none
DHCP request RRS feed

 • Întrebare

 • Salut tuturor,

      Am o problemă de "comunicare" în firmă pe tema DHCP cu un alt departament care se ocupă cu partea de securitate fizică routere, firewall-uri etc.

      Din ce cunosc DHCP-ul poate fi configurat în mai multe feluri. Și vreau să dau drumul și la acest serviciu într-o configurare failover de tip hot standby. Menționez că sunt 2 DC-uri și peste 3000 utilizatori (12 subnet-uri). La ședințele de lucru pe acest subiect departamentul cu pricina se opune în a implementa acest rol în firmă, motivând că în fiecare dimineață server-ele (dc-urile din centrul de date) vor fi "bombardate" cu cereri broadcast de la toate stațiile  pentru a rezolva a trimite configurări înspre end-point-uri, având în vedere că sediile sunt în locații geografice diferite au mai spus că se face trafic intens.

      Am mai configurat rețele pe domenii Microsoft, inclusiv cu rolul de DHCP fără probleme prin alocare statică IP-MAC, cu perioadă de închiriere nelimitată. DC-urile sunt pe platforme Windows 2012 R2. Deoarece sunt nou în firmă aș dori să știu dacă se pierde conexiunea cu server-ul de către o stație se pierde și configurarea plăcii de rețea. Dar cel mai important, aș dori să știu dacă ceea ce spun ei este adevărat sau de fapt într-un anumit tip de configurare această problemă nu există. Nu cunosc în profunzime, tehnic vorbind toate detaliile din spate. Dar cred că odată ce un NIC și-a luat o configurare nu realizează în fiecare zi cereri broadcast decât în anumite cazuri.

  Mulțumesc


  • Tip modificat Dan Ap miercuri, 5 septembrie 2018 06:36
  • Editat de Dan Ap miercuri, 5 septembrie 2018 07:40
  miercuri, 5 septembrie 2018 06:03