none
Outlook 2003 incoming mail encoding sorunu RRS feed

  • Soru

  • Merhaba,

    Outlook 2003'te gelen maillerin bazılarında Türkçe karakterler bozuk görüntüleniyor. Örneğin "ğüşıöçĞÜŞİÖÇ" şeklinde yazılmış olan karakterler "»üº¹öç«Üª©ÖÇ" şeklinde görünüyor. Aynı maili OWA üzerinden açtığınızda ise herhangi bir sorun görünmüyor.

    Outlook tarafında gelen maile encoding olarak "Latin 3 (ISO)" atandığını görüyoruz. Gönderen kişideki outgoing encoding tanımı ise "Turkish (ISO)".

    Bu durum nasıl olabilir? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    6 Ocak 2012 Cuma 15:33

Yanıtlar

  • Merhaba,

    Bana bu problem , Outlook problemi gibi geliyor. Şu adımları deneyebilirmiyiz. Problem yaşayan Kulanıcı Outlook u üzerinde Pop3 hesap tanımlayalım ve aynı mail'i bu yeni tanımladığımız hesaba atalım. Büyük ihtimalle problem yine oluşacaktır.

    Çözüm için, Şu adımları deneyebilirsiniz.

    A) Yeni bir profil oluşturmak ve sorunu test etmek.

    Düzelmez ise;

    B) Client tarafında şu registry değerlerini silmek ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra tekrar aynı sorun yaratacak mailleri karşı tarafdan istemek.

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Outlook\Addins  (Outlook 2010 ise 12.0 (Outlook 2007) , 14.0 olacak)
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\8.0\Outlook
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\Outlook
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\8.0\Outlook
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\Outlook

    Eğer bu 2 adım sorunu çözümlemez ise, sizden daha detaylı bilgi rica edeceğim.

    Mesela, Tek bir client da, tek bir kişiden ve sadece belirli bir mail de mi yuapıyor. Sorunu hep aynı karakterler de mi oluyor. Hep aynı kullanıcıdan gelen maillerde mi problem var. vs vs...

    Teşekkürler.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi gibi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 1 Şubat 2012 Çarşamba 11:00
    11 Ocak 2012 Çarşamba 09:17

Tüm Yanıtlar

  • http://office.microsoft.com/en-us/office-2003-resource-kit/configuring-encoding-options-in-outlook-2003-HA001140264.aspx

     

    Merhaba Yavuz bey

    ustteki linki incelemismiydiniz?

    belki yardimci olabilir


    MCT - Microsoft Certified Trainer
    6 Ocak 2012 Cuma 19:04
  • Merhaba Selda Hanım,

    Burada anlatılan outgoing encoding seçimi ile ilgili görünüyor. Bizim yaşadığımız ise incoming encoding seçimi ile ilgili.

    Gelen bir mailin encoding'i Outlook 2003'te "Latin 3 (ISO)" olarak algılanıp düzgün görüntülenmezken, aynı mail OWA ile düzgün görüntülenebiliyor.

    Teşekkürler.

    9 Ocak 2012 Pazartesi 07:42
  • Merhaba,

    Bana bu problem , Outlook problemi gibi geliyor. Şu adımları deneyebilirmiyiz. Problem yaşayan Kulanıcı Outlook u üzerinde Pop3 hesap tanımlayalım ve aynı mail'i bu yeni tanımladığımız hesaba atalım. Büyük ihtimalle problem yine oluşacaktır.

    Çözüm için, Şu adımları deneyebilirsiniz.

    A) Yeni bir profil oluşturmak ve sorunu test etmek.

    Düzelmez ise;

    B) Client tarafında şu registry değerlerini silmek ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra tekrar aynı sorun yaratacak mailleri karşı tarafdan istemek.

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Outlook\Addins  (Outlook 2010 ise 12.0 (Outlook 2007) , 14.0 olacak)
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\8.0\Outlook
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\Outlook
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\8.0\Outlook
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\Outlook

    Eğer bu 2 adım sorunu çözümlemez ise, sizden daha detaylı bilgi rica edeceğim.

