none
Store can't be opened using the Built-in Administrator account. RRS feed

  • Pergunta

  • Using Windows 8.1 Enterprise and logging in as the Domain Administrator I get the error " Store can't be opened using the Built-in Administrator account. Sign in with a different account and try again"

    Normally I wouldn't use the Domain Admin account but it is the only account that will allow me to map network drives to a Windows 2012 R2 server.  But that's another issue.

     
    segunda-feira, 10 de março de 2014 10:41

Respostas

  • Hi,

    This is a design by default, However, you can change it by following method:

    Enable the User Account Control for the Administrator account:

    Open Local Security Policy, go to Local Policies –> Security Options –> User Accoumt Control: Admin Approval Mode for the Build-in Administrator Account, and click Enabled.


    Roger Lu
    TechNet Community Support


    terça-feira, 11 de março de 2014 09:34
    Moderador

Todas as Respostas

  •   That sounds pretty straight forward to me. You can't connect to the store using the built-in administrator account.

    Do you really need to have the option to map shares while you are connected to the store?


    Bill

    terça-feira, 11 de março de 2014 00:56
  • Hi,

    This is a design by default, However, you can change it by following method:

    Enable the User Account Control for the Administrator account:

    Open Local Security Policy, go to Local Policies –> Security Options –> User Accoumt Control: Admin Approval Mode for the Build-in Administrator Account, and click Enabled.


    Roger Lu
    TechNet Community Support


    terça-feira, 11 de março de 2014 09:34
    Moderador
  • The response above does not seem to answer the question that was asked.  

    I have the same problem described above - I am in Windows 8.1, logged in as the Domain Admin, and cannot open the Store app.   Windows indicates "Store can't be opened using the Built-in Administrator account. Sign in with a different account and try again."

    The issue here is that I am not using the Built-in Administrator account. 

    Enabling/Disabling the "Admin Approval Mode for the Built-in Administrator Account" security option within Local Policies should affect the Built-in Administrator account - not the Domain Admin account - correct? 

    _______________

    Dave


    • Editado dv_schmidt sexta-feira, 13 de junho de 2014 18:58
    sexta-feira, 13 de junho de 2014 18:17
  • Enabling/Disabling the "Admin Approval Mode for the Built-in Administrator Account" security option within Local Policies should affect the Built-in Administrator account - not the Domain Admin account - correct? 


    Yeah, this policy just applys to Built-in Administrator account. For your problem, what's the type of your current account?

    Roger Lu
    TechNet Community Support

    segunda-feira, 16 de junho de 2014 03:12
    Moderador
  • Please see original post - I am logged in as the Domain Admin, not the Built-in Administrator account.  
    quinta-feira, 26 de junho de 2014 00:18
  • I have same issue...

    Logged in as Domain Admin NOT built it administrator!

    Can use internet, Microsoft edge, store, etc...

    CRAZY

    sexta-feira, 31 de julho de 2015 14:23
  • I have same issue...

    Logged in as Domain Admin NOT built it administrator!

    Can use internet, Microsoft edge, store, etc...

    CRAZY

    Same Issue for Windows 10 Pro. Any Help?
    terça-feira, 4 de agosto de 2015 14:26
  • In my case, with Windows 10 Enterprise, enabling Admin Approval Mode as described above DID allow me to launch Edge with the Domain Admin's account.  Hope that helps!
    segunda-feira, 5 de outubro de 2015 15:52
  • i'd need to enable it on my AD domain, is there a policy in the GPMC?

    WS 2012 R2

    thanks

    massimo

    terça-feira, 26 de janeiro de 2016 13:28
  • I am having the same problem...

    "[Program Name Here (ie. Store, Alarms & Clocks)] can't be opened using the Build-in Administrator account. Sign in with a different account and try again.   [CLOSE BUTTON]"

    but it is with Windows 10 Pro.  How can I fix this issue?

    I tried to fix it the way you specified for Windows 8.1 but it didn't work.



    • Editado castface segunda-feira, 8 de fevereiro de 2016 10:53 Needed to add something.
    segunda-feira, 8 de fevereiro de 2016 10:51
  • AD domain or standalone pc?
    segunda-feira, 8 de fevereiro de 2016 12:22
  • normally it should work, but you need to restart the computer...
    quarta-feira, 18 de setembro de 2019 12:18