none
Error: 815 RRS feed

Ответы

  • Hi,

     

    Thank you for the post.

     

    Regarding the error code 815, I suggest contacting ISP to confirm if the username and password is correct.

     

    If the connection can be established by using other device/system, please create a new administrator account on the Windows Vista machine to troubleshoot the issue:

     

    1.    Click Start, type user account, and click the User Accounts control panel.

    2.    In the User Account control panel, click Manager another account.

    3.    Click Create a new account, type an account name, select Administrator, and then click Create Account.

    4.    Logoff and logon with the new account and establish the connection to check if the issue persists.

     

    Hope it helps.

     

    Sincerely,

    Joson Zhou

    Microsoft Online Community Support

     

    4 января 2008 г. 9:06
    Модератор

Все ответы

  • Hi
    Even Iam getting the same error message 815, Can anyone solve this problem? I Know there is no problem in my internet connection as there is no such error when connected other Windows versions other than Vistas.
    3 января 2008 г. 19:15
  • Hi,

     

    Thank you for the post.

     

    Regarding the error code 815, I suggest contacting ISP to confirm if the username and password is correct.

     

    If the connection can be established by using other device/system, please create a new administrator account on the Windows Vista machine to troubleshoot the issue:

     

    1.    Click Start, type user account, and click the User Accounts control panel.

    2.    In the User Account control panel, click Manager another account.

    3.    Click Create a new account, type an account name, select Administrator, and then click Create Account.

    4.    Logoff and logon with the new account and establish the connection to check if the issue persists.

     

    Hope it helps.

     

    Sincerely,

    Joson Zhou

    Microsoft Online Community Support

     

    4 января 2008 г. 9:06
    Модератор
  • hi

      please check the modem configuration. and the lan card is disable or enable

    14 января 2008 г. 16:43
  •  

    hi

     please check the modem configuration.. and check the lan card status

    14 января 2008 г. 16:53
  • Yes, it works.

    Thanks...
    29 января 2008 г. 12:59
  • This was helpful in that the new user connected to the internet without any problem.  What can I do to get the other user account to be able to connect?  thanks for your help.  -Kristin

    8 февраля 2008 г. 20:58
  • Dear Joson,

     

    My client is a real estate agent who is using Vista Home Premium on his laptop (OEM installation).  When he tries to connect to the cable modem in the office he is getting error code 815.  When any of the other agents connect to the same modem they have NO problems ... they are running Windows XP on their laptops ...

     

    I have tried your solution listed above and it does not work either.  Other suggestions?

     

    Thanks!

    HPMAustin 

    8 июня 2008 г. 17:15
  • Hi everyone,

    I have also been going through the same issues with error 815 when trying to connect to the internet with the vista platform.  However, I hope that my solution might work for you as well.  After multiple hours on the phone with tech guys they suggested that my modem that I was worked just fine with my old computer that was running XP might be of issue.  So we borrowed a friends newer modem and bing we were online.  So check your modems they may need to be relaced with newer ones.  Hope that helps.

     

    Shaun

     

    10 сентября 2008 г. 18:37
  • GO TO THE NETWORK CONNECTIONS IN YOUR COMPUTER AND DELETE THE WAN MINIPORT.....

    • Предложено в качестве ответа Simon01234 30 июля 2009 г. 9:13
    29 сентября 2008 г. 23:10
  • I am  rookie os Pc's can you explain how pls, i have too many problems with error 815...please help
    15 ноября 2008 г. 4:34
  • What would cause this problem?  Or is a glitch in Vista ?
    10 января 2009 г. 0:12
  •  I think it's not Vista problem. First, log in with administrator account and check whether you network adapter gets correct IP address from server. If it's not default 169.x.x.x then create VPN connection and try to connect. If it's not connecting then call your provider tech support.
    13 февраля 2009 г. 21:00
  • Yes i got this very same error like everyone in this universe using vista....
     
    In my case i have a desktop running XP and i got a new lappie running vista.. So i what i used to do was to directly plug my Ethernet cord into my lappie from my PC.
    But since that was earlier connected to my xp machine , My modem was holding some configuration related win XP (I reckon).

    I tried diagnose and it recommended me to try and turn off and then turn on my  modem. And that clicked !!!!