    Mesela, Tek bir client da, tek bir kişiden ve sadece belirli bir mail de mi yuapıyor. Sorunu hep aynı karakterler de mi oluyor. Hep aynı kullanıcıdan gelen maillerde mi problem var. vs vs...

    Teşekkürler.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi gibi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 1 Şubat 2012 Çarşamba 11:00
    11 Ocak 2012 Çarşamba 09:17
  • Merhaba Serkan Bey,

    POP3 hesabı Gmail IMAP hesabı ile de denedim. Bu mailleri Outlook ile açınca ğşıĞŞİ karakterlerinde sorun oluyor. Gmail'deki aynı maili internet explorer ile açtığımda ise düzgün görünüyor.

    a) Yeni bir profile ile düzelmedi

    b) Outlook 2003 kullanıyoruz. Belirttiğiniz registry değerlerini silip bilgisayarı yeniden başlatınca da düzelmedi.

    Sorun tek bir client'ta değil, tüm kullanıcılarımızda oluyor. Ayrıca bu sorun tüm maillerde değil belli bir firmadan gelen maillerde oluşuyor. O firma ile görüştüğümüzde bu sorunun sadece bizde olduğunu söylüyorlar. Exchange 2007, Outlook 2007 ve Turkish ISO encoding kullanıyorlar, bizde de Exchange 2003, Outlook 2003 ve Turkish ISO encoding kullanılıyor.

    Bizden bu firmaya gönderilen mailler onlarda düzgün açılıyor. Onlar bize bir mail yazdıklarında da bizde düzgün açılıyor. Fakat bizden gönderilmiş bir mail'e yanıt yazdıklarında karakterler bozuk görünüyor (Outlook 2003 ile).

    Teşekkürler.

    12 Ocak 2012 Perşembe 07:07
  • Merhaba Yavuz Bey,

    Tahmin ettiğim gibi. Pop3 de de aynı problem yaşanıyor.

    Şu adımları da deneyelim lütfen,

    A) Clientlarda Clean Boot (msconfig/Services/Hide All Microsoft Services işaretini atalım/ Geri akaln Tüm serivsleri "Disable All" diyelim)

    B) Client tarafında, Regional Settings Format / Location vb seçenekler Türkiye olarak ayarlı mı?

    C) IE Seçeneklerinde , Internet Options / Appearance / Languages bölümünde Turkey (tr-tr) mi seçili? Değil se ekleyelim

    D) Client da AV ve 3th party yazılımların kaldırılması

    Not: Gerekiyorsa tüm bu işlemler için yeni bir sanal makine yaratıp, Turkçe XP işletim sistemi kurarak (Image Değil!) Eklentisiz bir şekilde Outook 2003 ve Outlook a POP3 hesap tanımlayarak testlerimizi gerçekleştirelim.

    Tüm kullanıcılarda bu problem var ise, ya kullandığınız Image da, ya AV de yada tüm Clientlara uyguladığınız bir policy, bir yazılım vb bir şeyden etkileniyorlar. Bu doğrultuda testlerimizi gerçekleştirelim.

    Ayrıca yukardaki adımların neticesi olumsuz sonuçlanırsa, benim söylediklerimin haricinde yaptığınız işlemleri de bizlerle paylaşmanızı rica ederim. Bizler de böylece aynı adımları size seçenek olarak sunmayalım :)

    İyi Çalışmalar.


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi gibi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!
    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 1 Şubat 2012 Çarşamba 11:01
    • Yanıt İşaretini Geri Alan Serkan Bark 12 Nisan 2012 Perşembe 06:15
    12 Ocak 2012 Perşembe 07:59
  • Yavuz Bey Selamlar,

    Aynı problem bende de nüsketti. Bir çözüm bulabildiniz mi acaba?

    Kolay Gelsin

    Ulaş Çayanoğlu

    11 Nisan 2012 Çarşamba 15:01
  • Merhaba Ulaş Bey,

    Henüz bir çözüme ulaşamadık ancak farklı e-mail sunucuları veya exchange üst versiyonları ile e-mail iletişiminde bunun oluştuğunu fakat her zaman da oluşmadığını söyleyebilirim.

    Serkan Bey'in son cevabında belirttiklerinden ilk üç maddesi zaten kullanıcı bilgisayarlarında standart olan ayarlardan. Son maddede belirtilen 3.parti bir yazılım yüklü değil.

