none
Windows 7 Service Pack 1 for x64-based Systems (KB976932)__fails to install

    Question

  • Hi,

    i've installed the update but it showing error during its installation pl help

    error c

    ode 0x800f0818

    thx
    Wednesday, February 23, 2011 3:20 PM

Answers

All replies

  • to see the cause we must look for error messages in the file CBS.log.

    Please run the Windows Explorer and go to the folder "C:\Windows\Logs\CBS\" and copy all files to your document folder, also copy the setupapi logs from the folder C:\Windows\Inf and the file "C:\Windows\winsxs\poqexec.log" to your document folder (otherwise you can't upload it), zip all files into 1 ZIP and upload the zip to your SkyDrive [1] and post a link here.

    André

    [1] http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproui/thread/4fc10639-02db-4665-993a-08d865088d65
    "A programmer is just a tool which converts caffeine into code" CLIP- Stellvertreter http://www.winvistaside.de/
    Wednesday, February 23, 2011 3:33 PM
  • Hi,

     

    Try to check the log as Andre said, as a reference, you could check the following link:

     

    Error 0x800f0818 during WS2008 R2 SP1 RC update with IE9 beta installed

     

    Hope it helps.

     

    Alex Zhao


    Please remember to click “Mark as Answer” on the post that helps you, and to click “Unmark as Answer” if a marked post does not actually answer your question. This can be beneficial to other community members reading the thread.
    Friday, February 25, 2011 10:07 AM
    Moderator
  • Andre,

    I am having a similar issue.  I try to install Windows 7 Service Pack 1 for x64-based Systems (KB976932) and receive the following message: "Error: ERROR_NOT_FOUND(0x80070490)"

    I am following the advice you gave Alex and have created a rar file of the files you requested ("C:\Windows\Logs\CBS\" , setupapi logsfrom the folder C:\Windows\Inf and the file "C:\Windows\winsxs\poqexec.log"). The files can be found in the SkyDrive at the following link: 

     

    http://cid-178417b1d9468e28.skydrive.live.com/redir.aspx?resid=178417B1D9468E28!183

     

    Thank you for any help you maybe able to provide in advance.  Hope to hear from you soon.

     


    Michael J. Rubillo
    Friday, March 25, 2011 7:32 AM
  • 2011-03-14 16:04:53, Info                  CBS    Failed call to CreateFile on \\?\C:\Windows\Servicing\Packages\Package_for_KB978542~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.1.mum. [HRESULT = 0x80070002 - ERROR_FILE_NOT_FOUND]
    2011-03-14 16:04:53, Error                 CBS    Failed to verify if mum file \\?\C:\Windows\Servicing\Packages\Package_for_KB978542~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.1.mum is vouched for by catalog \\?\C:\Windows\Servicing\Packages\Package_for_KB978542~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.1.cat. [HRESULT = 0x80070002 - ERROR_FILE_NOT_FOUND]

    The file Package_for_KB978542~31bf3856ad364e35~amd64~~6.1.1.1.mum is missing.

    Run the System Update Readiness Tool for Windows:

    http://support.microsoft.com/kb/947821


    André


    "A programmer is just a tool which converts caffeine into code"

    Want to install RSAT on Windows 7 Sp1? Check my HowTo: http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=150221
    Friday, March 25, 2011 1:57 PM
  • I have same problem. After I changed my default browser from firefox to IE, the problem goes away. May be security issues. 
    Tuesday, April 26, 2011 11:31 PM
  • Andre,

    I zipped these files together but when I attempted to upload the zip to http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproui/thread/4fc10639-02db-4665-993a-08d865088d65 I got Page Not Found. Do I need my own skydrive? How do I get one?



    Lois Karlin
    Tuesday, May 10, 2011 4:41 PM
  • I'm having the same problem with "Windows 7 Service Pack 1 for x64-based Systems (KB976932)__fails to install." I zipped the above files but the address you provided above gives File Not Found.  Thanks.
    Lois Karlin
    Tuesday, May 10, 2011 4:48 PM
  • I had the same problems installing SP1.  First time I tried I wound up with a dead keyboard and could not get it to work even in Safe Mode.  After rebooting from my distro CD I got my keyboard back and downloaded KB976932 64 bit and stored it in a temporary folder.  I then rebooted and went into Safe Mode with networking.  Once there I opened Windows Explorer and went to my temp folder.  I opened it and right clicked on the file using Administrator privileges.  It took about an hour but finally it got installed.  I rebooted and it came up with no problems.  At one time I thought about remounting Windows but that would be a lot of work remounting all the programs I needed.  So there you go...using Safe Mode eliminates any malware or antispyware from  activating during boot up.
    Thursday, August 22, 2013 11:36 PM