none
trying to deploy a windows 10 education but getting error 0x80042565 RRS feed

  • Question

  • Hi,

    So for school i'm trying to get a deployment working.

    Imade the iso but once it starts installing, but it give me the error 0x80042565.

    I tried both in gen 1 and gen 2 on hyperv machines, but the error stays the same.

    I included my answer file in the hopes someone can help me.

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
        <settings pass="windowsPE">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core-WinPE" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <SetupUILanguage>
                    <UILanguage>nl-NL</UILanguage>
                    <WillShowUI>OnError</WillShowUI>
                </SetupUILanguage>
                <InputLocale>0813:00000813</InputLocale>
                <SystemLocale>nl-NL</SystemLocale>
                <UILanguage>nl-NL</UILanguage>
                <UILanguageFallback>nl-NL</UILanguageFallback>
                <UserLocale>nl-BE</UserLocale>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <DiskConfiguration>
                    <Disk wcm:action="add">
                        <DiskID>0</DiskID>
                        <WillWipeDisk>true</WillWipeDisk>
                        <CreatePartitions>
                            <!-- Windows RE Tools partition -->
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Order>1</Order>
                                <Type>Primary</Type>
                                <Size>300</Size>
                            </CreatePartition>
                            <!-- System partition (ESP) -->
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Order>2</Order>
                                <Type>EFI</Type>
                                <Size>100</Size>
                            </CreatePartition>
                            <!-- Microsoft reserved partition (MSR) -->
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Order>3</Order>
                                <Type>MSR</Type>
                                <Size>128</Size>
                            </CreatePartition>
                            <!-- Windows partition -->
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Order>4</Order>
                                <Type>Primary</Type>
                                <Extend>true</Extend>
                            </CreatePartition>
                            <CreatePartition wcm:action="add">
                                <Order>5</Order>
                                <Size>20000</Size>
                                <Type>Primary</Type>
                            </CreatePartition>
                        </CreatePartitions>
                        <ModifyPartitions>
                            <!-- Windows RE Tools partition -->
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Order>1</Order>
                                <PartitionID>1</PartitionID>
                                <Label>WINRE</Label>
                                <Format>NTFS</Format>
                                <TypeID>DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC</TypeID>
                            </ModifyPartition>
                            <!-- System partition (ESP) -->
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Order>2</Order>
                                <PartitionID>2</PartitionID>
                                <Label>System</Label>
                                <Format>FAT32</Format>
                            </ModifyPartition>
                            <!-- MSR partition does not need to be modified -->
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Order>3</Order>
                                <PartitionID>3</PartitionID>
                            </ModifyPartition>
                            <!-- Windows partition -->
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Order>4</Order>
                                <PartitionID>4</PartitionID>
                                <Label>OS</Label>
                                <Letter>C</Letter>
                                <Format>NTFS</Format>
                            </ModifyPartition>
                            <ModifyPartition wcm:action="add">
                                <Format>NTFS</Format>
                                <Label>Data</Label>
                                <Letter>X</Letter>
                                <Order>5</Order>
                                <PartitionID>5</PartitionID>
                            </ModifyPartition>
                        </ModifyPartitions>
                    </Disk>
                </DiskConfiguration>
                <ImageInstall>
                    <OSImage>
                        <InstallTo>
                            <DiskID>0</DiskID>
                            <PartitionID>4</PartitionID>
                        </InstallTo>
                        <InstallToAvailablePartition>false</InstallToAvailablePartition>
                    </OSImage>
                </ImageInstall>
                <UserData>
                    <ProductKey>
                        <!-- Do not uncomment the Key element if you are using trial ISOs -->
                        <!-- You must uncomment the Key element (and optionally insert your own key) if you are using retail or volume license ISOs -->
                        <Key></Key>
                        <WillShowUI>Never</WillShowUI>
                    </ProductKey>
                    <AcceptEula>true</AcceptEula>
