locked
Internet Explorer 10 Türkçe Karakter Sorunu RRS feed

  • Soru

  • Merhabalar,

    Windows 8 Enterprise kullanmaktayım. Arayüzü Ingilizce klavyeyi TR Q olarak kullanmaktayım.

    Internet Explorer 10(Desktop)'da web sayfalari icersindeki formlarda Türkçe Karakter kullanamiyorum. Daha doğrusu Türkçe'ye özgü büyük i, yumuşak g gibi harfleri kullanamamaktayım.

    Bu sorun sadece websayfalarda yasaniyor. Adres çubuğunda dahi Türkçe karakter kullanabilirken hemen altindaki sayfada(örn. bu mesaji yazarken) bazi harfler ya hic çalismiyor ya da ___, 1 gibi karakterler cikiyor.

    Ayarlarda ne denediysem bir çözüm üretemedim.

    Yardimlarinizi rica ediyorum.

    Not: Arayüzü Türkçe'ye çevirince sorun kalmıyor. Ancak hedefim Ingilizce(US) arayüzde Türkçe yazimi sağlayabilmek.

    Te_ekkürler

    Sayg1lar1mla

    29 Aralık 2012 Cumartesi 21:47

Yanıtlar

  • Merhaba,

    Araçlar / Eklentileri Yönet yolunu izleyiniz.

    Göster bölümünden Tüm Eklentiler'i seçiniz.

    Logitech eklentisi mevcutsa devre dışı bırakınız.

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Deniz Irde 3 Ocak 2013 Perşembe 17:11
    3 Ocak 2013 Perşembe 15:00

Tüm Yanıtlar

  • Henüz bir yanıt gelmedi ama kendimce şöyle bir çözüm ürettim:

    1. Sorunun yaşandığı tespit edilirse F12'ye basılır.

    2. Gelen frame'de Browser Mode'ta ne seçiliyse üzerine tıklanıp AYNI seçenek yine seçilir.

    3. Sayfa kendini yenileyecektir. Bundan sonra Türkçe karakterler çalışmaya başlamaktadır.

    Sanırım bu problem bir bug ve çok az yaşanıyor. Başka forumlarda da bunu yaşayanlar gördüm ama adet az. Sorun sadece Türkçe olmayan ara yüzlerde yaşanıyor.


    • Düzenleyen Deniz Irde 31 Aralık 2012 Pazartesi 13:03
    31 Aralık 2012 Pazartesi 13:02
  • Merhaba,

    Araçlar / Eklentileri Yönet yolunu izleyiniz.

    Göster bölümünden Tüm Eklentiler'i seçiniz.

    Logitech eklentisi mevcutsa devre dışı bırakınız.

    • Yanıt Olarak İşaretleyen Deniz Irde 3 Ocak 2013 Perşembe 17:11
    3 Ocak 2013 Perşembe 15:00
  • Merhaba Burak Bey;

    Çözümümüz için teşekkür ederim. Sorun bu ActiveX'ten kaynaklanıyormuş.

    3 Ocak 2013 Perşembe 17:11
  • Rica ederim, iyi çalışmalar.
    4 Ocak 2013 Cuma 09:31
  • Tesekkürler
    29 Haziran 2013 Cumartesi 13:03
  • Teşekkür ederim. Bu şekilde çözüldü. Logitech eklentisini iptal edince düzeldi.

    O halde bu logitech ile ilgilibir problem. Siz bu problemi bildirdiniz mi? Sanırım sadece IE10' da oluyor. Ben diğer sürümlerinde yaşamadım bu problemi.

    Kolay gelsin ve tekrar teşekkür ederim.

    8 Temmuz 2013 Pazartesi 17:10
  • Evet, defalarca rapor edilmiş. Ancak onlardan da gelen çözüm metni özetle, Türkçe desteğinin olmadığı ve çözüm için Burak Bey'in dediği gibi eklentiyi devre dışı bırakmak gerektiği belirtilmiş. IE9'da da bu sorunu raporlamışlar.

    IE11'de de bu eklenti istenen şekilde çalışmıyor. Klavye probleminin yanısıra mouse scrollun'da da sorun var.

    Saygılarımla,

    8 Temmuz 2013 Pazartesi 17:46
  • Teşekkürler, sorun çözüldü. 
    16 Temmuz 2013 Salı 05:55
  • Teşekkürler. Ben Türkçe kullanmama rağmen oluyordu. Logitech eklentisindenmiş. Bunu logitech veya microsoft neden düzeltmiyorki?

    8 Eylül 2013 Pazar 07:59
  • Bu Logitech'in çözmesi gereken bir hata. Ancak onlar da henüz yazılımlarında %100 Türkçe desteği sunmuyorlar, her ne kadar donanımlarında Türkçe desteği olsa da.

    Bu yüzden aslında bu donanımlar EEE yönetmeliğine de uymamış oluyorlar.

    8 Eylül 2013 Pazar 13:54
  • Çok teşekkürler. Bir kaç gündür başımda bela idi bu sorun. Dediğiniz gibi Logitech eklentisi devre dışı bırakınca sorunum düzeldi. 

    12 Ekim 2013 Cumartesi 09:17
  • bilgi paylaşımınız bana da faydalı oldu. bu cevabi yazdıktan sonra sizin talimatları uygulayacağım. :)))

    sosyal technet ekibine teşekkürler....


    17 Nisan 2014 Perşembe 16:12
  • merhaba. bendede ayni sorun var. logitech'in eklentisini devre dişi birakamiyorum. bu sorunu nasil çözebilirim?
    14 Mayıs 2015 Perşembe 10:37
  • Teşekkürler,

    Logitech i kaldırınca eklentilerden düzeldi. hiç aklıma gelmezdi.

    17 Mayıs 2016 Salı 10:42
  • Teşekkürler,

    Logitech i kaldırınca eklentilerden düzeldi. hiç aklıma gelmezdi.

    Bence asıl sorun microsoftta zira bu eklenti varken chrome tarayıcıda bu sorun olmuyor sadece explorerde oluyordu..demekki bu eklenti ya explorerle uyumlu değil veya Explorer uyum sorunu var..
    9 Nisan 2017 Pazar 22:31