    Now i have no glitch in connecting to internet  . But this was really frustrating first up when you cant set up an internet connection due to some crazy error

    Bye,
    Harish
    • Предложено в качестве ответа Harish_38 27 марта 2009 г. 11:06
    27 марта 2009 г. 11:04
  • WAY TO EASY FOR ME TO HAVE FIGURED OUT,I HAVE BEEN MUCKING ABOUT WITH THIS PROBLEM FOR DAYS,AND WAS JUST ABOUT TO SPEND $$$ THANKS SANAN045 IT  SORTED IT IN SECONDS
    30 марта 2009 г. 2:10
  • I tried that out too, and it still won't work. Any other suggestions? :-/

    7 июля 2009 г. 18:15
  • anyone tried getting latest product drivers for modem, I had an 815 this evening, downloaded the driver from maufacturer website for vista installed the driver, connected the device AFTER, enterd credentials and wey hey!! were done. This seems to resolve any USB connection issues. Hope this helps some folks!!

    as for ethernet modems, makesure your PPP settings are okay, your VPI/VCI are correct your username and passwords are great. your modem has the latest firmware. if this fails try resetting your TCP/IP stack and flushing DNS and then maybe winsock reset. If they don't work try an alternate modem/router of a friend if possible.

    also when connecting you modem to another pc may sound silly but turn it off 1st otherwise the modem is still issuing an IP address to your old pc and cannot send correct packet data to your new one.
    • Изменено J3-TEK 26 июля 2009 г. 20:13 update
    26 июля 2009 г. 20:10
  • SAYAN045 you are a God amongst your kind - I've been f-ing about trying to fix this forever & had given up on trying. Many thanks from sunny (not) England mate.

    Simon
    30 июля 2009 г. 9:13
  • Hi,

     

    Thank you for the post.

     

    Regarding the error code 815, I suggest contacting ISP to confirm if the username and password is correct.

     

    If the connection can be established by using other device/system, please create a new administrator account on the Windows Vista machine to troubleshoot the issue:

     

    1.     Click Start , type user account , and click the User Accounts control panel.

    2.     In the User Account control panel, click Manager another account .

    3.     Click Create a new account , type an account name, select Administrator , and then click Create Account .

    4.     Logoff and logon with the new account and establish the connection to check if the issue persists.

     

    Hope it helps.

     

    Sincerely,

    Joson Zhou

    Microsoft Online Community Support

     


    This method is too excessive! All contents in my previous desktop are lost by this method, not to mention much inconvenience caused by this awful method
    ! Joke!
    • Предложено в качестве ответа Badasskick 17 декабря 2009 г. 4:49
    30 июля 2009 г. 23:57
  • Actually the error message you encounter is that windows Vista automatically default your connection in broadband connection powered by a username and password (PPPoE). If your connection doesn't have username and password, all you need to do is disable it.

    1. Go to Internet Explorer. click on Tools Tab and go to Internet Option. under Connections tab click on option Never dial a connection, then click on Apply.

    2. If your using a PPPoE connection, input your username and password. If still persist, check your LAN status, setup and cables.

    Note: If you have a router you might need to input your username and password  to your router and make sure to follow again the number 1 instruction.

    17 декабря 2009 г. 5:02
  • What if your computer still won't connect to the computer after creating an administrator account? We received the error 815 and are using Vista. 

     

     

    "Regarding the error code 815, I suggest contacting ISP to confirm if the username and password is correct.

     

    If the connection can be established by using other device/system, please create a new administrator account on the Windows Vista machine to troubleshoot the issue:

     

    1.    Click Start, type user account, and click the User Accounts control panel.

    2.    In the User Account control panel, click Manager another account.

    3.    Click Create a new account, type an account name, select Administrator, and then click Create Account.

    4.    Logoff and logon with the new account and establish the connection to check if the issue persists.

     

    Hope it helps."

     

     


  • I am using Vista and I keep getting this error message 815 saying"error connecting broadband connection WAN Miniport (PPPOE). How do I fix this?
    23 декабря 2010 г. 13:09
  • If I try to login in the new account it gets this :

     

    ''The User Profile Service service failed the logon.

    User profile cannot be loaded.''

     

    what do I have to do?

    Please help me.

     

    sebasjuuuh

    26 августа 2011 г. 11:00
  • Thank you so much Badasskick

    I was having the same issue as everyone else, though i'd already been using the internet minutes before, did something else came back and got this error, i search this answer on my partners computer which was hooked up to the same router, so i knew there was no issue there, tried out Badasskick's solution, and it worked a treat, for some reason my IE had decided to change its settings, not sure what i did to make that happen, but so glad its resolved.

    I use Vista btw, my partners is XP.
    • Изменено Daekara 19 февраля 2012 г. 0:58
    19 февраля 2012 г. 0:56
  • I am using Virgin Media boardbrand and I keep getting this error message 815 saying "error connecting broadband connection WAN Miniport (PPPOE).  How do I fix this? Thanks in advance!
    12 июля 2014 г. 13:32
  • GO TO THE NETWORK CONNECTIONS IN YOUR COMPUTER AND DELETE THE WAN MINIPORT.....


    How do you do this? I can't find the option.
    31 марта 2015 г. 19:06