none
exchange 2010 sp1 owa sayfa görüntülenemiyor RRS feed

  • Soru

  • Merhaba arkadaşlar microsoft exchange server 2010 sp1 kullanıyoruz fakat dünden beri owa erişemiyoruz Internet Explorer web sayfasını görüntüleyemiyor hatası vermekte.

    servislerden fba, IISadmin ve World Wide Web start durumda ayrıca iis restart ettim default web site altında owa dizinleri duruyor , virtual directory resetleme yaptım fakat değişikli yok Internet Explorer web sayfasını görüntüleyemiyor hatası vermekte...

    http://localhost gitmeye çalıştığımda aşağıdaki hatayı alıyorum https://localhost yaptığımda ise sayfa görüntülenmemekte..

    HTTP Error 403.4 - Forbidden
    The page you are trying to access is secured with Secure Sockets Layer (SSL).

    eventlara baktığımda iis ile ilgili bir hata görmemekteyim,

    sadece exchange ile ilgili application tabına şöyle bir hata düşmüş;

    Microsoft Exchange could not find a certificate that contains the domain name PRDC.pr.local in the personal store on the local computer. Therefore, it is unable to support the STARTTLS SMTP verb for the connector smarthost with a FQDN parameter of PRDC.pr.local. If the connector's FQDN is not specified, the computer's FQDN is used. Verify the connector configuration and the installed certificates to make sure that there is a certificate with a domain name for that FQDN. If this certificate exists, run Enable-ExchangeCertificate -Services SMTP to make sure that the Microsoft Exchange Transport service has access to the certificate key.

    teşekkürler...

    7 Eylül 2012 Cuma 12:33

Yanıtlar

  • merhaba sorunu çözmüş bulunmaktayım tamamen sertifika hatasıymış emc konsol server configuration üzerinde yeniden sertifika oluşturup buna iis de ekledikten sonra tüm sorunum çözüldü burda bana yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim...
    • Yanıt Olarak İşaretleyen OnderDuman 10 Eylül 2012 Pazartesi 08:27
    10 Eylül 2012 Pazartesi 07:25

Tüm Yanıtlar

  • Merhaba,

    Default Web Site üzerinde HTTP redirection var sa ve yine Default Web Site SSL Settings kısmında Require SSL seçili durumdaysa Require SSL'i kaldırıp IIS reset yapıp dener misiniz?

    teşekkürler


    Get-Mailbox.org

    7 Eylül 2012 Cuma 12:44
  • Merhaba evet Serkan bey default web site üzerinde http redirection yoktu Default web site ssl settings kısmında require ssl seçiliydi dediğiniz gibi kaldırdım ve düzeldi fakat ssl li kullanmak için ne yapmam gerekiyor.

    teşekkürler...

    7 Eylül 2012 Cuma 15:06
  • http://technet.microsoft.com/en-us/library/aa998359.aspx adresinde bulunan "Use IIS Manager to simplify the Outlook Web App URL when SSL is required" kısmındaki adımları takip edebilirsiniz.

    Tesekkurler


    Get-Mailbox.org

    7 Eylül 2012 Cuma 16:03
  • Merhaba Serkan bey ben bu adımları yaptım fakat hala ssl siz bağlanabiliyorum sadece ben sürekli sertifika zorunlu olsun istiyorum..

    teşekkürler...

    https ile açmaya çalıştığımda internet explorer sayfa görüntülenmiyor hatası almaktayım.

    • Düzenleyen Denverka 7 Eylül 2012 Cuma 20:37
    7 Eylül 2012 Cuma 20:22
  • Selamlar,

    Exchange konsolunda Server Conf>>Client Access>>OWA ayarlarına girdiğinizde Internal URL ve External URL olarak gördüğünüz adresler http:// mi? https:// midir?

    8 Eylül 2012 Cumartesi 07:57
  • elbette https teşekkürler...
    8 Eylül 2012 Cumartesi 11:25
  • Merhaba,

    IIS consolunu açıp default website üzerine sağ tıklayarak edit bindings seçin.80 ve 443 için tanımlanmış kayıtları silerek yeniden oluşturun iis reset işlemi yaptıktan sonra 443 yani https ile tekrar deneyin.


    Murat Tanyel MCP-MCSA-MCTS-MCITP


    8 Eylül 2012 Cumartesi 14:07
  • Merhaba bunuda yaptım fakat çözüm bulamadım,

    Info icon

    Internet Explorer cannot display the webpage

     
     

    What you can try:

     

    <button id="diagnose" type="submit">Diagnose Connection Problems</button>

     

    More information

    hatası veriyor ayrıca şu dipnotuda vermek istiyorum tüm bunlar şöyle başladı ben sunucu üzerine yeni CA sunucusu kurdum ve server configuration üzerindeki exchange kurulurken oluşturulan sertifikayı silip yeni sertifika oluşturdum ve bir daha https ile giremedim...

    teşekkürler...

    10 Eylül 2012 Pazartesi 06:35
  • merhaba sorunu çözmüş bulunmaktayım tamamen sertifika hatasıymış emc konsol server configuration üzerinde yeniden sertifika oluşturup buna iis de ekledikten sonra tüm sorunum çözüldü burda bana yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim...
    • Yanıt Olarak İşaretleyen OnderDuman 10 Eylül 2012 Pazartesi 08:27
    10 Eylül 2012 Pazartesi 07:25