                    <FullName>tim</FullName>
                    <Organization>Encora</Organization>
                </UserData>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="offlineServicing">
            <component name="Microsoft-Windows-LUA-Settings" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <EnableLUA>false</EnableLUA>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="generalize">
            <component name="Microsoft-Windows-Security-SPP" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <SkipRearm>1</SkipRearm>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="specialize">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <InputLocale>0813:00000813</InputLocale>
                <SystemLocale>nl-NL</SystemLocale>
                <UILanguage>nl-NL</UILanguage>
                <UILanguageFallback>nl-NL</UILanguageFallback>
                <UserLocale>nl-BE</UserLocale>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Security-SPP-UX" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-SQMApi" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <CEIPEnabled>0</CEIPEnabled>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <ComputerName>Tim-PC</ComputerName>
                <ProductKey>*****</ProductKey>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="oobeSystem">
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <AutoLogon>
                    <Password>
                        <Value>MQAyADMAUABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value>
                        <PlainText>false</PlainText>
                    </Password>
                    <Enabled>true</Enabled>
                    <Username>tim</Username>
                    <LogonCount>9999</LogonCount>
                </AutoLogon>
                <OOBE>
                    <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
                    <HideOEMRegistrationScreen>true</HideOEMRegistrationScreen>
                    <HideOnlineAccountScreens>true</HideOnlineAccountScreens>
                    <HideWirelessSetupInOOBE>true</HideWirelessSetupInOOBE>
                    <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
                </OOBE>
                <UserAccounts>
                    <LocalAccounts>
                        <LocalAccount wcm:action="add">
                            <Password>
                                <Value>MQAyADMAUABhAHMAcwB3AG8AcgBkAA==</Value>
                                <PlainText>false</PlainText>
                            </Password>
                            <Description></Description>
                            <DisplayName>tim</DisplayName>
                            <Group>Administrators</Group>
                            <Name>tim</Name>
                        </LocalAccount>
                    </LocalAccounts>
                </UserAccounts>
                <RegisteredOrganization>Encora</RegisteredOrganization>
                <RegisteredOwner>tim</RegisteredOwner>
                <DisableAutoDaylightTimeSet>false</DisableAutoDaylightTimeSet>
                <FirstLogonCommands>
                    <SynchronousCommand wcm:action="add">
                        <Description>Control Panel View</Description>
                        <Order>1</Order>
                        <CommandLine>reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel" /v StartupPage /t REG_DWORD /d 1 /f</CommandLine>
                        <RequiresUserInput>true</RequiresUserInput>
                    </SynchronousCommand>
                    <SynchronousCommand wcm:action="add">
                        <Order>2</Order>
                        <Description>Control Panel Icon Size</Description>
                        <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
                        <CommandLine>reg add "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ControlPanel" /v AllItemsIconView /t REG_DWORD /d 0 /f</CommandLine>
                    </SynchronousCommand>
                    <SynchronousCommand wcm:action="add">
                        <Order>3</Order>
                        <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
                        <CommandLine>cmd /C wmic useraccount where name="tim" set PasswordExpires=false</CommandLine>
                        <Description>Password Never Expires</Description>
                    </SynchronousCommand>
                </FirstLogonCommands>
                <TimeZone>Romance Standard Time</TimeZone>
                <Themes>
                    <DesktopBackground>c:\ISO_PCT\encora.jpg</DesktopBackground>
                </Themes>
            </component>
        </settings>
        <cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/users/timme/desktop/deploy/install.wim#Windows 10 Education" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>

    Friday, November 22, 2019 12:37 PM

All replies

  • Just a guess, Partition 5 is created with volume and you assign a drive letter X to it. This drive letter is already in use by the system, it is the drive letter used by the ramdisk that WinPE runs in.
    Friday, November 22, 2019 8:21 PM
  • <Extend>true</Extend> can be used for the last partition only
    Saturday, November 23, 2019 4:05 AM
  • Hi, 

    We have not heard from you for several days, any update?

    Bests,


    Please remember to mark the replies as answers if they help. If you have feedback for TechNet Subscriber Support, contact tnmff@microsoft.com.

    Thursday, December 5, 2019 7:16 AM
    Moderator