locked
Age of Empires II Expansion kick off RRS feed

  • Question

  • have the Age of Emipres II The Conquerors...Microsoft game

    Then I start game, after five to ten second just kick my out. And tell my: Age of Empires II Expanson has stopped working ( A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available.)

     

    Go to Compatibility mod and nothing.

     

    I have Win 7 64b.

     

    i7 Q940

    ATI HD 5780 crossfire

    6ram

    hdd500

     

    I love that game and I wont to play at this computer. 

     

    P.s. Ordinary Age of Empires II work normaly!

    Monday, November 29, 2010 11:11 AM

Answers

  • Hi,

     

    I have downloaded a trial version to test this issue, and I found it is compatible with Windows 7 64bit.

     

    Have you install the update for Age of Empires II Expansion? If not, please install the update to check the result.

     

    Due to this game only supports 800x600 graphics, please try to adjust the screen resolution down to 800x600 to try again.

     

    If the issue persists, please launch it in Clean Boot mode.

     

    Meanwhile, you could contact the Microsoft PC game support for further help:

     

    Age of Empires Solution Center

     

    Hope it helps.

     

    Alex Zhao


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
    • Marked as answer by Cloud_TS Friday, December 10, 2010 9:50 AM
    Thursday, December 2, 2010 5:45 AM

All replies

  • Hi,

     

    I have downloaded a trial version to test this issue, and I found it is compatible with Windows 7 64bit.

     

    Have you install the update for Age of Empires II Expansion? If not, please install the update to check the result.

     

    Due to this game only supports 800x600 graphics, please try to adjust the screen resolution down to 800x600 to try again.

     

    If the issue persists, please launch it in Clean Boot mode.

     

    Meanwhile, you could contact the Microsoft PC game support for further help:

     

    Age of Empires Solution Center

     

    Hope it helps.

     

    Alex Zhao


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
    • Marked as answer by Cloud_TS Friday, December 10, 2010 9:50 AM
    Thursday, December 2, 2010 5:45 AM
  • Hello,

    I've had an extremely similiar issue with my Age of Empires II.

    Age of Empires II: The age of kings, starts perfectly fine with no issues even when not in compatibility mode. But when i try to start Age of empires II Conquerors expansion the game doesnt even get to a load screen it instantly crashes and gives me the windows message "Age of empires II the conquerors expansion has stopped working". No matter what i have done it has always simply given this message and never gotten past a black screen or anything. Ive compared AOE folder too a friend who has the game and has it running to make sure it is installing correctly and them seem to be identical.

    Here is a list of the fixes i have tried:

    Restarting my computer

    Clean booting as described above

    making a new user account

    running in compatability mode

    reinstalling the game with cd's

    using 4 different cracked version

    lowering my resolution to 800x600

    downloading all updates for windows

    downloading new drivers for my graphics card

    running game as administrator

    running a .bat file that ends my explorer when it starts (sounds weird but some forum told me to try it)

    reseating my ram

    If you have ANY idea at all please let me know, i will try most anything, but i am reluctant to format my hardrive (only as last resort)

    Computer specs:

    Windows 6 home premium x64 (service pack 1)

    Intel i7 920 @ 2.67

    6gp ram

    Nvidia 460

    there are 76gb free on my harddrive

    Much appreciated,

    Phil

    Thursday, February 23, 2012 4:51 AM
  • I tried all of the solutions above and I got the same problem too. One thing I tried was moving the game to another folder and launching it, but now I'm getting a virus alert on: age2_x1.exe and empires2.exe. 

    So I put them under exeptions so see what happens when the game launches, it doesn't crash like it used to do. Instead, it freezes on a black screen. Don't know if this virus thing as something to do with the original problem.

    Does anybody have a clue on this?

    Thank you,

    Cokolada

    Wednesday, May 30, 2012 7:00 PM