2015 3:20:36 PM};{LED=441 4.4.1 Error encountered while communicating with primary target IP
                address: "Failed to connect. Winsock error code: 10060, Win32 error code: 10060." Attempted failover to
                alternate host, but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all
                alternate hosts. The last endpoint attempted was
                213.199.154.23:25};{FQDN=cityexpress.ge};{IP=213.199.154.23}]

    LastError : [{LRT=7/8/2015 3:20:10 PM};{LED=441 4.4.1 Error encountered while communicating with primary target IP
                address: "Failed to connect. Winsock error code: 10060, Win32 error code: 10060." Attempted failover to
                alternate host, but that did not succeed. Either there are no alternate hosts, or delivery failed to all
                alternate hosts. The last endpoint attempted was
                220.226.202.235:25};{FQDN=aramex.com};{IP=220.226.202.235}]

    LastError :

    LastError :

    LastError :

    LastError :

    8 กรกฎาคม 2558 11:25
  • Please provide the output from ipconfig /all on every Exchange Servers and Get-SendConnector | FL. seems  second DNS entry is incorrect.

    8 กรกฎาคม 2558 11:32
  • here is IPCONFIG /ALL

    Windows IP Configuration

       Host Name . . . . . . . . . . . . : E15
       Primary Dns Suffix  . . . . . . . : potifreezone.corp
       Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
       IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
       WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
       DNS Suffix Search List. . . . . . : potifreezone.corp

    Ethernet adapter Ethernet:

       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Hyper-V Network Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-15-5D-14-33-12
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.20.135(Preferred)
       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
       Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.20.1
       DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.20.10
                                           192.168.20.11
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.{2C31BB5E-FA54-4F7B-917F-FFCFF5283B56}:

       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    we have single Exchange server, here is Send connector:

    AddressSpaces                : {SMTP:*;1}
    AuthenticationCredential     :
    CloudServicesMailEnabled     : False
    Comment                      :
    ConnectedDomains             : {}
    ConnectionInactivityTimeOut  : 00:10:00
    DNSRoutingEnabled            : True
    DomainSecureEnabled          : False
    Enabled                      : True
    ErrorPolicies                : Default
    ForceHELO                    : False
    Fqdn                         :
    FrontendProxyEnabled         : False
    HomeMTA                      : Microsoft MTA
    HomeMtaServerId              : E15
    Identity                     : ToInternet
    IgnoreSTARTTLS               : False
    IsScopedConnector            : False
    IsSmtpConnector              : True
    MaxMessageSize               : 35 MB (36,700,160 bytes)
    Name                         : ToInternet
    Port                         : 25
    ProtocolLoggingLevel         : None
    RequireOorg                  : False
    RequireTLS                   : False
    SmartHostAuthMechanism       : None
    SmartHosts                   : {}
    SmartHostsString             :
    SmtpMaxMessagesPerConnection : 20
    SourceIPAddress              : 0.0.0.0
    SourceRoutingGroup           : Exchange Routing Group (DWBGZMFD01QNBJR)
    SourceTransportServers       : {E15}
    TlsAuthLevel                 :
    TlsCertificateName           :
    TlsDomain                    :
    UseExternalDNSServersEnabled : True

    8 กรกฎาคม 2558 11:38
  • Have you made any recent changes on your servers, any?

    Regards

    Vickram M

    8 กรกฎาคม 2558 11:51
  • after it stopped working i changed connector to use external dns servers but no result!
    8 กรกฎาคม 2558 11:55
  • Get-SendConnector | Set-SendConnector -ProtocolLoggingLevel Verbose
    Run this command and collect the logs from "C:\Program Files\Microsoft\ExchangeServer\V15\TransportRoles\Logs\Hub\ProtocolLog\SmtpSend"
    8 กรกฎาคม 2558 12:01
  • It looks it is not a DNS issue. It looks that it gets MX results, but it is unable to connect remote servers. Would you try to run telnet 220.226.202.235 25 (last SMTP server for domain aramex.com).

    If you do not get any SMTP response, contact your network admin.


    M.


    • แก้ไขโดย MStoppl 8 กรกฎาคม 2558 12:10
    • ทำเครื่องหมายเป็นคำตอบโดย Daniel Arutinov 8 กรกฎาคม 2558 14:09
    8 กรกฎาคม 2558 12:05
  • Connecting To 220.226.202.235...Could not open connection to the host, on port 25: Connect failed

    it means it`s network issue?

    8 กรกฎาคม 2558 12:13
  • It means, that port 25 is blocked on firewall (windows or hardware). Ask your network admin. It should work fine after he opens communication to remote servers on port 25.

    M.

    • เสนอเป็นคำตอบโดย MStoppl 8 กรกฎาคม 2558 13:29
    • ทำเครื่องหมายเป็นคำตอบโดย Daniel Arutinov 8 กรกฎาคม 2558 14:08
    8 กรกฎาคม 2558 12:28
  • Thanks Guys, it was ISP problem, they have blocked 25 port! Thanks all for HELP!
    • แก้ไขโดย Daniel Arutinov 8 กรกฎาคม 2558 13:18
    • ทำเครื่องหมายเป็นคำตอบโดย Simon_WuMicrosoft, Moderator 28 กรกฎาคม 2558 10:08
    8 กรกฎาคม 2558 13:17
  • I'm having the same problem but it is random for a few people I try to send to.

    I can telnet to most people's email servers but there are few domains we are getting a delay on.   When I try to telnet to those most of the times telnet will fail to connect but every now and then I can.    I can always ping their mail servers though.

    No idea what would cause random telnet blocking and unblocking to a few email servers but others always allow telnet even when I can't to the delay ones (Opened multiple cmd prompts and telneted from each).

    9 มิถุนายน 2561 5:35