none
Exchange 2003 to 2010 Adres Defteri Sorunu RRS feed

  • Soru

  • merhabalar;

    exchange 2003'ten exchange 2010'a m.gration işlemini gerçekleştirdim.

    Şöyle bir sorunum var.

    Kullanıcılar outlook'larında adres defterinden kullanıcıyı seçip mail gönder dediklerinde ileti belirtilen kullanıcılara iletilemedi diyor.

    Owa'da böyle bir sorun yok.

    Araştırmalarımda kullanıcının profilindekş oab uzantılı dosyaları silerek sorunun çözüldüğünü gördüm.

    Ancak bunları toplu olarak exchange üzerinden nasıl yapabilirim.

    Teşekkürler

    25 Nisan 2012 Çarşamba 09:39

Yanıtlar

  • Selam,

    İlk olarak sunucu üzerindeki OAB konfigürasyonuna bakalım.

    Sunucuda, Org. Confg. --> Mailbox --> OAB'ın özelliklerinde, Address List tabında GAL seçelim ve aşağıdaki listelere All Contacts, Groups ve Users'ı ekleyelim.

    Distribution tabında Outlook 2003 SP2 sonrası ve Web-based seçenekleri işaretli olsun.

    Son olarak OAB'ı update edelim.

    Örnek bir client'da yeni bir outlook profili oluşturarak deneyelim.


    www.serhadmakbuloglu.com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 2 Mayıs 2012 Çarşamba 06:36
    25 Nisan 2012 Çarşamba 10:05
  • Merhaba,

    Outlook client' larınız cache mode' da çalışıyordur. Cache mode' dan çıkartıp 1-2 gün sonra tekrar cache mode' a alırsanız sorununuz çözülecektir. Ancak client' larınız uzak lokasyonda iseler ve hatlarınız yavaş ise bunu yapmanızı önermem, çünkü client' lar mailbox' ındaki tüm e-mailleride tekrar çekecektir. Tüm client' larınız sunucuların bulunduğu lokasyonda ise bu kolay bir çözüm olur.


    Mikail NAZLI

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 2 Mayıs 2012 Çarşamba 06:36
    30 Nisan 2012 Pazartesi 07:03

Tüm Yanıtlar

  • Selam,

    İlk olarak sunucu üzerindeki OAB konfigürasyonuna bakalım.

    Sunucuda, Org. Confg. --> Mailbox --> OAB'ın özelliklerinde, Address List tabında GAL seçelim ve aşağıdaki listelere All Contacts, Groups ve Users'ı ekleyelim.

    Distribution tabında Outlook 2003 SP2 sonrası ve Web-based seçenekleri işaretli olsun.

    Son olarak OAB'ı update edelim.

    Örnek bir client'da yeni bir outlook profili oluşturarak deneyelim.


    www.serhadmakbuloglu.com

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 2 Mayıs 2012 Çarşamba 06:36
    25 Nisan 2012 Çarşamba 10:05
  • Merhaba,

    Outlook client' larınız cache mode' da çalışıyordur. Cache mode' dan çıkartıp 1-2 gün sonra tekrar cache mode' a alırsanız sorununuz çözülecektir. Ancak client' larınız uzak lokasyonda iseler ve hatlarınız yavaş ise bunu yapmanızı önermem, çünkü client' lar mailbox' ındaki tüm e-mailleride tekrar çekecektir. Tüm client' larınız sunucuların bulunduğu lokasyonda ise bu kolay bir çözüm olur.


    Mikail NAZLI

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Serkan Bark 2 Mayıs 2012 Çarşamba 06:36
    30 Nisan 2012 Pazartesi 07:03
  • Denemeleri yapıp bilgi vereceğim

    Teşekkür ederim

    2 Mayıs 2012 Çarşamba 15:32
  • MERHAAB CEVABINIZ ICIN TESEKKRU EDERIM OFFICE 2010 KURDUK SORUN YOK:)
    11 Temmuz 2012 Çarşamba 12:16