    Eğer siz bir çözüm bular da bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.

    İyi çalışmalar.

    12 Nisan 2012 Perşembe 05:42
  • Merhaba Ulaş Çayanoğlu

    Sizler de belirtmiş olduğum adımları deneye bildiniz mi acaba?

    Konu ile ilgili olarak üzerinde durduğum 2 belirti var. Birincisi OWA dan maillerin doğru görüntülenmesi. Bunun anlamı Exchange Store içerisinde öğelerin doğru karakterler ile saklandığı . İkincisi ise Yavuz bey'in de belirttiği ve aynı problem olan;

    POP3 hesabı Gmail IMAP hesabı ile de denedim. Bu mailleri Outlook ile açınca ğşıĞŞİ karakterlerinde sorun oluyor. Gmail'deki aynı maili internet explorer ile açtığımda ise düzgün görünüyor.

    Sizden ricam tüm adımları denemeniz ve yine daha önceden belirttiğim gibi;

    Not: Gerekiyorsa tüm bu işlemler için yeni bir sanal makine yaratıp, Turkçe XP işletim sistemi kurarak (Image Değil!) Eklentisiz bir şekilde Outook 2003 ve Outlook a POP3 hesap tanımlayarak testlerimizi gerçekleştirelim.

    Ayrıca yukardaki adımların neticesi olumsuz sonuçlanırsa, benim söylediklerimin haricinde yaptığınız işlemleri de bizlerle paylaşmanızı rica ederim

    Teşekkürler


    Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
    Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi gibi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.
    Facebook Üzerinden Takip Et!
    Twitter'da Takip Et!

    12 Nisan 2012 Perşembe 06:48
  • Selamlar Bende aynı sorun ile karşı karşıyayım ama sorun kendiliğinden oluştu ve bir türlü düzeltemedim.. Bu sorun Server 2003 Updateinden sonra olmuş olabilir. Server 2003EN üzerinde Exchange 2003 var Bütün dil ayarları Türkçe seçili.Clientlarda ne yapsam sorunu düzeltemedim bütün hepsinde karakter sorunu yaşanıyor. Ama her mail de değil linux mail sunucularından gelenler midir nedir anlayamadım. Mail Sunucu ayarlar menüsünde MIME tabında dil kodlamasını değiştirdim sorun yine aynı yine aynı belli müşterileilerden gelen mailler bozuk (Işğüöç) hatta bazen japonca bile gözüküyor.Mesela Iphone dan da maillere bakıyorum yine bozuk gözüküyor..Iphonde dil ayarı yokki on u nasıl yapacağız peki??
    11 Haziran 2012 Pazartesi 21:25
  • Merhaba,

    Biz de henüz bir çözüm bulabilmiş değiliz. Sorun Exhange server'dan kaynaklanmıyor, Serkan Bey'in belirttiği gibi Outlook'tan kaynaklanıyor olabilir. Karakterlerinde sorun yaşanan mailleri web tarayıcı üzerinden açtığınızda düzgün görünüyor mu?

    12 Haziran 2012 Salı 05:17
  • Evet Owadan bakınca düzgün gözüküyor.

    CAN YERLI

    15 Haziran 2012 Cuma 16:25
  • Merhaba arkadaşlar, aynı sorundan bende de oluştu.

    Hazırladığım statik html bir mailing de tüm tarayıcılarda, tüm mail domainlerinde sorunsuz görünüyor fakat outlookta karakter sorunu çıkartıyor. konu ile ilgili yardımcı olabilecek varmı?

    17 Ağustos 2012 Cuma 14:35
  • Çözüm bulan var mı?

    Teşekkür.

    Outlook 2003'te gelen maillerin bazılarında Türkçe karakterler bozuk görüntüleniyor. Örneğin "ğüşıöçĞÜŞİÖÇ" şeklinde yazılmış olan karakterler "»üº¹öç«Üª©ÖÇ" şeklinde görünüyor. Aynı maili OWA üzerinden açtığınızda ise herhangi bir sorun görünmüyor.

    7 Kasım 2013 Perşembe 06:40