none
Web (IE8) stopped working suddenly

    General discussion

  • (subject).

    Worked fine, then I shut down (power off) and restarted my cable modem + router.

    Power back on = web doesn't work in Win7.  Works fine if I reboot into XP (like right now) but not in Win7.

    In the dos prompt I can ping a few sites, but in IE I can't bring up any web pages - not even the router config page (http://192.168.0.1)

    Any ideas?  Where's the "repair" button??

    • Edited by walk2k Sunday, January 25, 2009 8:31 AM
    Sunday, January 25, 2009 2:48 AM

All replies

  • Go to your network center in control panel, click on your connection and diagnose and post what it says.
    Sunday, January 25, 2009 3:29 AM
  • Also, its been my findings you have to reboot your router twice(it looks like you are using a dlink)
    Sunday, January 25, 2009 3:31 AM
  • dwbw007 said:

    Go to your network center in control panel, click on your connection and diagnose and post what it says.



    It says "Troubleshooting could not identify the problem... click more for" (blah blah more useless stuff)

     

    I can ping sites by name in the dos prompt (so DNS works) it just never works in IE 8.

    I can also play online games just fine.

     

    So, IE 8 is broken.  Any suggestions?  Firefox?

    How do you re-install IE?

     

    Or do I just have to wipe Win7 and re-install?

    • Edited by walk2k Sunday, January 25, 2009 10:02 AM
    Sunday, January 25, 2009 8:19 AM
  • I did re-boot my router (and cable modem) twice.

     

    The 2nd time I waited like 20 minutes after powering each device on.....

     

    It works perfectly in XP (like always) just IE8 doesn't work any more in Win7 (x64)

    Sunday, January 25, 2009 8:23 AM
  • Bingo, Firefox works.

    Posting this from Win7 with Firefox.

    Took all of 3 minutes to install configure and run, too.

     

    IE8 = broken.

    Sunday, January 25, 2009 9:10 AM
  • Hi all

    as of yesterday morning I have same issue; IE8 is unable to load web pages

    strangely it can display only 2 web pages, but trying anything else results in a cannot load web page error message

    the other strange thing is FireFox and Opera display same issue and I'm able to load the 2 same pages

    ping works; tried to flush dns; reset the IE8 advanced options to default; restated the PC, restarted the router; network troubleshooter dispays nothing wrong

    any ideeas?

    Sunday, January 25, 2009 11:18 AM
  • I've had the same problem, but IE8 worked after uninstalling the Virus protection program. So far I am still looking which Virus protection works with W7. Lot's of similar threads in the Application Compatibility section.
    Sunday, January 25, 2009 11:26 AM
  • I have the same AV as I installed W7 weeks back, it decides to stop working just yesterday?! I did uninstalled to see if are there any changes, but no .... something's not right
    Sunday, January 25, 2009 11:55 AM
  • walk2k said:

    Bingo, Firefox works.

    Posting this from Win7 with Firefox.

    Took all of 3 minutes to install configure and run, too.

     

    IE8 = broken.



    I agree, IE* is not the best. but you said you could not get on the web at all with Windows 7. You said only XP would work. These are 2 different problems. I too, use Firefox. I bete tested IE8 and was not impressed, it is not any better now than then. Weather or not Firefox or IE8 are used for browsers does not change the web connection.
    Sunday, January 25, 2009 3:00 PM
  • Fixed.  I went into Internet control panel, advanced, disabled automatic configuration.

    Don't ask me what happened but that fixed it.

    Sunday, January 25, 2009 7:23 PM
  • fixed for me until I restated the PC ... then the issue is back
    Sunday, January 25, 2009 7:35 PM
  • I also gave the PC a static IP (192.168.0.100) instead of letting DHCP do it.

    Then I turned off automatic config.

    So, try using a static IP if you can?

    Monday, January 26, 2009 11:22 PM
  • Take a look HERE
    Monday, January 26, 2009 11:37 PM